Инсулинова резистентност - тема 4

• 28 777
  • 995
  •   1
Отговори
# 945
Аз вече съвсем се обърках.
Наскоро четох, че и мазнините провокират производството на инсулин. В този смисъл...........
Всякаква храна провокира отделяне на инсулин и така трябва да бъде. Той не е само да те прави дебела или да ти създава здравословни проблеми. Наличието на инсулинов отговор е много важно. Не искаш да нямаш никакъв, нали...

# 946
О, ами дайте ми хора с доказана инсулинова резистентност и редовни хипокликемии - излекувани (доказано с изследвания) с плодове, пълнозърнестите хлебчета, киноа, булгур, овесени каши и какво още беше там, дето го препоръчват масово при ИР. Много съм любопитна Innocent.

# 947
О, ами дайте ми хора с доказана инсулинова резистентност и редовни хипокликемии - излекувани (доказано с изследвания) с плодове, пълнозърнестите хлебчета, киноа, булгур, овесени каши и какво още беше там, дето го препоръчват масово при ИР. Много съм любопитна Innocent.
Ми с доста от изброените неща не съм скъсала напълно и имам сериозен напредък... колежката също хапва и плодове / капини, малини, боровинки и пр./ и елда яде за закуска и влезе в норми.

# 948
Според малкото ми опит с борбата с ИР смятам, че колежката ти се храни правилно.

# 949
Мяркала съм публикации, нямам предвид нещо написано тук ами сериозни. Не е зорът да е задължително ВМНВ, просто друг вариант по-малко хора устискват на него обикновено. Ако се заинати човек, пак става.
Е, не с тия масови препоръки се, нито с масло и сирене в овесената каша, че тя инак на нищо не прилича...
То по-често това пречи, че или става много трудно и писва в дългосрочен план, или някои си мислят че ще се изхитрят да вземат от всеки вариант което им хареса, а това вече е проблем. И аз искам хем пържолите, хем картофите, но поне за мен не е ОК това ако е редовно. И за доста други не е, де, хич не се чувствам специална в това.
Ако някой знае как да ги ям и двете без да отида пак откъдето се върнах, нека ги казва тия неща, искам и аз да знам...
Дотогава оставам на което ми върши работа. И ако ме пита някой как се справям, това мога да разкажа.

Между другото, LCHF освен ВМ има и друг превод - Low Carb, Healthy Fats. Не High fats. Струва си и това да помисли човек, че и то е важно. Не че аз ям толкова много мазнини дето чак се засягат съфорумки от това прословуто ВМ хранене, но си ги избирам много. Ако някога (надявам се никога), остана с твърде малко мазнини по мен си, може да помисля за ВМ, за сега не ми е нужно.

# 950
Ами яжте като колежките и елате да се похвалите. Така ще сте полезни на другите, които не искат да се откажат от киноата и годжи беритата си. Няма лошо.
Не виждам да пишат много такива обаче. За това и мнението, че НВВМХ е работещата формула генерално е преобладаваща. Никой никого не кара да се храни както и да било. Задават се въпроси, отговаря се на зададените въпроси. Ако някой иска да зададе насока на темата, да е по-активен и да привлича други мислещи по същия начин.

# 951
Ами яжте като колежките и елате да се похвалите. Така ще сте полезни на другите, които не искат да се откажат от киноата и годжи беритата си. Няма лошо.
Не виждам да пишат много такива обаче. За това и мнението, че НВВМХ е работещата формула генерално е преобладаваща.
Работеща е, но не единствена! Няма нужда от толкова категоричност, всеки има глава на раменете си и преценява.

# 952
Коя е другата? Интересно ми е.

# 953
Коя е другата? Интересно ми е.
Има групи в Тиктоци, Фейсбуци и т.н. Има лекции, съвети, менюта...

# 954
И какво предлагат? Не ползвам тик ток.

# 955
Здравейте, за първи път пиша в групата, с идеята ако можете да ме посъветвате за читав ендокринолог, който ви е помогнал. На 35 години съм, с установена ИР, правила съм си обременяване с глюкоза и при мен на 120та минута инсулинът ми е 95, при референтни стойности 2.6-24.9. Обиколила съм 4ма ендокринолога (за София става въпрос), всеки път ми се изписват различни мг на Глюкофаж, но или ми ставаше зле от тях или просто не виждах ефект (обикновено следобяд изпитвам страшен апетит за сладко и много често на обяд дори като съм се наяла, съм много гладна), сменях ендокринолога, всеки следващ казваше, че дозата не е подходяща, сменяше я и така в затворен кръг.Да вметна, не съм пълна, варирам около 54-55кг на ръст 164. Опитвам се да се храня здравословно, спортувам. В някакъв момент ми писна, реших, че само с хранене и спорт ще се "лекувам", но поради други причини все пак искам да посетя ендокринолог и да "овладея" ИР.
Та, бихте ли дали съвет за такъв, бих била много благодарна. Пропуснах да спомена, че всички други изследвания са ми изцяло в норма. Също така, да допълня - опитвам се във всяко хранене да имам мазнини, белтъчини и въглехидрати, преди да сте ме попитали дали не карам само на салати и затова да съм гладна Simple Smile

# 956
И какво предлагат? Не ползвам тик ток.
Ми разни варианти за хранене, е не с картофи, ориз и погачи...😀

# 957
Също така, да допълня - опитвам се във всяко хранене да имам мазнини, белтъчини и въглехидрати, преди да сте ме попитали дали не карам само на салати и затова да съм гладна Simple Smile
Колко, какви? Колко пъти се храните?
Това, че сте гладна веднага след като сте се нахранили е стряскащо, но е обяснимо предвид, че инсулинът е в космоса, според изследванията.

# 958
Също така, да допълня - опитвам се във всяко хранене да имам мазнини, белтъчини и въглехидрати, преди да сте ме попитали дали не карам само на салати и затова да съм гладна Simple Smile
Колко, какви? Колко пъти се храните?
Това, че сте гладна веднага след като сте се нахранили е стряскащо, но е обяснимо предвид, че инсулинът е в космоса, според изследванията.

Гледам да имам 4 хранения за деня, но в някакъв момент просто ми премалява и омитам някакъв въглехидрат, който отивам да си купя. Затова и искам да отида при друг ендокринолог, който отново да назначи обременяване и да видим какво ще я правим тази ИР. Опитах се да се храня и по метода на глюкозната революция, но ми е много безвкусно така и не винаги ми се получава

# 959
Fleur, а какво движение имаш? Само с храната няма да стане... а яденето на ВХ за похапване между храненията хич не е добре. Не ти ли помага пиене на топъл чай, хапване на 30 грама сурови ядки...даже може да си носиш кофичка извара и да изядеш няколко лъжици...сварено яйце... Трябва в началото да си подготвена с нещо за прихапване, за да не си купуваш вредни ВХ.

Общи условия

Активация на акаунт