На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 156
  • 644
  •   1
Отговори
# 450
Момичета,имам дискомфорт при пишкане,предполагам,че е от катетъра който ми сложиха при секцио.Странното е,че секциото беше преди 10 дни а преди 2/3 дни започна дискомфорта.Утре ще пусна стерилна урина ,но докато излезе може ли някой да препоръча нещо подходящо при кърмене.Другият проблем е хемороиди ,ама големи …Не мога да си седна на дупете при лежане също боли.Постояно се мажа и се мия със студена вода.Някой ако има сходен проблеми решение ще съм благодарна🙏Още се възстановявам от операцията и ако успея да си подпомогна с добавки и нещо подходящо докато се закрепя ще е добре.
Моето момче е на 10 дни от 2/3 дни е страшно.Иска да суче през час,през20 Мин.От днес се опитвам да му въведа режим нз 3 часа.Обаче сънят му го няма никакъв.Не знам дали като е на 10 дни и вече не запичва период на будуване.До момента почти нямаше будуване.Той като суче и заспива и ако си го оставя на гърдите спи 2/3 часа,но с тея хемороиди няма как да издържа😅😅😅😅.Обаче нали трябва да го оригна и от там нататък няма заспиване…Вие как сте?Как върви при вас?

Руби, аз препоръчвам НЕОРЕНАЛ СР, но задължително пусни стерилна урина, за да видиш, какво се случва.Аз също родих секцио и след 24 часа в реанимация, почнах веднага НЕОРЕНАЛ СР 2х1.

Моята мома се роди на 03.06. и вече има колики, даже лек запек, допреди 7-8 дни акаше на почти всяко хранене, сега по два-три пъти в денонощие.

Пъне се, гърчи се, зачервява се. Давам и пробиотик и капки срещу колики. Давам й и преварена водичка по малко.

Голям стрес ми е, когато плаче, онзи ден плаках с нея.😩

# 451
Макси също вече започна да будува, засега само сутрин - гука си, гледа си, показвам му карти, аз му говоря и така до следващото хранене.
Понякога имаме включвания и нощно време, но за сега е търпимо. Инахме 2 вечери рев до 3-4 часа и след това се измаря и заспива.
Давам му Инфакол преди всяко хранене и БиоГайа следобед и като че ли няма толкова силни колики. Започна да заспива доста бързо като ми лежи върху гърдите, докато на ръце се влачи по един час…

# 452
Аз също си поплаках на два пъти в пик на колики.
Успокоява го торбичка с гроздови семки на коремчето, но трябва да се внимава да не се прегрее детето. Да го хвана изправен също действа, да го сложа на гърдите си поизправен също. Най-често така се успокоява и заспива, ако будува от колики.

# 453
MinaRu,на теб помогна ли ти? И при теб ли беше като щипане или по-скоро превантивно го почна?При вас кога започнаха да будуват повече и коликите?

# 454
MinaRu,на теб помогна ли ти? И при теб ли беше като щипане или по-скоро превантивно го почна?При вас кога започнаха да будуват повече и коликите?

Започнах го превантивно. Първо си пуснете стерилна урина, обаче.

Малката започна да будува повече и да има колики на 8-9 ден от раждането й.

# 455
При нас будуване незнам, но се мъчи докато се изака ако е минало време и тогава се дундурим и кърмим с часове. На този етап не мисля,  че има колики. Няма истеричен рев. Също обича да се къпе. За режим е рано според мен, то бебенцето още свиква с извънутробния живот,  коремчето е малко и храносмилането трудно и пр. Аз спрях всякакви пробиотици и ми се струва, че така спи по-добре.  Общо взето между 11 е 5ч. прави хранене на около 2-3 часа, но веднага заспива. След това е зор. Аз си лежа с нея някой път до обяд, че не мога да отворя окото.
Оригването принципно не е винаги задължително, аз лично нощно време заспи ли, вече не пипам. Тя си връща кърма иначе, докато баткото едно време не връщаше нищичко.
Стори ми се тия дни, че ми се усмихва будна , дали е съзнателно,  незнам.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 19:23 от AirplaneMode

# 456
Петя, честито бебче! Да е здрава, щастлива, спокойна и да ви радва! На теб бързо възстановяване!
По въпроса с коликите - нашето момченце също има, особено вечер от 21ч.нататък. Давах  пандата, шуслерови соли също, както и Камелия Колик, но резултат не видях. Варих и чай от семена на копър, но за кратко, така че не мога да кажа дали помага. В момента не давам нищо, защото ми се струва, че от тези неща се обострят. В понеделник сме при консултант за кърмене, която е и доктор хомеопат. Ще я разпитам какво да давам за колики. На този етап помага само да се затопля коремчето. Не искам да давам капки, защото повечето съдържат симетикон, а той май запича.
Виждам, че обсъждате и будуването на децата. На мен ми се струва, че са още малки, за да стоят будни повече от час. Поне нашият не издържа толкова. Аз и с първото, а и сега с второто, се водя по това https://naninanibebe.com/normi-na-detskiya-san/.
Така имам ориентир какво кога да очаквам, както и за скоковете в растежа. Разбира се всяко дете е индивидуално и това са само ориентири.
За хемороидите - след първото раждане ползвах Масту. Сега нямам толкова или поне не са болезнени. Чувала съм, че проктогливенол също е доста добър, но не съм го използвала.

# 457
При нас будуване незнам, но се мъчи докато се изака ако е минало време и тогава се дундурим и кърмим с часове. На този етап не мисля,  че има колики. Няма истеричен рев. Също обича да се къпе. За режим е рано според мен, то бебенцето още свиква с извънутробния живот,  коремчето е малко и храносмилането трудно и пр. Аз спрях всякакви пробиотици и ми се струва, че така спи по-добре.  Общо взето между 11 е 5ч. прави хранене на около 2-3 часа, но веднага заспива. След това е зор. Аз си лежа с нея някой път до обяд, че не мога да отворя окото.
Оригването принципно не е винаги задължително, аз лично нощно време заспи ли, вече не пипам. Тя си връща кърма иначе, докато баткото едно време не връщаше нищичко.
Стори ми се тия дни, че ми се усмихва будна , дали е съзнателно,  незнам.
И при нас е голям зор акането, става кисела и започва силен плач и свиване, горе-долу я усещам и след около 20-30мин. се изаква, но нищо не я успокоява в това време.

# 458
  • Варна
При нас коликите са поносими с Био гая и Био амика закрепихме положението. Обаче дупето се подсече и се започна един рев... и то се мъчи горкото. Спрях с мокрите кърпи и търча да мия постоянно с водичка. Казаха ми правен крем с ланолин, ако някой знае аптека в София в която правят ще съм благодарна🙏

# 459
Теди, ние бяхме супер доволни от бепантен унгвент , никога не се подсече бебокът, но и ние го миехме след всяко ходене по голяма нужда, само при пишкане с мокри кърпи го бършехме.

# 460
Знам, че в Аптека Нота Бене (има такава на Дондуков) правят мазила по рецепта, можеш да се обадиш да провериш за това кремче. Дано помогне! Ако не намериш - пробвай нормален крем с ланолин, дори тези за зърна могат да помогнат, те са точно за рани и с ланолин. Ама само предполагам.

Ние се напасваме, вече аз започнах да излизам всеки ден по малко сама - за 30-40 мин. да се раздвижа, докато свикна да изкарвам количката. И ми се отразява много добре, тъкмо и бебето са свиква с бабите и татко си да е самичко. Днес даже бях на фризьор, в понеделник съм на маникюр. Тогава ще го оставя на татко му, който обаче още не се престрашава да смени памперс😀 как сте разпределили грижите вие?
При нас засега всичко е при мен, но ако поспя през деня, съм супер!

Доволна съм също и че днес изпомпах кърма и му я дадох с биберон и хапна, че се бях притеснила, че след болницата е отвикнал с шишета и се чудих как някой друг ще го храни.

# 461
Петя, честито бебче и бързо възстановяване! След секциото всеки ден е по-добър от предишния, така че най-лошото е минало. 🫶
Руби, аз имах същия дискомфорт и по препоръка на момичетата тук си взех добавка с Д-маноза и боровинка. В аптеката ми дадоха Цистостоп СР и имаше доста бърз ефект при мен. Но си пусни за всеки случай и една стерилна урина.
Теди, на бул. Черни връх, точно срещу Парк Център (от другата страна на булеварда) има аптека, в която съм си правила кремове, но не знам дали ще ти е удобно.
Коликите и при нас започнаха, давам Биогая и Еспумизан, честно казано не мога да преценя още много дали има ефект. 😆 Чакам в понеделник прегледа при педиатъра, за да попитам дали да сменим/включим още нещо. Мен също това плачене от коликите много ме натоварва и и аз си поплаквам от време на време с него. 😆
Аз също излизам за по малко сама, за да си свърша някои задачки или да се поглезя и аз с маникюр/фризьор и тн. Засега таткото го гледа през това време, а на мен определено ми се отразява много добре. Тъй като аз имам много малко кърма, с мм се редуваме и за храненията и за смяната на памперсите и за ставането вечер и всички останали грижи. Аз само не съм се престрашила още да изкъпя малкия сама, тъй че това вършим или двамата, или той сам. 😊

# 462
  • Варна
Теди, ние бяхме супер доволни от бепантен унгвент , никога не се подсече бебокът, но и ние го миехме след всяко ходене по голяма нужда, само при пишкане с мокри кърпи го бършехме.
И аз съм с бепантен, но вечер когато съм сънена изобщо не се чувствам сигурна да ходя да я мия.. Кърмим се на поискване на 2,3ч. Сега смених бепантен с мустела да видя дали ще има ефект. Кърпите които ползвах са бебо с 99% вода... Обаче явно в тези жеги е за предпочитане миенето.

# 463
Здравейте, някоя мама, раждала нормално да изкаже опит. Кога бебето слезе в малкия таз, в 38-ма седмица все още не е? Има ли шанс да слезе?

# 464
И аз съм с бепантен, но вечер когато съм сънена изобщо не се чувствам сигурна да ходя да я мия.. Кърмим се на поискване на 2,3ч. Сега смених бепантен с мустела да видя дали ще има ефект. Кърпите които ползвах са бебо с 99% вода... Обаче явно в тези жеги е за предпочитане миенето.

Аз първите дни миех при смяна на памперс, ама много плаче Sad и ми е мъчно и почнах само при по-драстичен случай😀 имам чувство, че в болницата много бързо и рязко ги къпаха и оттам е наплашен лт вода, вие как сте с къпането? Аз взех подложка angel care да не е баш на течаща вода и в ръце, сама се справям, ама пак рев..

Аз съм с кърпички памперс, вода почистваща на мустела и кремчето на мустела и засега е супер. В болницата казаханда редувам бепантен с мустела или друг подобен при всяка смяна, че единият е с цинков оксид. Ама мустелатс ми е по-лесна и приятна за използване, та само нея слагам

Общи условия

Активация на акаунт