АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 4 229
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
# 16
Благодаря
Интересно за след 2 месеца са по-скъпи, по 45 евро
А дали могат да се презаверяват, ако се пропусне часа.

# 17
Само някои билети могат да се презаверяват, зависи от тарифата. Иначе има и приложение на Ренфе, като се поръчат билети, излизат и там и е много удобно за проверката преди качване на влака.

# 18
  • София
Тези директните още не са пуснати за продажба за след два месеца.
Не знам дали могат да се презаверят - Ренфе си е Ренфе 🙃 И в английската версия на сайта, някои неща си излизат на испански. Доколкото разбирам има 15% удръжка ако върнеш билета. Не знам дали важи за всички, както и в какъв срок да се направи.
Сред големите европейски оператори, няма по-тегав от Ренфе 🤐

Аз, въпреки че обичам влаковете много, в Испания ползвам основно автобуси. Малага - Севиля също, с ранна резервация платих 8 евро с Алса.

# 19
Аз пък тази година пътувах Малага - Мадрид с Ренфе, даже беше Avlo влак и съм доволна. 530 км за 3 часа си е направо супер! На отиване билетите ни бяха по 39 Евро, а на връщане - по 19.

# 20
Наближава нашата почивка в Андалусия в края на септември. Този път освен плажуване сме решили да посетим Ронда и Нерха.
Моля ходилите да споделят интересни места в тези градчета.

# 21
В Нерха - пещерата. Не съм впечатлена от Балкона на Европа. Също е хубаво човек да се разходи из тесните, криви улички в центъра.

# 22
Здравейте,

Предстои ми пътуване до Андалусия след две седмици - двама човека. Ще спим в Малага през целия престой и ще правим лъчеви преходи за ден до различни градове. Имаме предварително закупени билети за посещение на Алхамбра и Каминито Дел Рей. Ще използваме автобуси и влакове за предвижване, та въпросът ми е в тази връзка, тъй като ми е объркано от това, което изчетох. Може ли на място в деня или предходния ден да се закупуват билети (в този случай от машина или каса се купуват?) или е задължително да се купят онлайн предварително (от кой сайт/приложение е най-удачно)? Става въпрос за дестинациите от Малага до Гранада/Алхамбра, Гибралтар, Каминито Дел Рей и Севиля и обратно. За кои от тях препоръчвате автобус и за кои - влак? Ясно ми е, че някои от тях са далеч, но с ранно тръгване, би трябвало да се справим с отиване и връщане. Така или иначе, нощувките вече са факт. Ще съм благодарна за вашите коментари и препоръки. 😊

# 23
За Каминито дел рей препоръчвам агенция, която Ви взима и връща от гарата в Малага. В първия пост на темата има повече.

# 24
За Каминито дел рей препоръчвам агенция, която Ви взима и връща от гарата в Малага. В първия пост на темата има повече.
Благодаря, но както съм писала в първия си пост, вече имаме закупени билети само за вход. Придвижването до там сами ще го направим. Тъкмо за него гледам, че най-подходящо май е с влак. При предварителна покупка на билет онлайн, същият после валидира ли се някъде, как го проверяват, трябва ли да го имам разпечатан?

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 13:09 от Flamee

# 25
До Гранада и Кордоба сме пътували с автобус. До Севиля с автобус е по-евтино, но с влак е по-бързо. Вие си решавате.Предварително закупени билети за транспорт е желателно и препоръчително.

# 26
Flameе, за Гранада може да купите билети за влака по в последния момент. Аз ги взех 2 дни по-рано за всеки случай, но имаше доста свободни  места и сменяхме място, че слънцето ни преследваше. Отидете малко по-рано на гарата, защото има проверка на багажа. Билетите ги сканират на самата опашка към перона като почнат да пускат хора. Може да си свалиш за удобство приложението на Ренфе и от там да покажеш билета, както и да следиш разписанието. Сутринта има удобен влак, които пристига в Гранада 11 и нещо. За съжаление при нас имаше закъснение на тръгване и това ни изяде 1 час от деня. За щастие бях взела по-късен час за Алхамбра, но ни разпокъса деня и ми чупи плана. Почти никакво време не ни остана за самия град и ще се ходи пак някой ден.
До Гибралтар има много организирани еднодневни екскурзии, но ние го оставихме за друг път. Ползвахме такава за Ронда и Сетенил. Много съм доволна. Фирмата, която позлвахме имаше такава и до Каминито. Разгледай в tripadvisor вариантите, но не оставяй за последния момент, че по-хубавите се изчерпват.
За Кордоба има повече варианти за влакове и различни фирми. Съответно цените варират и трябва да се гледа за конкретен ден. Севиля ми идва на мен далечно от тук и си трябват няколко дни там. Нея си я оставих за друг път може би с влак от Мадрид. Както и Кордоба, че хванахме горещата вълна преди няколко месеца и се отказах да ходим до там в последния момент. Макар че оцеляхме в Алхамбра Sunglasses
Разбира се за повечето градове има и вариант с автобус, но аз личномпредпочитам да ползвам влак, до където има възможност за такъв. Въпрос на предпочитание, финансови възможности и време.
Скрит текст:
Много хубаво да си изкарате. Изтощително си е, но като сте само двама е лесно. Ние се бяхме измъкнали без децата, но само за 3-4 дни и ни дойде на горното това всекидневно пътуване извън града. Но пък беше изморително сладко. По стечение на обстоятелствата в момента пак сме тук този път цялото семейство, но обикаляме крайбрежието и го караме по-лежерно.  Времето този път е разкошно и съвсем не ми се прибира. Морски поздрави Flowers Palm Tree

# 27
Bling-a-ling може ли линк към екскурзията/ фирмата/ за Ронда
Имам вече някаква представа за програмата:
ще имаме 3 нощувки в Малага/ един ден нерха, един ронда и сетенил и през останалото време Малага/
2 нощувки Севиля и 2 Гранада
Кордоба няма да можем да я вместим, че е доста далече

Имам 2 въпроса:
1. Къде мога да проверявам за транспортни стачки, за Италия имам линк?
2. По кое време на деня е най-добре да се посети Алхамбра и как най-лесно да се стигне до там, трябва да купувам билети , а има час?

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 15:33 от The Invisible

# 28
  • Mediterraneo
Всеки сам си преценява кога му е подходящото време за посещение на каквото и да е. Алхамбра е нон стоп пълна с хора, няма никакво значение кога ще решите да ходите. Даже и часовете не ни проверяваха, за Алказар обаче- да.

# 29
Всеки сам си преценява кога му е подходящото време за посещение на каквото и да е. Алхамбра е нон стоп пълна с хора, няма никакво значение кога ще решите да ходите. Даже и часовете не ни проверяваха, за Алказар обаче- да.
Благодаря
Сега прочетох, че има безплатни билети за Алказар и катедралата в неделя/ понеделник, а ще сме там точно в тези дни. В същия месец ли ги пускат тези билети, защото за ноември още няма?

Общи условия

Активация на акаунт