Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 121 960
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 285
За Тодор не съм сигурна, много нахъсано го раздаваше в предаването, но като е излязъл навън покрай работа, семейство, не мисля, че отслабването му е била първа грижа. Иначе на думи е голям, да.

# 286
  • у дома
Вие видяхте ли на Тодор хладилника и как съпругата му хич нямаше желание да изхвърлят от вредните храни?Малкото дете е сладко и още по бебешки пухкаво,но съм сигурна,че не се храни здравословно.

# 287
Ами той 2 месеца фаства Тодор. Нали разбирате, че и да продължи да фаства, не може да бие хора с повече излишни килограми от него, които не са фаствали 2 месеца, и метаболизмът им е запазен и веднага им се отразява фастването и намаления прием на калории, както и на него в началото.

# 288
В началото 1000% му беше най-важно да победи, и да, затова бяха фастове и пренатягането. Но в някакъв момент в последните епизоди сякаш му мина мерака, може би като махнаха отборите. Почна да говори , че няма мотивация ала бала, спря да се пъне в игрите.

Не мога да си представя, че като си тръгва едва ли не сигурен победител от лагера, толкова няма да намери мотивация и начин да свали максимално за финала, ако наистина го иска.

# 289
И аз мисля, че на Тодор му беше по-важно да стигне до финала и да е и в играта. Малко повече драматизираха с неговия образ в началото, за да има драма.
Ани дано се консултира с компетентни хора за парите, защото макар да се повтаря през пост, че "тя има най-много нужда от парите", ми се струва, че има и много по-малко знания от другите в тази материя, а и не само в тази.

# 290
Той 2 месеца е бил на 1000 калории, да речем, като  гладува, само и само, за да се задържи до финала. Не може да ги намали кой знае колко, но даже и само на вода да кара, хора, които също тръгват да гладуват, след като са били на по 1600-2000 калории през цялото време и имат много за смъкване, е съвсем логично да смъкнат много повече от него. Неслучайно се смята, че последните 5 килограма най-трудно се свалят.
А той е свалил 3 килограма, това изобщо не е малко за колко време - три седмици ли? Че той по килограм е смъквал, с неговото тегло. Ограничавал се яко, просто ограниченията не са ефективни при дългосрочен силно редуциран прием на калории и малко килограми за сваляне. Другите най-вероятно са направили един глад на финала и веднага им е подействало на базата на предишното им нормално хранене.

# 291
В темата за спойлерите имаше информация, че Тодор е получил възпаление на мускулите от претрениране и затова бил ограничил/спрял тренировките. Това, съчетано с предостатъчното свалени килограми, вероятно е причина за ниските му резултати извън хижата. Не вярвам чак толкова алтруистичен да е, че да се откаже от надпреварата.
Анна с бар галериите и кемперите не звучи въобще сериозно и оправдава мнението, че е безхарактерна и инфантилна. За човек, който явно е учил-недоучил, работил нискоквалифициран труд, с доста баласт (физически и психически), без собствено жилище е меко казано несериозно да се впуска в подобни вятърничави инициативи. Наградата не е голяма, това е един годишен доход на човек със заплата около 4000 лв. Но може да вложи парите в завършване на образование, някакво специализирано обучение, терапия, в един тренажор дори - нещо, което ще й помогне за личностно развитие, подобряване на самочувствието и по-успешна дългосрочна бъдеща реализация. Дано като й мине еуфорията от победата, да седне и да обмисли добре нещата, защото изглежда прекалено доверчива и склонна към манипулации.

# 292
Тодор нагоре /а и повечето мъже, без Марто/ е като празна торба върху кокали...

# 293
  • Пловдив
50 хиляди едва ли стигат едновременно за кемпер+серия пътувания и за отваряне на заведение/галерия/каквото там.
От първото поне ще и останат спомени и няма да се набута в дългове. Ако и спести нещо или вложи разумно - супер.

# 294
  • ПАЗАРДЖИК
Ани иска да бъде щастлива, свободна и да живее живот, който до сега не е живяла. И планът й е точно такъв. Не е задължително всички да са “високо квалифицирани” и да заемат престижни работни места. Много малко е нужно на човек за да е щастлив всъщност и по мое мнение колкото по- прост е животът, толкова по- щастлив е човек. Не смятам също, че е наложително да вложи парите, да ги умножава и да ги харчи разумно, каквото и да значи това! Всеки харчи парите си, според разбиранията си. Защо толкова харесваме да правим сметка на чуждите пари и начин на живот и реализация?

# 295
  • Пловдив
Въпросът е да си по възможност максимално сигурен, че и утре ще имаш къде да живееш и с какво да ядеш. Или поне да си даваш ама много ясна сметка, че може и да нямаш. Аз иначе съм последната тук, на която трябва да и се обяснява, че "Не е задължително всички да са “високо квалифицирани” и да заемат престижни работни места".

# 296
  • Пловдив
Защото ни е яд, че на 30г вместо да мисли като зрял човек и да тръгне в посока създаване на семейство или някаква кариера, тя разсъждава като 18-19годишен тийн, който тъкмо се впуска в самостоятелния живот.
Естествено, че нямаме право да съдим. Всеки сам си определя приоритетите.
Но това е една от злочестите посоки, в която тръгват младите, поради "безбройните възможности". Онази пословица, с която ни възпитаваха: "първо работата, после удоволствието" вече не я разбират младежите... "Кефът цена няма" я измести...
Пътуванията, кемперите и т.н. според мен са по-подходящи за човек на 50+, който е свършил вече по-важните неща в живота си. И може спокойно да се награди Grinning

# 297
  • София
"Важните неща" за всеки са различни и ние наиситна нямаме право да критикуваме решенията й. Аз на нейно място бих ги вложила в образование и терапия, но това са моите разбирания за моя живот. Знае ли се дали на тези пътувания няма да срещне любовта на живота си например и да създаде семейство тогава или да си разшири кръга от познати и да има възможност за по-добра работа? Няма как да кажем, че вноска за апартамент и ипотека, връзваща я за 20 г. да е зависима от работата си, за да я изплаща, е по-добре от кемпер и нови хоризонти пред нея.

# 298
Кемперът също е обвързващ и хич не е евтино начинание. Свързан е с доста разходи - ГО, каско, паркинг (ако не искаш да ти го разкостят), поддръжка. Това без пътуванията. Отделно сама жена къде ще тръгне с тоя кемпер? Аз поне не си го представям, въпреки че съм била къмпингар много години.

# 299
Само да не ги дава тия пари за рекламиращите се треньори и нутриционисти в нет-а, както и диетолози и всякакви, дето продават здраве, че ... е мътна и кървава Simple Smile
Човек може и сам да достигне завидно ниво на информираност, верно, отнема време, но пък е забавно и любознателно. Аз започнах да "уча" преди близо 2 години с по час и нещо образователни видеа и след като успях да филтрирам правилните... натрупването на знания ми стана като навик всеки ден, едно забавно-образователно мероприятие и до ден днешен натрупвам нови и нови знания Simple Smile
И все още ми е интересно и най-важното - това работи!
И цялото време на света е нейно, не бива да се бърза, не бива да се гонят срокове и дати за плажове и да се притесняваш как ще изглеждаш... ако действаш правилно то си идва неусетно Simple Smile
Аз почти всеки ден си пипам корема и си казвам - ади бе, това кога ще изчезне и попадам на някоя моя снимка от миналата година или от преди 2 и направо оставам същисан каква огромна промяна съм реализирал, но така, когато е бавно и сигурно е най-добре...
Ето, недоволствам за корема, ама не отчитам факта, че преди можех да си хвана паласките, а сега не мога да се ощипя, разликата е огромна, но вече моите критерии са по-взискателни и целите ми се преместват все по-нагоре и нагоре Simple Smile Което е страхотно Simple Smile

В един филм бяха споменали една мъдрост, мисля, че я цитирах тук, но ще я повторя:

Животът не е крайната цел, а пътя! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт