Десетокласници 2025/2026

• 20 439
  • 499
  •   1
Отговори
# 60
И аз не виждам голям смисъл да работят сега, при положение, че толкова неща ги чакат. При нас почти е свършило училището.

# 61
Hope for Two, сподели, моля те за какъв курс в Австрия става въпрос. Моята девойка води преговори за още един лагер в Австрия в края на лятото , но с английска група. Още го умуваме. За следващите години от сега е казала, че иска да изкара по един месец в Австрия и Германия и не знам как ще се престраша да я пусна съвсем сама.
Иначе програмата за лятото се очертава толкова интензивна, че за семейна почивка само за нас, тримата, ще останат 2-3 дълги уикенда.

# 62
Здравейте. Аз се надявах да обявят ученически доброволчески инициативи за Витоша - възстановяване на пътеки, маркировка, мостчета или друго. За момента не откривам такива. Търся и варианти за групов спорт през ваканцията.
Някъде по каналите на информация на рязко придобилият ми симпатичен вид чичко кмет от тази седмица видях, че е част от програмата възстановяването на туристическите пътеки с участието на доброволци.
Прасунчо, ама недейте така с лошо и вие. Дулово ви е сравнително близо. Там правят най-добрата масова профилирана подготовка по биология. Simple Smile
Моето приключи с училището и за тази година. През седмицата с отбора, който са си сформирали в класа им са били на някакво състезание, решавайки го в последния момент и на принципа "е, добре, що пък да не отидем". Евентуално, на 30-ти юни ще отиде до училището. Две седмици през лятото се очертават като изцяло почивни.

# 63
  • на Мелмак
Моят работи при нас, вече имаме добри отзиви от клиенти за него. Wink

# 64
Повечето тийнове работят по програми на големи вериги хранителни магазини. Познато дете започна на 16 във Фантастико на 4 часа, хареса му и продължава вече втора година, дори през учебната година.
Утре синът ми ще направи 1 месец откакто работи в един магазин за хр.стоки съвсем близо до вкъщи. Сам си подава CV -то ,намерил телефонен номер на веригата и се свърза с тях. Сам ходи на интервюто (предложих помощ,знаех къде е офиса-отказа ми!) там се оказа,че работи майка на негов бивш съученик,жената го е познала но до там. Сам ходи за медицинско и да си оправя здравната книжка -само баща му го придружи за пробата за манту( все пак проба -ваксина, аз нямаше да съм спокойна) пак сам отиде за отчитането на пробата и да си подпише договора. Дори вече се сблъска ,,челно,, с разговор с управителя,защото си е позволил да си гледа телефона😃 сам отново си прецени ,кое му е приоритет телефона или заплатата😁
Можехме да го изпратим при дядо му да работи в техният магазин но с баща му решихме,че ще е добре да не се случва. Предпочитаме да е изправен пред реалната възможност ако се офлянква да си загуби работата....Аз съм доволна от подхода му и старанието му. Обмислял варианта да работи и през учебно време.

# 65
И моето много иска да работи, но ще навърши 16 след като вече е почнала учебната година. Брат и работи в Лидъл, преди години, по летните стажански програми, беше доволен.

# 66
Голямо желание имаше, не ни позволи и дума да кажем за отказ( ние не сме се дърпали де) но определено не искаме да работи през учебната година и ще имаме пререкания.

Колкото до вида работа (някъде назад прочетох за продавач,хамалин и т.н.) лично смятам,че е хубаво от първа ръка да видят и усетят как стоят нещата. Като условия,натоварване ,среда,заплащане....За това кой,къде и какво ще работи след завършване на средно пък дори и университет е доста относително. Зависи дори от характера и личната амбиция .

# 67

Колкото до вида работа (някъде назад прочетох за продавач,хамалин и т.н.) лично смятам,че е хубаво от първа ръка да видят и усетят как стоят нещата. Като условия,натоварване ,среда,заплащане....За това кой,къде и какво ще работи след завършване на средно пък дори и университет е доста относително. Зависи дори от характера и личната амбиция .

Moй беше поста за продавач и хамалин Simple Smile
Всеки има право на различно виждане за живота и за развитието на децата си.

Хората се различаваме от животните именно по това, че не е необходимо да  тестваме всичко от първа ръка.
Ако считаме за хубаво да усетят нещата от първа ръка, защо не сме съгласни да усетят дрогата, пак от първа ръка?

Двете големи деца в семейството завършиха в чужбина - едното медицина в Англия, другото (компютри - че съм боса в тази област) в Букони. Нито едно от тях не е имало време, докато учи да работи.
Голямото в последните курсове, успяваше да води часове по биология  на гимназисти.

И двете се скъсват в момента от работа. Не са загубили, че не са работили като хамали.

В моята младост съм работила една година, като сервитьорка. Бяха кофти времена с една заплата живеехме  пет човека. Освен, че отидох три дни на море с тези пари, тази работа не ми е донесла позитиви в живота.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:18 от Hope for Two

# 68
Аз поработвах по 1 месец лятото на различни места като ученик, ама не е било голямо преживяване, а работа.Трябваха ми пари за училищни разходи и така.Няма обособена романтика в това да работиш нископлатена работа, просто е необходимост

# 69
  • ВАРНА
Не съм работила докато бях в гимназията. Дъщеря ми не проявява желание да работи. Нея я влече доброволчество. Подкрепям я в това ѝ желание.

рони, Smile Ако по някакви неведоми пътища се стигне до профил биология у нас, ще трябва не града, ами планетата да сменим Smile

# 70
Имаше една приказка на Тери Пратчет за доброволната работа Simple Smile. И при нас не са ясни профилите

# 71
  • ВАРНА
Имаше една приказка на Тери Пратчет за доброволната работа Simple Smile. И при нас не са ясни профилите

malinkap , кажи я тази приказка Simple Smile

Това с профилите е задача с доста неизвестни не у нас, ами в училището. Няма да е билогия със сигурност Sweat Smile

# 72

Moй беше поста за продавач и хамалин Simple Smile
Всеки има право на различно виждане за живота и за развитието на децата си.

Хората се различаваме от животните именно по това, че не е необходимо да  тестваме всичко от първа ръка.
Ако считаме за хубаво да усетят нещата от първа ръка, защо не сме съгласни да усетят дрогата, пак от първа ръка?

Двете големи деца в семейството завършиха в чужбина - едното медицина в Англия, другото (компютри - че съм боса в тази област) в Букони. Нито едно от тях не е имало време, докато учи да работи.
Голямото в последните курсове, успяваше да води часове по биология  на гимназисти.

И двете се скъсват в момента от работа. Не са загубили, че не са работили като хамали.

В моята младост съм работила една година, като сервитьорка. Бяха кофти времена с една заплата живеехме  пет човека. Освен, че отидох три дни на море с тези пари, тази работа не ми е донесла позитиви в живота.

Важни са и финансовите възможности на родителите. Повечето от моето поколение, които отидоха да учат в Германия, трябваше да работят, заради което масово прекъсваха, сменяха специалности, мнозина се отказаха и се върнаха, след което завършиха висше в България.

# 73
  • ВАРНА
Не мога да не мина и да похваля ултра-мега-гига яката организация за връщане и взимане на учебници. В два поредни дни, сутрин 9-10ч. И след това се върнете за втора смяна от 13ч30.
Аз занулих 15-те дни и оставям дъщеря ми вкъщи другата седмица. Срочни и годишни оценки са ясни. Тя споделя, че в училището е много топло и трудничко се издържа. Вчера няколко човека са се спасявали в един от стем кабинетите, в които има климатик.

# 74
Е то организацията другия я направиха.
Защо да не сложат през юни, няколко матури и НВО. Ако може в различни дни.
Пък и да ги сложат учебни за останалите. Та да могат на 40 градуса да отидат на училище. Но като са след обяд а на другия ден сутрин, кога точно да учат?
И така децата основно спрягат глагола - мотая се!

Общи условия

Активация на акаунт