На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 30 478
  • 644
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, бях на дерматолог. Обривът е “Полиморфен обрив на бременността”, често се срещал, не е причината Мустела крема, а разтягането на кожата. Много е обилен и много сърби. Изписа кортикостероид, питах АГ дали да го мажа, каза - да! Та… 7 дни ще мажа, дано по-бързо да има ефект, че ще ме побърка.
И друго… от 1 ден имам някакво странно усещане мнооого ниско долу, като вибрация. Какво е това, някой с подобно усещане?

# 91
От няколко дни аз имам също усещане за вибрация ниско долу.
Момичета, бях на дерматолог. Обривът е “Полиморфен обрив на бременността”, често се срещал, не е причината Мустела крема, а разтягането на кожата. Много е обилен и много сърби. Изписа кортикостероид, питах АГ дали да го мажа, каза - да! Та… 7 дни ще мажа, дано по-бързо да има ефект, че ще ме побърка.
И друго… от 1 ден имам някакво странно усещане мнооого ниско долу, като вибрация. Какво е това, някой с подобно усещане?

# 92
Здравейте, момичета!!! Записвам се и аз при вас, разбира се и аз в клуба на младите майки , второ детенце и вече почти на 40 години, нищо , че се чувствам на 15. Планирам секцио за края на юни и ще е в Токуда, където бях и предния път преди 3 години. Желая на всички лека бременност, още малко ни остана да гушим мъниците!

# 93
Влизам за отчет.Днес звъннах на доктора относно това опъване,като се изправям и вървя,все едно имам операция със шевове.Каза ,че е почти сигурен,че матката расте и става преразпъване на връзките,нищо опасно.Увеличи ми но шпа и магнерот на 3 по 2.Аз съм 32+3 седмица.Искам да попитам вас,какво да очаквам,ще премине ли този проблем или да очаквам дори влошаване?Буквално от 4 дни не живея нормално,всяко изправяне и движение е мъка,само,като лежа е добре.Имам още 5 седмици до секцио,хич не е малко.Благодаря!
Аз също имам напълно същите усещания и вечер, когато ставам до тоалетна са най-силни и почти не мога да се изправя. Относно отношението на хората, освен непрофесионално държание от страна на една акушерка, не съм се сблъсквала, за сега, с грубо държание. Хората ми отстъпват ред на каса или ме изчакват търпеливо да мина, в градски транспорт също се е случвало да ми отстъпят място. Настроила съм се за естествено раждане аз и се надявам всичко да е наред и да си протече по този начин раждането. Аз ще раждам в Пълмед-Пловдив.

Привет, момичета! 🌹 Чак сега се включвам, но с малчуган на 2+ годинки вкъщи е пълна лудница. Аз също като Салфетка съм с термин 11.06 и ще раждам живот и здраве в Пълмед (като нищо да се засечем, че и да сме в една стая 😅). Предстои ми второ раждане, надявам се естествено. Първото ми беше такова, две седмици преди термин, и имам някакво усещане, че и сега нещата ще се случат преди изчислената дата. Само дето госпожицата още не се е настанила с главата надолу, по цял ден се върти в кръг и вече не знам какво да си мисля. Появиха ми се болки и често ходя до тоалетната по голяма нужда, както седмица преди да родя баткото. Не ме свърта на едно място, но пък и нямам сили да се движа, особено да гоня малкия по площадките. Имам чувството, че всеки момент ще ми падне тапата и ще ходим до Пловдив (живеем на 40 мин от града и все си мисля как ще родя в колата по пътя 😂). Не ме е страх от самото раждане, горе долу знам какво да очаквам, но като не знам кога и как ще се появят симптомите се притеснявам доста. Миналата вечер имах контракции от 3 до 5 сутринта и тъкмо си мислех да будя мъжа ми, когато спряха и заспах... хубавото е че при всички ни остана съвсем малко и скоро ще си гушкаме бебоците.

# 94
Здравейте отново, момичета! Забравих да напиша какво ще взема за Токуда, по спомени от миналия път. Две хавлии, едни големи джапанки , защото краката ми се бяха надули и нищо не можех да им сложа, тоалетни принадлежности - шампоан, душ гел или сапун, кремовете ми за лице и слънцезащитен, мицеларна вода, четка, паста за зъби, гребен, ластици за коса. Една пижама и потници, но това е защото не мога да спя без пижама, един халат евентуално. Едни свещички профенид да си имам при мен за всеки случай, този път ще взема разтворимо кафе, че си спомням, че нямаше, може би е имало машина някъде, но не съм сигурна, а аз имам нужда от кафе дори и глътка да е, малко сурови барчета и ядки за следобяд. Една бутилка с филтър, 3 бутилки или повече минерална вода за реанимация. Дрехите, с които ще ме приемат, но ако имате кой да ви ги вземе след приема в болницата , няма нужда.
Момичета, имам въпрос към вас, които имате детенца вкъщи. Как ще ги гледате лятото? Аз имам момче на 3 години, но е лудница вкъщи, приет е на градина, но няма да го пускаме лятото, направо се изпищвам какво ще го правим. Имате ли някой да помага?

# 95
Моето е на 9г., смятаме юни да го запишем на частна занималня. Никой не ни помага и на нас. Той е уж е голям,  но в емоционално отношение за мен е почти бебе, ще ни подлуди ако го оставим вкъщи, поне в началото като се роди бебето (очаква се края на май/началото на юни), да е по-плавна ситуацията.
Здравейте отново, момичета! Забравих да напиша какво ще взема за Токуда, по спомени от миналия път. Две хавлии, едни големи джапанки , защото краката ми се бяха надули и нищо не можех да им сложа, тоалетни принадлежности - шампоан, душ гел или сапун, кремовете ми за лице и слънцезащитен, мицеларна вода, четка, паста за зъби, гребен, ластици за коса. Една пижама и потници, но това е защото не мога да спя без пижама, един халат евентуално. Едни свещички профенид да си имам при мен за всеки случай, този път ще взема разтворимо кафе, че си спомням, че нямаше, може би е имало машина някъде, но не съм сигурна, а аз имам нужда от кафе дори и глътка да е, малко сурови барчета и ядки за следобяд. Една бутилка с филтър, 3 бутилки или повече минерална вода за реанимация. Дрехите, с които ще ме приемат, но ако имате кой да ви ги вземе след приема в болницата , няма нужда.
Момичета, имам въпрос към вас, които имате детенца вкъщи. Как ще ги гледате лятото? Аз имам момче на 3 години, но е лудница вкъщи, приет е на градина, но няма да го пускаме лятото, направо се изпищвам какво ще го правим. Имате ли някой да помага?

# 96
Моето е на 9г., смятаме юни да го запишем на частна занималня. Никой не ни помага и на нас. Той е уж е голям,  но в емоционално отношение за мен е почти бебе, ще ни подлуди ако го оставим вкъщи, поне в началото като се роди бебето (очаква се края на май/началото на юни), да е по-плавна ситуацията.
Аз ще бъда майка за първи път.Живеем в мезонет и сме стегнали на горния етаж стая за майка ми,за да остане за лятото при нас да ми помага непрекъснато. Живеем на морето и таткото ни ще е много ангажиран лятото с работа и ще помага,но основно на нея разчитам.Може би ще ви прозвучи наивно,вярно е неопитна съм,но съм се настроила изцяло позитивно.Вярвам,че детето ще е що годе кротко,че ще плаче ясно,бебе е,но все ще се справим.Представям си как ще излизам с количката,на морето е настроение,на малката ще и хареса навън.Няма да кърмя,така че,на Ам се хранят на 3 часа.Обичам да ми е удобно,взех си машината на Baby brezza за адаптирано мляко,така че ще се случват бързо нещата.До 9 е светло ,по разходки,късно ще я къпя и слагам да спи.После си излизам на терасата с бебефона,ще си пийвам лимонадка:joy:,дано не са само мечти.

# 97
Петя, звучи прекрасно! Размечтах се и аз! Море, бриз, тераса, коктейлче! Разбира се, че нагласата е много много важна и човек , когато е позитивен нещата се получават много по-лесно и хубаво!

# 98
Петя, да кажа, че не е напълно невъзможно. Приятелите ни точно така гледаха малкия до 5-6месец, с изключение, че никой не им помагаше, а бяха сами, основно майката, защото бащата беше доста зает на работа през деня, но въпреки това работи хоум офис и при нужда тя да свърши нещо го наглеждаше. Излизахме всяка вечер да разходим кучето и да бутаме малкия в морската, после сядахме да ядем някъде по крайбрежната до 23ч. Тя нямаше кърма и не успя да го кърми, но пък намериха позитивното в това, че се отменяха, успяваше да се наспи, а таткото вечер да поема грижите за него. Оставаше време да ходим с него по някакви курсове, да, коктейли също пиехме, защото не кърмеше. Да, доооста плачеше, много го мъчиха коликите първите 3 месеца, но не е било критичен момент. Зависи от бебето и от нагласата на родителите, защото те бяха решили да не се паникьосват покрай нищо, а просто да му се радват. Не изпадаха в крайности с нищо покрай него, но и той си беше здраво бебе. Но с едно дете е различно, защото техният сега ще прави годинка и постоянно трябва да тича зад него, буквално ангажира цялото й време и по нейни думи не се вижда сега да има още едно и как ще си раздели вниманието между двамата.

# 99
  • Пловдив
Моето дете е на 5, сега лятото ще навърши 6. Абсолютно адекватна е, спокойна и съм решила, че при раждането на бебето, ще си е вкъщи с нас поне докато укрепне мини човека. След това си се връща на градина. За да мога все пак да презареждам и да имам сили и внимание за двамата. Но определено бабите ще се включват с разсейка на голямото дете поне след работа, за да отдъхвам от време на време. Ако и сега малкия е като нея да не спи по цяла нощ, ще ми трябват много сили, за да адекватствам през деня. Настроила съм се позитивно, няма къде да ходим , трябва да се справим с каквото дойде. И този път определено възнамерявам да се отдавам на почивка във всяка възможна минута, за да бъда максимално продуктивна през останалото време.

# 100
Привет, момичета! 🌹 Чак сега се включвам, но с малчуган на 2+ годинки вкъщи е пълна лудница. Аз също като Салфетка съм с термин 11.06 и ще раждам живот и здраве в Пълмед (като нищо да се засечем, че и да сме в една стая 😅). Предстои ми второ раждане, надявам се естествено. Първото ми беше такова, две седмици преди термин, и имам някакво усещане, че и сега нещата ще се случат преди изчислената дата. Само дето госпожицата още не се е настанила с главата надолу, по цял ден се върти в кръг и вече не знам какво да си мисля. Появиха ми се болки и често ходя до тоалетната по голяма нужда, както седмица преди да родя баткото. Не ме свърта на едно място, но пък и нямам сили да се движа, особено да гоня малкия по площадките. Имам чувството, че всеки момент ще ми падне тапата и ще ходим до Пловдив (живеем на 40 мин от града и все си мисля как ще родя в колата по пътя 😂). Не ме е страх от самото раждане, горе долу знам какво да очаквам, но като не знам кога и как ще се появят симптомите се притеснявам доста. Миналата вечер имах контракции от 3 до 5 сутринта и тъкмо си мислех да будя мъжа ми, когато спряха и заспах... хубавото е че при всички ни остана съвсем малко и скоро ще си гушкаме бебоците.
Здравейте, бихте ли споделили, ако и първото раждане е било в Пълмед, какво е осигурявала болницата и какъв багаж сте носили. Също, ако може да ме ориентирате като цени, ако сте наясно ?
Благодаря Flowers Hibiscus

# 101
И аз ще раждам там, приготвила съм освен това, което си написала - копие на акт за брак, амбулаторен картон, сета за стволови клетки, едни чорапи 😀, нищо връхно обаче, може би ще сложа една жилетка, очаквам да имам студено и топли вълни, така бях след предишното раждане.
Не може ли да се ходи до кафето, горе има Коста? Аз също не мога без кафе, заради ниското кръвно.
Профенид си записвам да си сложа. А за вода - ще помоля да ми донесат. Няма да нося в куфара.
Ние имаме син на 11, никой не е помагал за него, сега също ще е така. Той е много оправен, така, че ще помага много. Ще ходи на два кампа - в Гърция и Германия, но е по негово желание.
Аз съм предвидила да прекараме топлите месеци в Пампорово. Имаме голям апартамент, с огромна тераса, на много спокойно място. Няма да готвя, има кой да чисти. Този път съм решила, че ще спя с бебето във всеки удобен момент, за да се възстановя психически и физически, няма да си давам зор за нищо. Няма да кърмя и аз, беше дизастър първия път, директно ще си поискам хапче за спиране на кърмата в болницата. Ще се наслаждавам на живота с бебето, искам дя бъда спокойна, за да са добре всички у дома.

# 102
Здравейте, бихте ли споделили, ако и първото раждане е било в Пълмед, какво е осигурявала болницата и какъв багаж сте носили. Също, ако може да ме ориентирате като цени, ако сте наясно ?
Пакетни цени са 2170- естествено раждане с епидурална
1920-естествено раждане без епидурална
1920-секцио
До колкото разбрах болницата осигурява всичко за бебчето по време на престоя.

# 103
Сигурно има кафе някъде в Токуда, но аз просто не излизах изобщо от отделението и затова не мога да потвърдя, може и машина да има на етажа и за това не съм сигурна, просто ми е останал ясен спомен колко ми се пиеше кафе от престоя първия път. За кърмата...какво да кажа, аз не съм и слагала бебето на гърда в болницата, а после две години цедях с помпа и давах с шише, беше много зле, той си спеше цяла нощ, а аз ставах през 3-4 часа да цедя...Незнам сега тези сили дали бих ги имала, бях тотално изтощена, изнервена, недоспала. Много ми се иска и на мен този път малко повече да се погрижа и за себе си. Трябва да погледна какви документи още искаха, изследвания, копието от брака, добре, че ме подсетихте и за това. Дано при всички мине гладко раждането и останат хубави спомени, аз имам само прекрасни спомени от Токуда и винаги като минавам оттам или съм на преглед ми става топло на душата. Дано така да остане. А Пампорово звучи идеално за лятото, ще си е истински релакс на спокойствие и тишина и на прохлада.

# 104
Пакетни цени са 2170- естествено раждане с епидурална
1920-естествено раждане без епидурална
1920-секцио
До колкото разбрах болницата осигурява всичко за бебчето по време на престоя.

В болницата наистина си имаше всичко необходимо: памперси, мокри кърпички, дрешки и биберони за децата, превръзки за мамите, даже ни дадоха по 1-2 разхлабващи свещички, понеже ни беше страх да ходим до тоалетна с шевовете 😅. Храната беше ок, пък и всеки можеше да си внесе по време на посещенията каквото му се хапва.

Сега съм се заредила с шоколад, протеинови и мюсли барчета за след раждането (не знам дали са подходящи за мамите със секцио); една голяма и една малка хавлия; бельо; чехли и нощници (в болницата имаше, но доста се цапаха след раждането и носих и от моите). Несесерът хигиенни принадлежности + помпата за кърма с едно шише също са в раницата. Дрешките за изписването съм ги приготвила отделно, за да не ги разнасям и тях през целия престой. Приготвих и вода, няколко малки шишенца на първо време и после ще си поръчам да ми донесат още.

Като цяло и преди и сега се водих от този списък:

https://www.namama.bg/article/spisak-kakvo-da-podgotvim-za-rodilnoto-otdelenie/

Общи условия

Активация на акаунт