Юлски бебчета 2025г

• 16 475
  • 226
  •   1
Отговори
# 105
Кога ви казаха да спирате аспирина/акарда ? (Тези които го приемат)

Говорили сме да го спра в 32- ра

# 106
На мен за спиране на аспирин са ми казали в 34 г.с.

# 107
Здравейте, имам нужда от още информация за раждането, ако има момичета от Бургас или Варна. Вече съм в 36 г.с. и съм измислила дата на секциото. Ходих на ден на отворените врати в УМБАЛ Бургас, но това, което чух е в пълно противоречие с това, което искам да се случи след операцията. Притеснява ме, че бебето ми ще отиде 2 дена на друг етаж, без право на достъп от мен, нито ще ми го карат, нито аз ще мога да отивам. Нито ще цока коластра, а може и въобще да не зацока след два дена. Аз съм в зряла възраст. Първият ми син го родих преди 16 години и тогава в Майчин дом във Варна акушерките бяха адекватни и ми го дадоха в стаята (не че бях особено способна да ставам). Сега съм по-подготвена за пренатално възпитание и важността от близост след раждането… чела съм книги от различни психолози, гледам подкасти…. И всичко това, което планувам се оказва невъзможно за изпълнение.
Объркана съм! Обмислям пак да отида във Варна да родя.
Що се отнася до цените там, въпреки, че е частна клиника, е най-изгодно. (Цяла нощ гледах сайтовете на болниците в Бургас и четох във форумите)
Не искам да чувствам вина…и да влизам в матрицата, само защото така им е по-лесно в болницата под предтекст “такива са правилата”.

Моля споделете вашите проучвания по темата!
🍀

# 108
Момичета, от няколко дни ходилата и кокалчетата ми се подуват много. Предполагам е от жегата и напредването на бременността. Пробвах с контрастни душове, студена вода и повдигане на краката на високо, но няма ефект. Дори вечер, когато си легна и сутрин, когато стана няма промяна и са си перманентно подути. На този етап не болят и продължавам да съм активна и да се движа.
Вие имате ли подобен проблем и някакви трикчета (без медикаменти), които сте пробвали и имат ефект?

# 109
Момичета някоя от вас да е имала болка в китката на ръката ,дясната ми ръка направо вече не мога да я ползвам дали това е от бременноста или съм я навехнала

# 110
Момичета някоя от вас да е имала болка в китката на ръката ,дясната ми ръка направо вече не мога да я ползвам дали това е от бременноста или съм я навехнала

Не виждам болка в китката какво общо може да има с бременността. Виж ако е за крак, има повече логика да има изтръпнал нерв, но нервите на ръката не би трябвало да имат общо с нарастващото бебче... щом не можеш чак да я ползваш, е редно да се консултираш с лекар.

Edit: Стана ми любопитно и се допитах до приятеля chatgpt, според него има как да е от синдром на карпалния тунел, който се получавал при бременност, но по-скоро пише за изтръпване, не точно болка.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 17:43 от Nevermind_1

# 111
И аз така мисля ,но прочетох някъде че от липса на калции заради бебето писах на АГ да видим той какво ще каже 

Не виждам болка в китката какво общо може да има с бременността. Виж ако е за крак, има повече логика да има изтръпнал нерв, но нервите на ръката не би трябвало да имат общо с нарастващото бебче... щом не можеш чак да я ползваш, е редно да се консултираш с лекар.

# 112
И аз така мисля ,но прочетох някъде че от липса на калции заради бебето писах на АГ да видим той какво ще каже 

Edit- нах си коментара горе, виж какво намерих.

# 113
Хм със сигурност не е просто изтръпване ,но от там започна и аз не му обърнах внимание и сега реално на дясната ръка палеца при движение предизвиква пареща болка в китката и реално без палеца тази ръка е безполезна 😁

Edit: Стана ми любопитно и се допитах до приятеля chatgpt, според него има как да е от синдром на карпалния тунел, който се получавал при бременност, но по-скоро пише за изтръпване, не точно болка.

# 114
Аз съм така и с двете китки ,все едно са оковани така ги чувствам

# 115
Хм със сигурност не е просто изтръпване ,но от там започна и аз не му обърнах внимание и сега реално на дясната ръка палеца при движение предизвиква пареща болка в китката и реално без палеца тази ръка е безполезна 😁

При мен започна с мравучкане в палец, показелец и среден пръст, като понякога стигаше и до болка, особено при хващане на малки предмети. Казаха ми, че е синдром на карпалния канал и ако много се влоши, ще е нужна консултация с невролог. Очаква се след раждането да мине. На мен ми помага повече почивка на ръката и да я държа под студена вода известно време.

# 116

Здравей,
Абсолютно е възможно и най-вероятно е свързано с бременността. Аз имам същия проблем – и то също с дясната китка. Още в началото на бременността започнаха да ми изтръпват и двете ръце, докато спя. Гинеколожката ми обясни, че по време на бременност в тялото се задържа течност, която може да притиска нерви и така се появяват тези симптоми.

След втория триместър започна и болката, и сега – също като теб – почти не мога да използвам ръката си. Особено болезнено е, когато се опитвам да си наглася чантата на рамото или презрамката на сутиена. А да си го откопчая сама е направо мъка...

Освен това често спя върху ръката (навик още от преди бременността), което допълнително влошава състоянието. Казаха ми, че засега няма какво съществено да се направи, освен да я бинтовам, за да я стабилизирам и да не се натоварва. Дадоха ми и натурален крем за мазане, но честно казано – никакъв ефект.

flower7, Моите също започнаха леко да се подуват по същия начин, откакто влязох в осмия месец. След консултация с лекар ми обясниха, че ако няма болка, зачервяване и кръвното ми не е високо, няма причина за притеснение. Вероятно се дължи на жегата и натоварването от теглото. На мен ми помага ходенето и като ги държа вдигнати известно време. Забелязвам, че при движение спада подуването.

# 117
Aglaonike,
Аз също, когато се разхождам ги чувствам добре. Днес примерно съм имала по - малло движение и са доста подути, вечерта ще наваксам с разходката. И според мен, ако няма основателна медицинска причина, то главно е заради жегата.

# 118
Момичета, за проблемите в китките може да ги мажете със Сераза гел. Може да се ползва при бременност (съгласувано с ортопед и аг) и помага.

# 119
Кога ви казаха да спирате аспирина/акарда ? (Тези които го приемат)

В 34 седмица го спряхме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт