Не мога да реша за себе си. Уж навсякъде чета, че да пропускаш закуската е вид фаст и е препоръчително. Аз от доста време насам не закусвам и дори не съм гладна сутрин. На обяд хапвам месо със салата. Следобед може да си позволя ябълка и/или малко ядки. Може и да пропусна. Вечер също гледам да си спазвам храненето - не ям хляб, картофи, ориз. От много време насам не ям никакъв хляб, преди само Живена и то дори не всеки ден. Обикновено също вечерям месо със салата или сготвени подходящи зеленчуци. Сладко или не консумирам изобщо, или го свеждам буквално до 1-2 хапки, ако прекалено много ми се преяде. Понякога хапвам протеинови десертчета - тип пудинг, без захар.
И на фона на това хранене не мърдам нито грам. Дори, ако се оптусна леко събота и неделя /тогава ми е по-трудно да съм стриктна/ веднага качвам 1 кг.
През годините съм спазвала режими, в които пък е било препоръчително да се закусва и дори съм срещала теории, че като се закусва и се забързва метаболизма.
Не знам аз къде бъркам.
Сега пак ще ме питате какво движение имам - движа се с кола, нарочно - все още трупам опит като шофьор. ВД обедната почивка един час се разхождам.
Разхождам кучето - поне веднъж дневно е мой ред. Понякога имам желание и сили и за някакво друго движение - домашна гимнастика.
Но така или иначе при всички тези ограничения, дори и без съществено движение, не би ли трявбало да свалям някой грам???