. Аз даже съм се обзаложила, че ще родя около 5 юни, ей тъй, на интуиция.
Терминът ми беше за 15.06, но имах разкритие и така тръгнаха нещата.

Извинявам се за обяснението, но напъването е като при ходене до тоалетна
Имам няколко шева, но не е точно епизиотомия. С предното раждане ми правиха такава, но сега не беше същото. Лично за мен най-болезненото нещо сега бяха контракциите. С първото дете (преди 1г.и половина) отидох с много голямо разкритие (7см) и не ми вливаха толкова окситоцин. Тогава обаче не напъвах както трябва. Сега беше обратното - разкритието беше около 4-5см, но с напъването се справих
Съветът ми е да си слушате акушерките, доколкото сте в състояние по това време. Аз родих в Окръжна Болница във Варна. Предполагам, че в софийските болници ще е нещо подобно. 

Между другото, как беше ситуацията с кърменето/помпи в Токуда, ти използва ли такава и някаква опция за стерилизране имаше ли?
Другата седмица отново съм на преглед да видим. Чудно ми е само как главичката е толкова надолу, а в същото време нито корема ми се е смъкнал, нито задуха и натиска в ребрата от крачета е спрял, но явно момъка е голям, аз друго обяснение нямам
Би ли споделила защо не ти допадна д-р Василев? Относно стерилизирането, моя приятелка ми каза, че мъжът й е донесъл стерилизатора, за да си стерилизира помпата и да даде изцедената коластра на бебето (само така са позволили). Ии исках да попитам за почерпката за лекарите при изписване - от къде и какво взимате?
На мен ми е доста тегаво вече - при ребрата ми убива доста, последните 2 дни сякаш повече ритка малката, нощем не мога да спя, устата ми пресъхва, предимно вкъщи седя или лежа предвид времето последните дни.
Препоръчани теми