Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 121 997
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Колите по улиците не ги разкостват все пак. Застраховките могат да се прекратят в момента, в който спреш да го караш. За евтино - не е, но поне бъдещи дългове не носи. Не е казала, че ще ходи сама.

# 301
Ани иска да бъде щастлива, свободна и да живее живот, който до сега не е живяла. И планът й е точно такъв. Не е задължително всички да са “високо квалифицирани” и да заемат престижни работни места. Много малко е нужно на човек за да е щастлив всъщност и по мое мнение колкото по- прост е животът, толкова по- щастлив е човек. Не смятам също, че е наложително да вложи парите, да ги умножава и да ги харчи разумно, каквото и да значи това! Всеки харчи парите си, според разбиранията си. Защо толкова харесваме да правим сметка на чуждите пари и начин на живот и реализация?

Ама защо тогава постоянно се спекулира как тя имала най-много нужда от парите, за да си промени живота, как тя все има най-много нужда от помощ, за да се справи, да остане в предаването и пр. Другите по-щасрлиеи и свободни ли са? Вярно, че е мрънкало, че все нещастна, все да я съжаляват и да ѝ помагат, ама с какво е по-зле от другите? Кое точно ѝ беше толкова непоносимото в живота? Рая има бебе, има няколко чужди деца да гледа, има брат с тежки здравословни проблеми... Марияна е вдовица с две деца и болната майка. Славко има какви ли не здравословни проблеми, от бебе е със свръхтегло, краката са му толкова изкривени и увредени, че колкото и да свали, пак ще му е трудно да прави нещо повече от ходене, има син с проблеми и пр. Другите семейства имат, нашата, като се прибере вкъщи, се хвърля на чипсовете и да поръчва храна. Необразована била. С какво е по-зле от Деян, Мария, Рая и Мартин в това отношение? Какво толкова ѝ има, че има нужда повече от другите. Отишла да учи 70 кила и се докарала до 130, и всички ѝ се били подигравали. Голямата трагедия.

# 302
  • Пловдив
Мисля, че не са точно едни и същи хората, които смятат, че тя имала най-голяма нужда от парите (аз също не съм съгласна с това) и "нейни са си, да си си ги харчи, както и е кеф".

# 303
  • Варна
Ани си ги е спечелила и ще ги харчи, както тя сметне за добре.

# 304
  • София
Аз например никога не съм искала тя да спечели, защото има нужда от парите, а защото смятам, че тя се отнесе най-сериозно към целта и идеята, че това е промяна до живот. Нарочих си я за "моят" победител в ситуацията, в която всички бяха агресирали как Тодор гладувал и само за това искаха да говорят и да се обясняват и се опитваха да я вкарат и нея в приказките, а тя няколко пъти им каза, че е там за себе си и няма да се занимава с другите състезатели, нейната цел си е нейна. И беше абсолютно права и в онзи момент беше единствената, която се държеше като да е наясно защо е там и че играта си е игра, но залогът е целия живот оттам насетне.
А за парите просто ще ме е яд, ако ги загуби в губещ бизнес, заради нея ще ме е яд. Кемпер си е екстра, щом иска, там ще си намери среда и компания на готини хора, с които няма да се тъпче по заведения, а ще ходи на походи. Не е речено, че ще ходи сама, те се намират себеподобните.

# 305
  • Някъде там
Според мен, от четиримата финалисти те двамата с Мартин са с по-малко възможности от Тодор и Вили, но това не означава, че заслужаваха повече парите.
Сега е победител и понеже вече са нейни, може да ги харчи както намери за добре.
Дано след първоначалната еуфория и бум на мечти и поникнали криле осъзнае, че тези пари могат да са чудесен старт за работата по постигане на целите и сбъдване на мечтите.
Мисля, че ако има кой да ѝ даде правилните съвети и насоки и я подкрепя, тя ще успее да промени живота си и няма след година-две да се окаже пак там, където е била до началото на предаването.

# 306
Вие видяхте ли на Тодор хладилника и как съпругата му хич нямаше желание да изхвърлят от вредните храни?Малкото дете е сладко и още по бебешки пухкаво,но съм сигурна,че не се храни здравословно.
Това според мен не е никаква пухкавост, и не е бебешко. Детето си е дебело и трябва да му обърнат внимание навреме.

# 307
  • у нас
Просто предното изказване е по-меко. Всички видяха детенцето.

# 308
По-интересно е, както споделих и преди, как Тодор /а и не само той/ ще устиска сред своето социално и бизнес обкръжение.
Далече съм от мисълта, понеже много добре знам, как се хранят, особено на почивки и екскурзии, а и какъв живот водят повечето хора с такъв стандарт на живот.
От мои познати и приятели процента е много малък, чак са рядкост Simple Smile
Все пак в България е такава здравословната култура. За съжаление навън е точно обратното... хора с възможности имат най-голям шанс за здравословен живот...

# 309
Колите по улиците не ги разкостват все пак.

Колите по улиците не са пълни с оборудване и обзавеждане. Хората, които държат да си намерят кемперите с всичко налично, си ги държат на паркинг.

Както казах, била съм къмпингар и знам багера покрай неромантичната страна. Не си я представям Ани да нивелира кемпер, да се разправя с газови инсталации (да не че чете газов котлон, защото не говоря за това), резервоари с вода и касетки на химическата тоалетна. Според мен и тя не си се представя, дано само се поинтересува, преди да си купи кемпер.

Детето на Тодор е пълно, да. Не е по бебешки, защото отдавна не е бебе. Но и той в началото си призна, че често вечер сядат с детето през тв с купа чипс примерно.

# 310
И аз това забелязах, както вече много други в темата отбелязаха - в семействата на всички участници имаше близки роднини, които също са с наднормено тегло.

# 311
Ани се появи в Тази неделя с къса рокля Rolling Eyes и като седна  ,се откри нелицеприятна гледка на краката и.От кръста надолу ,по-добре е да носи дълги дрехи.

# 312
Днес ми мина нещо през ума. Тошко е прекарал 3-4 седмици вкъщи, успял е да изгледа всички епизоди до момента и е видял как е представен пред останалите. Как фастваше и не спазваше режима, тренировките и т.н. Дали не е осъзнал, че няма да бъде коректно, ако той стане победител и как няма да е харесвам, хората по улиците ще го упрекват и т.н., ще се излеят куп негативни коментари и така е решил да остави победата на някой друг .. Може и да си въобразявам, но не мога да повярвам как за 3-4 седмици е свалил 4 кг. Освен да е започнал да си хапва както преди, да е качил и малко преди финала да е решил да фастне 3-4 дни.

# 313
Тодор според мен не се бореше точно за парите, а за това да е най-добрият. Има го това в него, синдромът на отличника, пък и парите не са толкова много за него. Колко повече да сваля, той вече е с нормално тегло. Неговата промяна е най-видна, това си е победа. Не мисля, че ако иска ще му е трудно да ги задържи.

# 314
Тодор си оправи поведението и взе да се държи добре след като жена му беше в студиото на БТВ,там дето ги чакаха зад огледалото.Явно му е казала,че не е харесван и фастовете му са разкрити и своеволията му правят лоша услуга.Единствено конфликта със Славко дето направи след това или поне само това ни показаха.За мен си е позьор,загуби си,то с гладуване нещата са до време.

Общи условия

Активация на акаунт