Десетокласници 2025/2026

• 20 727
  • 507
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Моят човек протестира, че въобще го карам да ходи на училище - "само ни губят времето"...

# 76
При нас върнаха учебниците миналата седмица, но сега е най-якото време в училище. По цял ден играят карти, прибират се пеша по 100 часа, така че няма да използваме до край дните по домашни причини.
Моята девойка си намери компания за още един лагер в Австрия и ще прехвърли 1 месец престой там. Това ѝ се отразява чудесно на свободното боравене с езика. Основната ѝ мотивация за немски беше университет в Германия или Австрия, но нещо започват да се прокрадват идеи за рязка смяна на ориентацията и може да си остане в България в крайна сметка. Има една година да реши, но решението ще бъде наистина доста трудно, защото профилите са диаметрално противополжни.

# 77
При нас казаха септември да се върнат. Вкъщи ще е др седмица, освен да си губи времето, нищо наяве др няма.

# 78
  • Някъде там...
И ние върнахме учебниците в петък, направо с пълния комплект си отидоха на училище. Тази седмица предстои екскурзия с планински преходи, ученето приключи.
Има климатици в класните стаи, та даже се обличаха в повече последните дни. Преди да започнат да ги пускат обаче беше адска жега.

# 79
Има ли ги учебниците някъде онлайн или да почвам да снимам? Че за входните нива в 10 клас е твърде възможно да сме получили частична амнезия ...

# 80
  • ВАРНА
Има ли ги учебниците някъде онлайн или да почвам да снимам? Че за входните нива в 10 клас е твърде възможно да сме получили частична амнезия ...
Не се е налагало да търся ел.варианти, но на първо кликане ето например учебниците на изд.Клетт - https://klett.bg/%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82-2000-cat274.html
За останалите издателства би трябвало също да ги има по сайтовете.

# 81
  • София
И нашите си върнаха учебниците в петък. Класната им стая е доста топла и склоних да му пусна бележка по домашни причини. Ще ходи само за някои предмети.
 Искаше да работи с приятел в Лидл, но едно, че изпуснаха сроковете, второ - предпочетените кандидати са били по-големи. Чака с нетърпение лагер, който се организира от СМГ, но могат и деца от други училища да ходят. Досега е бил само по спортни лагери, да видим какво ще е този път.
Поотпусна се тази година и по някои разказвателни успехът му никак не е добре. Уж казва, че го осъзнава и догодина ще е по-добре. Много ги измъчвала химията на английски (не учат абсолютно всичко на език), пък на мен ми беше много забавна. Учителката е строга, харесвана, не знам какво им пречи.

# 82
Миналата година беше голям мор жегата на втората смяна. Сега е човешко, не че тази седмица е ходила на училище, а следващата отиват на поход да катерят чукари и поне този път прогнозата за времето е приятна. Все някога ще си върнат и учебниците. Питах дали има някой за подновяване, ако се е споминал от разхождане в раницата.

# 83
Има, на учебниците, хартиените са кодовете за електронните на съответното  издателство.  Нашите са само на електронни

# 84
Нашата от четвъртък ме убеждава да й пускам бележка. По десет деца идвали. Аз се скарах, че учебната година не е приключила. Но като гледам, май е повсеместно. В четвъртък и петък отиде, в крайна сметка. Във вторник връщат учебници. Оформени са от миналата седмица още.

# 85
И при дъщерята върнаха учебниците миналия петък. Оформени са преди 25 юни. От 26 юни част от децата заминават на зелено училище, та не я знам колко ще ходи на училище. Утре майка й и брат й заминават малко на гости във Варня и ние оставаме само двамата. През юли ще ходи с 32-ро на морски лагер в Албена, а началото на август отиват с баба й в Девин на почивка, заедно с още едно дете от випуска и нейната баба (оказаха се първи братовчедки). Simple Smile

# 86
При моята тази седмица ще връщат учебниците. В петък правиха даже тест по физика, та все още всички са налични в училище. В петък получиха и учебниците за 10 клас. По повечето предмети са оформени, но крайният срок бил 25.06, та има още тук-таме някои да представят проекти, някое и друго писмено изипитване. Иначе тя е оформена почти по всичко, май само физиката е още неясна и сега било най-якото време, защото само се разхождат до училището, за да се виждат с приятели и да се мотат след училище. Излиза сутрин за  07.30 и се прибира вечер към 21.00. Ваканцията още не е съвсем избистрена, но има един литературен лагер на морето (още не знаят кога и къде, тази седмица щели да разберат), един езиков в чужбина за 2 седмици, едно море, една седмица на планина с баба и дядо, имаме и едно септемврийско семейно пътуване и то ваканцията ще свърши.

# 87
  • ВАРНА
Току що отворих школо. Единствената нанесена срочна и годишна оценка е по музика Simple Smile Ясно е по всички предмети как ще завърши. Само по физика е под въпрос. При 6 първи и 5 втори срок не се знае колко ще остави за годината. В петък е била страшна сеч по физика. Мисля, че вече няма да им хрумне масово да скатаят от контролно. В края на първия срок им се размина, но втория път вече ми беше ясно, че учителката няма да се остави да ѝ се качат на главата. Следващата седмица ще са със заместник, но имат пуснат мейл със следното " ще се оформим на 30/06". Нямам идея кога се затваря школо.
Не знам да има нещо планирано за последната седмица или за финала на годината на ниво клас. Класната им не ги харесва, те също. Била им напуснала вайбър групата преди време. Надявам се на раздяла по взаимно съгласие от есента. Толкова неприятно общуване с учител никога не съм имала за деветте години ученически живот на детето ми.

Летните езикови лагери са много добра идея. Казвам го от позицията на човек, прекарвал по месец във Франция почти всички лета докато бях в гимназията. Разсеях се и съжалявам, че не помислих изобщо в тази посока за дъщеря ми за предстоящото лято.

# 88
При нас са доникъде. Учи се, та пушек се вдига. И миналата година беше така - до последния момент се гонеха с изпитвания и контролни. Ферман мога да напиша за това училище.
Аз от миналата година "рекламирам" идеята за езикови лагери в чужбина, но нещо не ми се получава. И то не заради ученето на език, ами заради контактите и разнообразието ги предлагам. Но, уви, няма кой да ме чуе.

# 89
И при нас ще се учи до последно, учебници ще връщат в петък мисля. Една написана годишна оценка има написана в школо. Както каза  той
,,от понеделник съм с нормален график на училище +тренировки"

Общи условия

Активация на акаунт