На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 30 704
  • 644
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Почерпка за акушерки и неонатология - питка, бонбони , просто няма как да се избяга според мен от тия дори и банални неща , сигурно им е втръснало, но Confused
На АГ мисля кошница със свещ, вино, бонбони, ваучер за книги или нещо друго, още е в процес това и букет. Кабинета буквално й е залят от подаръци, няма какво да подаря, което вече да го няма.

# 241
Честити бебчета на всички вече родили! Аз също съм секцио за втората седмица на юни и само се надявам да не тръгне да излиза по-рано, но вече в крайна сметка каквото стане. На тонове ходя всяка седмица по веднъж.

Колко често ви гледат вас на ехограф за плацента, води, кг на бебето и т.н. на този етап от бременността?

Мен за последно ме гледаха преди близо три седмици и се чудя дали да не си поискам преглед. По принцип съм доволна от следящите ме, но за някои неща ако аз не попитам самоинициативно (като състоянието на шийката през цялата бременност, сравнително ниското желязо и бруталния дефицит на Б12 заради генетична мутация), общо-взето не го вземат предвид - ограничават се до най-базовите ПКК и урина и това е. Имам си и травма от двуседмичния престой декември заради двустранна пневмония - една седмица ме държаха в държавното АГ на антибиотик, който не работеше, преди дори да потърсят консулт от пулмолог, а положението си беше станало страшно. Не знам, в провинциалните градчета като нямаме възможност на избор, просто се оправяме някак като цяло и се надяваме всичко да е наред.

# 242
Аз за почерпка след първото раждане бях подготвила бонбони, ядки и ваучер за хеликон на АГ (не ми взимаше пари за няколко прегледа и ме насочи към кабинета, където работи по здравна каса, като намекна по-добре да му взема някоя хубава книга, отколкото да плащам по регистратурите). Сега ваучерът е за озон 😁 нямам идея на какво би се зарадвал човекът, но пък така може да си вземе каквото реши. За отделението свеки беше изпекла баница, имаше бонбони, ядки, сладки и соленки. Сега пак ще я карам да изпече баница, че не е на ти с месенето и питките 😅. (Прикачвам мое творение за едно бебешко парти, уви сега няма как да изпека и да занеса в отделението)

Иначе нашата хубавица забрави, че трябва да се ражда. Миналата седмица имах болки и контракции и помолих моя мъж да ме доведе в Пловдив при една позната, за да съм близо до болницата. От тогава до сега няма и следа от признаци за скорошно раждане. Явно са ми били на нервна почва и тук като сме спокойни и двете изобщо не бързаме да се прибираме у дома 😂 баткото се гледа с баба и дядо, таткото помага след работа и доста добре се справят без мен. Само дето по сто пъти на ден ми звънят да питат дали не раждам вече. Имам преглед на 02.06, но тайничко се надявам да съм родила дотогава 🤞.

# 243
Почерпка и за неонатолози, акушерки и аг не мисля да подготвям. Нито ми се занимава да търся или да измислям нещо, нито имам енергията за това. Евентуално като се роди бебето да поръчам питка или нещо подобно, зависи как се чуваствам, но едва ли и тогава ще ми е до това.

# 244
Здравейте, момичета! Включвам се с поредното бебче в темата - нашето момченце днес проплака в 8:45ч, 3360гр, 51см 🩵💙🩵 39+5г.с по седмиците, на които си отговаряше и по изчислената овулация. По последна редовна менструация - 39+0г.с. За малко да не дочака датата - но акушерките и доктора казаха, че и да не е бил за секцио днес, то щеше естествено да излезе, та той сам си е харесал датата. Пълен късмет беше, а частично си изкарах и естествено раждане. Плацентата все пак го дохрани.
Няколко часа преди плановия прием започна да ми пада тапата, с кърваво зацапване. След настаняването в болницата започнаха контракции на час, час и нещо. Надявахме се цяла вечер да не ми изтекат водите, а да изчака сутринта. Към 3:40мин ми падна голямо кафяво парче от тапата, контракциите взеха да са на по-често като 10мин преди да ме вкарат в операционна вече бяха на под 5минути, разкритие имах още на приема.  Бебето го изкараха доста бързо, а аз бях паникьосана. Дадоха го на таткото докато ме зашият, а после го донесоха на мен да го видя, помириша и целуна. 🩵
Още съм в реанимация, засега добре след операцията, донесоха ми да го гушна и да сравним гривните,  и вече от утре ще се гледаме. Сестрите цял следобед говорят за почерпка, която са яли долу - питка, курабийки, че даже не им стигнали. Иначе ние обмисляме също питка, някакви неща за хапване също. За следящото АГ също, но за него ще поръчам едни дървени фигурки, които много харесвам, мислех и гравиран термос (не се смейте), защото постоянно си обикаля с чашата.
След 34г.с. започнах тонове 2 пъти седмично, ехограф след едните тонове всяка седмица, следене на плацента и води.

# 245
Честито, genome! Да е много здрав малкият, а на теб бързо възстановяване! 💙

# 246
Честити бебенца, момичета! Да растат здрави и благословени! HeartHeart Eyes

Ние подарихме шоколадова торта и други сладки и соленки за акушерките защото положиха много грижи за мен и бяха много добри и мили. Heart

# 247
  • Варна
Отчитам се и аз днес с една малка госпожица 2300гр, 44см. 💗
Признавам си , че изобщо не е приятно секциото. Но когато гушнеш и усетиш бебенцето нищо друго няма значение вече..

# 248
Genome,Честито бебче!Нека е здрав и с късмет!!!Ня теб ти пожелавам бързо оздравяване и да сте си заедно възможно най-скоро🍀Точно тези дни си мислех ,че не си много активна и да не би да е тръгнало раждането😀Когато ти е до повече приказки би било полезно  да разкажеш по-подробно за секциото и усещанията😀,кога те ряздвижиха и боли ли много🥺

tedi,честита принцеса! Да е здравичка и с късмет! Бързо оздравяване🍀🍀🍀🍀

# 249
Честито на новодошлите бебенца, да са здрави, а мамите да ги слушат!

Аз не съм имала преглед от 29.04, ходя на тонове, утре съм отново, но лекарят ми е в отпуск и ще го замества колега, само ще види резултатите и няма да има преглед със сигурност.
Относно почерпките - в Токуда не виждам да се носят някакви големи армагани, а аз лично не подкрепям носенето на храна и тн. За 5к и отгоре, колкото струва раждането там, ще им оставя 2 големи кутии Фереро/Линд и толкова. Лекарят ми е мъж, ще помисля за нещо лично за него, но когато се видим след раждането. За лекарката, която изроди сина ми, купих бижу, но за мъж?! На мен секциото ми е планувано за края на следващата седмица, като лекарят каза, че ще се видим направо при хоспитализацията и ще се гледат с бебето наживо….
Утре на тонове в Токуда имам усещането, че ще се засечем с някои от вас. Аз имам час за 10ч. Simple Smile

# 250
Здравейте! Аз съм в 36та г.с и също се чудех кога ще имам преглед с ехограф, та днес бях на тонове и стана дума и ме прегледаха. Бебка е доста ниско долу, докторката каза че е много вероятно да има и разкритие и да започне раждане преди плановото секцио, което е за втортата седмица на юни. Разкритие не измери в крайна сметка, но беше доста сериозна и ми даде инструкции в случай, че започне раждане. Малко ми е притеснено, че бебето е 2,650 (приблизително) струва ми се мъничка, но пък не коментира теглото, явно за тази седмица е окей. Та и аз си имам едно такова чувство от известно време,че ще ни изненада пък да видим Simple Smile

# 251
Здравейте на всички! От почти самото начало чета темата, но преди 45 дневния болничен някак нямах сили да се включа да пиша Smiley
Честити бебчета на всички, дано растат здрави и щастливи!

Аз също съм в 36та седмица, имах преглед с ехограф в 35та и излезе малко дребен и моя момък, около 2300, което ме изненада и леко ме притесни, понеже уж вървеше едър досега... Но пък АГ каза, че не е проблем, затова се опитвам да не се тормозя излишно. Всичко друго му е добре и си повтарям, че това е важното, пък като се роди ще навакса теглото.

Малко ни е рано да мислим за почерпка, но в разни теми бях чела, че обикновено хората се радват на солено, понеже рядко им носят. Може би ще почерпим с някакви мини банички и соленки, като му дойде времето. Виж на моя АГ нямам представа какво ще му вземем за подарък. Харесва ми идеята за ваучер, която прочетох по-надолу.

Имам малко тъп въпрос, обаче си купих втора ръка количка, и заедно с нея ми подариха чанта с повивалник вътре. Естествено трябваше да го изпера. Пуснах го на деликатна програма и с най-слабата центрофуга, но въпреки това мекичкия материал вътре се степа сериозно. Някой има ли идея дали може да се оправи, или направо да купувам нов?

# 252
Честито на мамите, родили своите рожбички! Много се радвам за вас!
Аз съм в 34 г.с. и все още бебенцето ми е седалищно. Дадоха ми зелена светлина, че ако си заеме позицията, могат да ме пробват и за естествено раждане, но за сега нямаме напредък. Като цяло бебка не е от най-буйните и въртящи се бебета. Правя някакви упражнения за обръщане на предлежанието, но за сега сме си все с дупето надолу. Някоя друга мама да е със седалищно бебенце. Иначе днес го измериха 2500 г. Как е за седмиците си?

# 253
Честито на мамите, родили своите рожбички! Много се радвам за вас!
Аз съм в 34 г.с. и все още бебенцето ми е седалищно. Дадоха ми зелена светлина, че ако си заеме позицията, могат да ме пробват и за естествено раждане, но за сега нямаме напредък. Като цяло бебка не е от най-буйните и въртящи се бебета. Правя някакви упражнения за обръщане на предлежанието, но за сега сме си все с дупето надолу. Някоя друга мама да е със седалищно бебенце. Иначе днес го измериха 2500 г. Как е за седмиците си?

Малката беше седалищно в 35-36та седмица, но по някое време се е обърнала. Сега е си е както трябва и само чакам да се накани да излиза. И аз правих упражнения, не знам дали е от тях, но се случиха нещата. Стискам палци и при вас да се нареди всичко.

# 254
Минавам да се отчета, бяха на преглед, имам 2 см разкритие, но АГ ме прати да лежа вкъщи ако може поне още 3- 4 дни да избутам да стана 37 седмица. Иначе бебка е гледаха 35 г.с+5 дни и беше 2.670 кг, нормални кг според АГ. До 35 г.с. и моята бебка беше с дупето надолу, но вече си е с главата надолу. Момичета стискайте палци да устискам още 4- 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт