Десетокласници 2025/2026

• 20 864
  • 507
  •   1
Отговори
# 105
А родителите подписват декларации, че децата ще спят у вас ли?
Най-вероятно са ходили на концерта на Криско.
При нас групата беше около 156 човека, единственият над 18 години беше братовчедката на една съученичка.
Идея си нямам това дете с колко декларации е влязло. Аз ходих да ги прибирам от концерта.
От Арена по Г.М.Димитров се движеха редици с деца (тинове).

В гимназията на моето дете, според мен класнта в 8 клас допринесе бързо за сплотяването им.
Ходят на госи с преспиване, ходи на госи на съученик в провинцията (със селски автобус). Девойките от класа се опитаха да съберат група за море. Бащата на едната пое даже ангажимента. Но явно родителите на момчета се оказахме по-страхливи и отказахме самостоятелното море на Слънчев бряг.

# 106
Ние вече загубихме броя на рожденните дни на деца от училището, на които ходи щерката. Майка й даже си мисли, че прекалено много движи с приятели навън. Според мен е в границите на нормалното с оглед цялостното й представяне в училище. Иначе, вчера леля й предложи дапя заведе на нощен бар есента.

# 107
Ами то се пие на нощен бар. На нея интересно ли е?

# 108
Моят ходи с брат си на дискотека, ако благоволи да го вземе разбира се. От класа  миналата година се сприятелиха след един лагер с малкото момчета ( 8 бр.) и с част от тях и до днес излиза. Имаше и друга компания, но не се получиха нещата там, от известно време е и с гадже. Обаче за сметка на брат си и сестра си е много труден с комуникацията. Не обича да смесва компании, от години отказва да си празнува РД, абе чешит малко, ама какво да направя.

# 109
Нашият пък се движи в една и съща среда от предучилищната и до ден днешен. Няколко деца ги преместихме в 5/6клас в друго училище и си останаха група. Моят си поддържа връзка и с няколко ,,стари,, съученика и са в обща компания с други момчета и момичета.
Имахме вече два ,,купона,, с преспиване ,културно се държаха децата, много държаха никой да не си води странични хора,за да няма изненади и проблеми....абе на тях си вяра имат ама на себеподобните си не. Обещала съм да ги водя на дискотека (първа е му е) но някак шумните места не са неговото. Стриктно си спазва законовият вечерен час от 22 часа,обикновенно се е прибрал до към 21-21.30

# 110
Ами то се пие на нощен бар. На нея интересно ли е?

На зеленото миналата години всички бяха пили някакъв алкохол. В крайна сметка не живеем с илюзията, че ще завърши гимназия без да е консумирала алкохол, важното е да знае, че е препоръчително да бъде с мярка и да гледа да не й сложат нещо в чашата. Рано или късно ще почне да ходи по нощни заведения, по-спокойно ни ще ни е ако първите пъти бъде с близък.

# 111
Айла, милата Ели. Много тъжно, че не срещна своите хора. Тази сложна възраст. И зодия. Във випуска ѝ има едно прекрасно момиче и прекрасно момче от групата на наборката в детската градина, които са с много ведри характери. Покрай блокадите на София се срещнахме с майката на девойката от детската градина, но и ние там бяхме създали много приятен междуродителски контакт. Има и момиче от класа в старото училище. С момичетата се бяха виждали по време на олимпиадите и моята беше много доволна, че са се познали.   
Това с декларацията за преспиване е много яко. А за консумацията на алкохол, ходейки на барове, не знам. До около 30тата си година в компанията ни бях този, който помни какво се е случвало. От поне 3-4 години, по време на почивките, с тийнейджърката сядаме в нощните барове. За употребата на алкохол и други гадости няма време от денонощието и място.

# 112
Ние още за 15. рожден ден гласувахме доверие за гости с преспиване без възрастни и се изнесохме на 40 км от града. Никой от съседите не беше разбрал, че  е имало тийнейджъри вкъщи, а къщата блестеше след тях. С най-близките ѝ приятелки са си такива от първия ден на 5. клас и независимо, че сега са в различни училища и градове, си се търсят. Те си бяха там компания от няколко момичета и момчета и продължиха да си се виждат и след като вече не са в един клас и това я крепеше докато създаде среда в новото училище. В последствие  успя някак да смеси двете компании, въпреки че първоначално обясняваше, че то не можело така, че те били различни хора и си говорели различни неща, но после установи, че не може да се разпетори и сега си излизат и в смесен състав (стара и нова компания и даже се оказа, че много добре е нацелила как да ги смеси) - много читави момчета и момичета. Още не е искала да ходят на дискотека и нощен бар. Ние позволяваме доста неща вкл. няма вечерен час, ако знам къде и с кого е и кой ще я изпрати до вкъщи, ако не иска да я приберем, но пък част от другите имат. Повече се събират на домашни купони, което мен ме устройва даже и вкъщи да са, защото имаме уговорка, че гости идват когато със сестра ѝ са привели къщата за пред гости Simple Smile

# 113
  • ВАРНА
рони, малко lost in translation стана 😆
Не е имало декларации за преспиване вкъщи  Simple Smile

Le Vert, жив ли си 😄

# 114
Жив съм, оказа се учудващо безобидно преспиване (само малко разсипани пуканки открих сутринта). Даже днес станаха много рано, за до отидат за часа по БЕл, понеже щяха да ги изпитват за оформяне.

# 115
  • София
Супер, че всичко е минало безболезнено Le Vert.

Ели е решила все пак да ходи на лагерите, да видим как ще минат.

# 116
  • ВАРНА
Ели е решила все пак да ходи на лагерите, да видим как ще минат.

От сърце ѝ пожелавам да си намери нейните хора и да се чувства добре Heart

По темата с алкохола - то и присъствието на възрастен или по-голям не е гаранция. Ей така миналото лято на въпросното парти на Криско в дискотека на плажа, за което стана въпрос, девойките се бяха сдобили с шотове водка + разни самърсбита. Нямаше щети за радост.
Не е повод за гордост, но на годините на дъщеря ми вече имах завиден стаж и в пиене, и в пушене. Набивам в главата да внимава и да се пази сама, защото няма кой друг да го направи това.

# 117
  • София
Неска му писали отсъствие на синкото.
ПО ФИЗИЧЕСКО 🥹

# 118
  • София
Днес си е учебен ден.

# 119
рони, малко lost in translation стана 😆
Много добре те разбрах и се шегувам. Grinning
Скрит текст:
Обаче съм си го мислила. При един проект в шести клас, когато едно девойченце в 22:30 реши, че ще си ходи сама с метрото до тях. Нейното тях е на около половин час от метростанция насред нищото. Такова бясно издирване на контакт с майката направих и много съжалявах, че тези дечица не са дошли с баджове с всичката информация на врътленцата си. 
Това с пропусквателния режим на концертите и други с възрастови изисквания го знам и се надявам да се спазва много добре.

Айла, браво на Ели, че си дава шанс. Ще си изкара добре.

Общи условия

Активация на акаунт