На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 30 697
  • 644
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета, вие в какво ще сложите стерилизираната помпа за кърма и бибка за родилното? Също така кога трябва да се направи тази стерилизация, ако раждането е нормално и не се знае кога ще е Grinning

# 226
Ами нищо, както си и знаех Simple Smile
Официално влизам във 2ри ден след термин. Утре съм на тонове. Имам някакви много леки Бракстън-хикс контракции, но нищо повече.  И пак, с първото беше същата история. Да видим тоя път ще пия ли рициново масло и дали ще подобря рекорда от 12сет дена Grinning. Аз даже съм се обзаложила, че ще родя около 5 юни, ей тъй, на интуиция.
Иначе ме е обзело вълнение и радост, но и лек ужас, че много скоро няма да съм повече сама, та си мисля какво да направя тия дни, дето няма да мога като се роди бебето.

Самолетен режим, какво става с теб Simple Smile

# 227
Здравейте, момичета. Днес се роди нашето второ момченце с име Филип BlushТерминът ми беше за 15.06, но имах разкритие и така тръгнаха нещата.
На всички мами пожелавам бързо възстановяване и здрави бебчета! А на тези, които им предстои, много късмет и всичко да бъде наред Simple Smile

# 228
Честити да е Филип. Да расте здрав и много обичан. Страхотно име сте избрали!
Как мина раждането? Simple Smile

Здравейте, момичета. Днес се роди нашето второ момченце с име Филип BlushТерминът ми беше за 15.06, но имах разкритие и така тръгнаха нещата.
На всички мами пожелавам бързо възстановяване и здрави бебчета! А на тези, които им предстои, много късмет и всичко да бъде наред Simple Smile

# 229
Честит да е малък Филип!!! Да расте здрав и силен, заобиколен от много любов!!!

# 230
  • Пловдив
Честито! Да е здрав и силен Филип! Бързо възстановяване Hug

# 231
Благодаря!
За мен това е второ раждане, като и двете са нормални. Това от днес беше доста по-бързо от първото. Преди това ми включиха система с окситоцин и тя доста засили контракциите, чак не очаквах толкова силна болка. Вляха ми бусколизин и още нещо за нея и после ме вкараха в родилна зала. С няколко напъна се роди бебенцето. Но акушерката ми даваше много ясни инструкции кога да дишам, да задържа въздуха, да напъна и издишам Simple Smile Извинявам се за обяснението, но напъването е като при ходене до тоалетна Simple Smile Имам няколко шева, но не е точно епизиотомия. С предното раждане ми правиха такава, но сега не беше същото. Лично за мен най-болезненото нещо сега бяха контракциите. С първото дете (преди 1г.и половина) отидох с много голямо разкритие (7см) и не ми вливаха толкова окситоцин. Тогава обаче не напъвах както трябва. Сега беше обратното - разкритието беше около 4-5см, но с напъването се справих Simple Smile Съветът ми е да си слушате акушерките, доколкото сте в състояние по това време. Аз родих в Окръжна Болница във Варна. Предполагам, че в софийските болници ще е нещо подобно.
Пожелавам успех на всички момичета, независимо от избрания начин на раждане Simple Smile
Честити да е Филип. Да расте здрав и много обичан. Страхотно име сте избрали!
Как мина раждането? Simple Smile

# 232
EL, много благодарим, че сподели! Звучи доста добре, ти как си сега, възстановяваш ли се Heart  Между другото, как беше ситуацията с кърменето/помпи в Токуда, ти използва ли такава и някаква опция за стерилизране имаше ли?
Също със самостоятелната стая - предварително ли я заяви, или на място направо Simple Smile

Всеки ден съм по-добре. Вчера махнах лепенката от разреза и се изненадах приятно. Беше ме много страх какво ще видя, защото съм голяма бъзла и много ме е страх от такива неща, но изглежда доста добре. Боли си още, но наистина всеки ден става по-добре. Най-много ме боли като ставам от леглото. Повече ме мъчи кръстът, който си ме болеше така и в края на бременността и на третия ден след секциото тази болка ми се завърна. Също и там, където ми опираше водоустойчивата лепенка, в сгъвката на крака, ми се подсече доста болезнено и тези неща ми създават повече дискомфорт, отколкото самия белег от операцията.

Няма опция за стерилизиране... Аз моята помпа си я носех стерилизирана от вкъщи и прибрана в плик за стерилизиране в микровълнова на Canpol, бях си взела такива за всеки случай за болницата и за пътуване. Също в такъв плик си носех и протектори за зърна и залъгалка за бебето, която обаче не съм ползвала в болницата. Помпата я ползвах последните два дни, но дават само за стимулиране и изцеждане да се ползва, не се дава на бебето, като не може да се стерилизира.... Първите дни го слагах на гърда за по 5-10 мин, за да ги стимулира и да свиква да суче. После обаче се оказа, че още не са ми се отпушили достатъчно каналите и трябва по-голямо усилие и ми казаха два-три дни да се цедя, за да може хубаво да се отпушат и тогава да го слагам пак на гърда. Имам си достатъчно количество вече, но той не успява да засуче достатъчно силно и се налага да изцеждам и да му давам и много ме натоварва това цедене. Докато приключим с едното хранене и идва времето за следващото.
За кърменето единствено една сестра от неонатология ми обърна внимание и ми показа как трябва да се случват нещата, с къса черна коса, Мюмюн беше фамилията мисля. Всички останали просто ми оставяха бебето и адаптираното мляко и ме оставяха да се оправям..

Самостоятелната стая не може да се заяви предварително. В деня на прием, ако има свободна и след това след реанимация, като те преместят в родилното, пак ако има в момента. Сутринта идват в реанимацията да питат кой каква стая иска. При мен сутринта нямаше свободна и затова ни настаниха в двойна стая с едно момиче и следобяд ни преместиха в самостоятелни, като се освободиха.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 17:21 от EL*

# 233
Честит да е Филип 💙 Здрав, успешен и да расте щастливо детенце. На мама бързо възстановяване и благодарности за разказа!

# 234
  • Пловдив
Как сте момичета? Днес минах преглед 37+1 бебешока е слезнал доста надолу, та даже не успя док да го измери, че не се хващаше цялата главичка. Шийката е скъсена, водите са намалели, но разкритие нула - ще го чакаме да видим. Контракции само бракстън хикс и то доста нерегулярни. Стана си баш както казваше дой преди няколко седмици, до деветия месец треперим да го задържим сега ще го мислим как да се ражда Joy Другата седмица отново съм на преглед да видим. Чудно ми е само как главичката е толкова надолу, а в същото време нито корема ми се е смъкнал, нито задуха и натиска в ребрата от крачета е спрял, но явно момъка е голям, аз друго обяснение нямам Grinning

# 235
Ел, много благодаря за подробния разказ, беше ми доста полезно. Blush Би ли споделила защо не ти допадна д-р Василев? Относно стерилизирането, моя приятелка ми каза, че мъжът й е донесъл стерилизатора, за да си стерилизира помпата и да даде изцедената коластра на бебето (само така са позволили). Ии исках да попитам за почерпката за лекарите при изписване - от къде и какво взимате?
Аз утре в 38+2 съм на тонове, да видим дали ще има и преглед, предвид че съм при заместник. Иначе няма никакви признаци за раждане. Grinning На мен ми е доста тегаво вече - при ребрата ми убива доста, последните 2 дни сякаш повече ритка малката, нощем не мога да спя, устата ми пресъхва, предимно вкъщи седя или лежа предвид времето последните дни. Joy

# 236
Момичета и аз исках да ви питам за почерпката-планирали ли сте да давате при изписвснето и ако да-какво? Аз много се чудя какво да вземем, някакси алкохолни напитки за акушерство и неонатология не ми идва отвътре.....а от сладки неща сигурно им е писнало. 🙄
И вие ще подарявате ли отделно почерпка/подарък на следящия лекар? Аз бих искала да взема нещо на моята АГ, но всички идеи, които изчетох ми се видяха малко изтъркани. 😆

# 237
На 01.06 ме приенат в болницата и живот и здраве на 02.06 бебока ще се появи на бял свят - вече нямам търпение!! Общо взето времето ми минава много бавно, нямам кой знае какво за правене, гледам да не излизам много сама ( за всеки случай 😀).

Иначе нямаме никакви симптоми, че бебето иска да излиза, явно си му харесва 🤭. На мен обаче ми тежи вече доста, неудобно ми е. От началото на 9-ти месец започнах да получавам и киселини, които най-вече вечер се проявяват, та и това ми пречи да спя.

Относно почерпката - за изписването мисля да взема 2 подаръчни кошници със сладки за отделенията, а на АГто ще измисля някакъв подарък да й дам при първия преглед. Мислех си ваучер за бижута 🧐

# 238
Аз мисля една погача , нещо като питка слънце и някакви сладки неща при изписването и една икона на моята лекарка и пак нещо сладко вече при махането на конците след седмица. Един букет ѝ бях взела предния път също на лекарката и мисля, че бутилка хубаво вино, доколкото си спомням.
На мен ми дойдоха помпите днес и една ваничка за къпане за банята и май май с всичко съм готова вече, дано изчака датата на секциото, това ми е най-големият страх да не тръгне по-рано, но няма да го мисля....
Как организирате иначе нощното хранене и ставане на вече родилите момичета? Редувате ли се ?
Поздрави!!!

# 239
Здравейте момичета! Честит да е Филип! Здрав и щастлив да расте! Аз от снощи съм с болки ниско долу в корема, като понякога отиват и към кръста. Днес моята АГ е нощна и ще отида да ме прегледа вечерта, ако до тогава не се услилят болките. Вчера бях на тонове и всичко беше ок. Дано не е тръгнало раждането, да поизчака поне още седмица бебка, но здраве да е. И аз се замислих за почерпка и подарък. И аз мисля да взема някаква питка и сладки работи за акушерките и неонатологията, а на АГ нямам идея все още...............

Общи условия

Активация на акаунт