Десетокласници 2025/2026

• 31 979
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Днешният дъжд ни спести поливането на цветя прид блока.така, че сме още по-доволни.

# 151
Има учители, които не стават за класни ръководители.
Нашите са си изкарали чудесно. Много добре им се отразяват походите на места без обхват. Но и при математиците практикуването на баир будала и екстремни занимания някак си им е в кръвта. Днес са си предали учебниците.  В понеделник щели да ходят на училище. Нормално, след като половината понеделник от срока бяха отсъстващи, да наваксат.  Девойката се чувстваше оформена още около пролетната ваканция, така че оценките бяха формалност.
Успех на който си има седмокласник. При тези 226 деца с по 100 т дано да няма неприятни изненади при избора.

# 152
  • ВАРНА
Дъщеря ми вчера отиде за първите два часа физика, за да представят проекти и след това се прибра. Нямало никой в класните стаи. В понеделник няма изобщо да отиде. Ще спи и ще събира сили за първия си Джулай.

Банда, как се работеше със статистиката на успеваемостта в седми клас? Една приятелка ме пита и не съм в състояние да ѝ отговоря.

# 153
Дидева, тази свята жена, го е качила на сайта си.

# 154
  • ВАРНА
Дидева, тази свята жена, го е качила на сайта си.
рони, картинка на сайта на Дидева ми е ясна Simple Smile Питането ми беше по-скоро какво се гледаше и съпоставяше с предната година.

# 155
Мястото, на което детето е позиционирано миналата година със съответния бал, и гледаш тази година това място с какъв бал е и се ориентираш - трябва да направиш справка и за минималните балове предната година за съответното училище. Но това като излезе комбинираната статистика Мат+БЕЛ. Важи за ЕГ, знаеш, че в МГ е с 3хМат и не е много коректно.

# 156
Значи Санака е човекът. Simple Smile
Аз гледам статистиките на София и въобще не знам каква съпоставка може да се случи. Около 500 деца са с над 95 т. по бел и около 700 /226 са стоточковците/ по мат.  Като си спомня миналата година че момче с над 20 точки по-висок бал от минималния за предходната година помаха на Испанската гимназия отдалече, а момиче с над 10 точки отгоре спрямо предходната година успя на третото класиране за френската, просто горките деца, които кандидатстват тази година.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 14:49 от рони

# 157
Най-хубавото на края на учебната година е това, че напълно ще си починем напълно от съобщения в Школо до към началото на септември.

# 158
  • ВАРНА
Мястото, на което детето е позиционирано миналата година със съответния бал, и гледаш тази година това място с какъв бал е и се ориентираш - трябва да направиш справка и за минималните балове предната година за съответното училище. Но това като излезе комбинираната статистика Мат+БЕЛ. Важи за ЕГ, знаеш, че в МГ е с 3хМат и не е много коректно.

Благодаря ти! За ЕГ са желанията.

За Варна няма статистика все още. За София борбата ще е жестока. Нямам представа от степента на сложност на нво-тата тази година и критериите за оценяване. Крещяща е нуждата от промяна за приема в гимназии след седми клас.

# 159
Крещяща е нуждата от промяна в почти всяка сфера в държавата, но липсва обща воля за такива промени, както при политиците, така и при суверена. Simple Smile

# 160
Тазгодишното НВО си беше лесно. 22 задача (за движение) петокласничката ми я реши без проблем, като във втора подточка само не знаеше, че това, което прави като сметки ще си го улесни с пропорция. Нямаше нищо завъртяно в нея и масово децата, които познавам и тези около тях, са я решили за пълен брой точки. За 21а, за която толкова се изписа също беше елементарен многочлен, в който имаше х4-1 и единственото, което се искаше, беше да съобразят, че това е (х2)2-1 и тогава всичко излизаше. Познато дете е решило целия втори модул за 15 мин, след това описвало всяко нещо, което се сети, защото му се видяло прекалено невъзможно да е толкова просто. Има 100 т по математика.
На никого не се прави добра услуга с толкова голямо струпване във високия сегмент, единствено средният резултат изглежда добре и МОН отчитат, че има повишение на знанията на национално ниво, изкуствено завишени от 226 стотици само за София, а като прибавим Варна, Пловдив и Бургас и току виж се окаже, че то няма да има МГта за тези деца в страната. Това работи единствено за предложението МГтата да станат специализирани училища и да се продължава автоматично в тях, защото при тазгодишното НВО СМГ и НПМГ само техните си деца няма да могат да си приемат обратно.

# 161
Сложили лесни задачи да отчитат дейност, че учат децата.

# 162
Те отчитат дейност, но от друга страна много родители са доволни, че децата им са изкарали по-високи резултати. Интересът не е само на МОН.

# 163
Какво като се радват на високи оценки, щом с тях не могат да влязат където искат.Прилича ми на инфлацията това

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 13:51 от malinkap

# 164
https://blitz.bg/obrazovanie/mon-s-novo-20-za-maturata-sled-7-i- … _news1091342.html

Юбре курорте, хайде ще се намалят частните уроци 100% Close Joy

И при нас приключи, вече сме в заслужена почивка!

Общи условия

Активация на акаунт