Инсулинова резистентност - тема 4

• 39 320
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
То на извара и скир на всеки ще му писне живота Simple Smile) Разнообразете си менютата, има как, пълно е с рецепти, тук във форума включително, в "Диети и отслабване".

# 1 201
Аз се чувствам идеално без всичките тия зеленяши. Много рядко си правя нещо за гарнитура. А пък тия репи дето ги обсъждате никога не са ми били по вкуса.
Вчера точно ми попадна това видео, само 8 минутки е, към края обяснява за зеленчуците.
https://youtu.be/EaafaBQGYUc

# 1 202
Аз пък с готвене въобще не се занимавам. Рай е за мен това хранене. За човек, който мрази готвенето е супер.

# 1 203
Всеки си намира кое работи за него. Аз си и готвя, харесват ми и готвени неща, иначе яйца и мръвки са ясни. Даже тия дни съм основно на силна пилешка супа че съм с настинка и това ми се яде. Тя моята супа е с толкова месо и застройка че почти на фрикасе докарва, ама супа си е Grinning
Но на извара, скир и какво беше там още... И на мен би ми писнало, ако това ми е основното, хем обичам млечни и не ми и създават дертове. Че и гладна ще съм, не е за мен тая работа. Кремчета без захар... Сори, но повечето даже бъркат работите за нас. Това е десерт, не храна, остави че пише протеиново. И повечето подсладители също вдигат инсулина, та хем и огладняваш, хем и си поддържаш навика да търсиш сладко.

# 1 204
Протеинови кремове даже и с изкуствен подсладител са абсолютно нежелателни според моята диетоложка!Да не говорим какъв химичен боклук са и с добавен долнопробен протеин, защото е най евтин!

# 1 205
Че е всякаква химия - това ясно. Но наистина това че са без захар не ги прави подходящи за нас. Повечето подсладители не са за нас, освен и че наистина се поддържа навик за сладко дето така никога не се овладява.

# 1 206
Е, аз не съм казала, че тези храни са ми за основно хранене и че ги консумирам нон-стоп. Просто за тях се сетих на първо врем. Миналата зима карах няколко месеца в Зоната, където шунка, котидж, скир бяха често срещани продукти. И супер много ми опротивяха.

А защо пък да не са здравословни?

Протеинови кремове с изкуствен подсладител знам, че са химия, но честно казано ги консумирам понякога, когато много ми се яде нещо сладко.- Все пак нямат захар.

Какво ядете, когато ви се яде сладко?
Черен шоколад също ми писна.-

# 1 207
Явно често го ядеш,за да ти писне.Ако се случва веднъж на няколко месеца няма да е така.

# 1 208
Явно често го ядеш,за да ти писне.Ако се случва веднъж на няколко месеца няма да е така.

Писнало ми е от Зоната, там се яде ежедневно.
Към момента тези храни са ми вариант за някакво междинно хранене, за да избягвам вредни храни. А понякога мога да обядвам котидж и шунка, ако съм ходила по задачи в обедната почивка и не е останало време да седна да обядвам обедно меню някъде. Но това се случва рядко.

# 1 209
А какво ядеш по принцип на основните хранения, че се налага да търсиш и междинни? Много сме и не помня ти ли беше с това кюфтенце и половина за основно хранене или някой друг...
Иначе както го беше написала, наистина звучеше сякаш с тия неща се прехранваш. Ако са ти малка част от менюто, какъв е проблемът и без тях да караш като са ти омръзнали? За редки случаи няма да има омръзване.

# 1 210
Обикновено не закусвам. Може би веднъж седмично имам желание за закуска. В този случай ползвам евентуално закуска от Зоната - филий хляб Живена, котидж и шунка. Или пък варено яйце, без хляб с малко кашкавал и краставица/домат.
На обяд от години ям месо и салата. От години заменям гарнитурата със салати. Примерно пилешка пържола, печено бутче, шишчета и т.н., каквото има в обедното меню.

Не помня, може и аз да съм споменала това кюфте и половина /но то беше домашно, не помня защо толкова съм хапнала/ Rolling Eyes

Вечер си вечерям пак предимно месо и позволена гарнитура - освен салатата, може броколи, зелен боб, спанак и т.н.

Не, че съм гладна следобеда, просто имам желание нещо да хапна и понякога не успявам да го преборя.
Вечер след вечеря се захващам с творчески дейности и рисуване / това ми е хоби/. Към 21ч. вече стигам до тв и до някой сериал - не мога да се отърва от желанието нещо да хапвам пред телевизора, факт.
Но, разбира се, отново гледам да е от позволени храни.
Не съм обаче от хората, които след вечеря спират да ядат. Знам, че не е правилно, но на този етап аз съм така.

# 1 211
Скрит текст:
Обикновено не закусвам. Може би веднъж седмично имам желание за закуска. В този случай ползвам евентуално закуска от Зоната - филий хляб Живена, котидж и шунка. Или пък варено яйце, без хляб с малко кашкавал и краставица/домат.
На обяд от години ям месо и салата. От години заменям гарнитурата със салати. Примерно пилешка пържола, печено бутче, шишчета и т.н., каквото има в обедното меню.

Не помня, може и аз да съм споменала това кюфте и половина /но то беше домашно, не помня защо толкова съм хапнала/ Rolling Eyes

Вечер си вечерям пак предимно месо и позволена гарнитура - освен салатата, може броколи, зелен боб, спанак и т.н.

Не, че съм гладна следобеда, просто имам желание нещо да хапна и понякога не успявам да го преборя.
Вечер след вечеря се захващам с творчески дейности и рисуване / това ми е хоби/. Към 21ч. вече стигам до тв и до някой сериал - не мога да се отърва от желанието нещо да хапвам пред телевизора, факт.
Но, разбира се, отново гледам да е от позволени храни.
Не съм обаче от хората, които след вечеря спират да ядат. Знам, че не е правилно, но на този етап аз съм така
.
С тоз режим дето изброи трудно ще ти се получат нещата. Между храненията е добре да не ядеш нищо, вечер след вечеря още по малко. Това непрекъснато ядене до лягане е най лошото нещо и за инсулина и за килата. Според консултантката закуската е много важна - да тук доста хора ще оборят това, но това е времето когато трябва да успокоим високият кортизол с нещо балансирано и правилно! Отделно закуската стимулира метаболизма.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 15:17 от mimi.7299

# 1 212
Това междинно и късно подхапване си знаеш че трябва да го отстраниш някак. Сама казваш че дори не си и гладна.
Евентуално пробвай с примерно билков чай неподсладен, газирана вода, разни такива. Ако толкова ти е да консумираш нещо там за идеята, макар че и това е до навик - не при всеки работи да го махне изведнъж тъй че търси нещо безобидно. Нямам предвид режимна храна, тя пак е храна и пак вдига инсулина в някаква степен.
Много лошо са свикнали повечето хора в днешно време, все нещо да слагат в уста... Особено докато гледат филм или от сорта, та аз даже няма и да разбера какво и колко ям.  Сърбай си, Натке, чайчето като е така Grinning

# 1 213
Знам, знам, че междинните хранения не са ок. Но на този етап - толкоз.
Чай, неподсладен, никак не ме привлича.

Ще видим. Мъча се.
Вероятно ми трябва някакво лекарство да се включи. Не успявам да овладея положението повече от тази степен.

# 1 214
Знам, знам, че междинните хранения не са ок. Но на този етап - толкоз.
Чай, неподсладен, никак не ме привлича.

Ще видим. Мъча се.
Вероятно ми трябва някакво лекарство да се включи. Не успявам да овладея положението повече от тази степен.
Просто трябва да се настроиш и ще стане...!

Общи условия

Активация на акаунт