1 юни с Lacalut: Усмивки без кариеси за 100 години напред!

• 5 147
  • 248
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Зъбите на децата си мия, откакто се е появило първото зъбче. Редувам пастите за зъби с такива с флуорид и с такива без. Сега, когато децата са малко по-големи, използваме електрически четки за зъби и те сами подсещат за миенето на зъбите.

# 16
Откога миете зъбките на детето си?
От излизането на първото зъбпе
•   Използвате ли паста с флуорид?
Да, каката е вече на 8 години
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?
Мием ги заедно

# 17
  • Пловдив
1. От първите зъбчета
2. Сменям пастите и понякога ползваме с флуорид
3. Близнаци са и много се забавляваха, когато си миеха зъбите заедно Simple Smile Като бяха малки обичаха историите за Чук и Пук, а по-късно, когато започнаха да сменят млечните зъбки, Феята на Зъбките. И до днес са много старателни в хигиената на зъбите си.

# 18
- Започнахме да мием зъбите след 2 годишна възраст.
- Да използвам паста с флуорид.
 Вече не са нужни трикове, защото е достатъчно голям.
Понякога сутрин мием зъбите си заедно, по-бързо минатав двете минути  Grinning

# 19
Откога миете зъбките на детето си? - Започнах да ги мия, когато станаха 3-4 зъба
•   Използвате ли паста с флуорид? - Не. Използвам паста, която е безвредна при поглъщане
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - Децата ми харесват да им мия зъбите именно заради пастата за зъби, която е с приятен вкус. Давам им да хванат четката за зъби с едната ръчичка и да "си мият" зъбите сами.

# 20
•   Откога миете зъбките на детето си? От появата на първите зъбчета
•   Използвате ли паста с флуорид? Да
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? Никакви, достатъчно им е да са при водата на мивката и да се мокрят на воля 😂

# 21
  • София
•   Откога миете зъбките на детето си? От появата на първото зъбче.
•   Използвате ли паста с флуорид? Да, по препоръка на зъболекаря ни.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? Електрическа четка за зъби.

# 22
  • София
•   Откога миете зъбките на детето си?

- От появата на първите зъбчета - първо с бебешките накрайници, след което преминаваме към четка.
- Използваме пасти според възрастта - за близначките все още без, но за каката използваме.
- Нямаме специални трикове. Малките обичат да гледат кака си и да си мият сами зъбите, естествено след като съм ги измила първо аз.

# 23
започнахме да масажираме венците с накрайник за венци още след първия месец, а  зъбките мием, откакто се появиха.
пастите редуваме и използваме и такива с флуорид ( по препоръка на зъболекаря), въпреки че за деца под 6 години преобладават такива без флуорид.
миенето на зъбките й харесва и не се налага да използваме трикове, но все пак заедно избираме коя паста и четка да използва. последните месеци използва детска звукова четка и се забавлява много.

# 24
•   Откога миете зъбките на детето си?-от първото избило зъбче
•   Използвате ли паста с флуорид?-понякога да, понякога не(гледам да ги редувам, защото има разнопосочни мнения, а не съм специалист по въпроса)
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?-със синът ми миенето на зъбките никога не е било проблем, но от както купихме електрическа четка за зъби проявява инициатива да ги мие и сам.

# 25
  • Велико Търново
Темата идва тъкмо на време! В момента и двете ми деца са в период на отказване да си изпълняват съвестно сутрешната и вечерната рутина по миене на зъбите. Настава страшна драма - колко още? готово ли е? Не мога повече.. Боли ме ръката.... изобщо каквото оправдание ви дойде на ум, вече е изказано през последните две седмици и аз съм като клоун- плашило до тях в банята за да си измият зъбите Ху-Ба-Во..
А за трима от включилите се в темата тук ще има специална награда – комплект продукти за детска орална грижа от Lacalut! Отговорете на въпросите:

Мия зъбите на децата си  от появата на първите зъбчета. Всъщност то не е точно миене в началото, но са свикнали с рутината.
Купувам различни пасти с флуорид, без флуорид тъй като половината от пастата я изяждат, и гледам да им разнообразявам менюто Simple Smile
Пробвала съм оцветяваща обучителна паста, пробвала съм пасти с различни вкусое и аромати, имат електрически четки, имат тристранни четки и какво ли още не.
Едно от най-развлекателните неща беше пясъчен часовник, който въртяха за да са сигурни че не се "прецакват" да си мият зъбите повече отколкото е необходимо Simple Smile
Като цяло, миенето на зъбите е забавно Simple Smile

# 26
  • София
•   Откога миете зъбките на детето си? - Още преди появата на първото зъбче, с подходяща мека четка.
•   Използвате ли паста с флуорид? - Не мога да дам отговор.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - Пускам песничка за 3 минути.

# 27
  • София
•   Откога миете зъбките на детето си? - за съжаление още ми е трудно да му изградя навици за миене на зъбите, а вече е на 6г. Но продължаваме борбата.
•   Използвате ли паста с флуорид? - Признавам си, че нямам представа дали има флуорид в пастата. Купувам някакви детски, като в последствие той харесва и ползва само част от тях.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - мием зъбите заедно - аз моите и той неговите. Понякога му пускам една песен за зъбките. Четем книжката за "Чук и Пук".

# 28
•   Откога миете зъбките на детето си?
След първата година.
Да.
"Гоним" мръсното по зъбите с четката и после право в канала.

# 29
  • моята мила родна страна
1. От първия зъб
2. Понякога използвам. Сменям пастите от време навреме
3. Вече не ползвам трикове, директно пращам в банята да се мие старателно. Преди, като беше по-малка, говорех за феята на зъбките и как трябва да вземе здраво зъбче, за да остави паричка, а здравите зъби се поддържат с хубаво измиване сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт