Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 122 076
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 315
Днес ми мина нещо през ума. Тошко е прекарал 3-4 седмици вкъщи, успял е да изгледа всички епизоди до момента и е видял как е представен пред останалите. Как фастваше и не спазваше режима, тренировките и т.н. Дали не е осъзнал, че няма да бъде коректно, ако той стане победител и как няма да е харесвам, хората по улиците ще го упрекват и т.н., ще се излеят куп негативни коментари и така е решил да остави победата на някой друг .. Може и да си въобразявам, но не мога да повярвам как за 3-4 седмици е свалил 4 кг. Освен да е започнал да си хапва както преди, да е качил и малко преди финала да е решил да фастне 3-4 дни.

Никаквс логика не виждам в това. Тодор е човек, който се има за нещо повече от другите, не даваше 5 пари нито за мнението на останалите участници, нито за мнението на стринките, които го обсъждат. Манипулираше ги, както си иска, не смееха да му се изрепчат, сам си беше казал на потребителка от бг-мама, че е финалист и едва ли ще има шанс за наградата по обективни причини. Не знам защо му приписвате някакви благородни подбуди как оставял победата на някой друг след като просто не е могъл да свали повече.

# 316
Парите са си на Ани. Тя ще си реши как да ги харчи.
А дали ще е правилен избор, тя ще го разбере след време.

Вие видяхте ли на Тодор хладилника и как съпругата му хич нямаше желание да изхвърлят от вредните храни?Малкото дете е сладко и още по бебешки пухкаво,но съм сигурна,че не се храни здравословно.
От една страна е редно да се подкрепи любимия човек в борбата.
От друга, тя не е длъжна да минава на неговия режим.

# 317
Съпругата на Тодор приличаше на човек слаб по природа. Такива хора много трудно се лишават от храна, с която са свикнали.

# 318
  • Ню Йорк
Много ми хареса финала, моята любимка спечели.

За Пефтичева съм без думи - дошла да търси лесна слава. Много противна женица и тъповата. Дано не я вземат никъде.

# 319
Не гледах много концентрирано, ама Тодор извади някакво песто от хладилника и обясни, че по-добре да си го правят, защото в купешкото имало слънчогледово олио…шок и ужас Joy Значи, ако някой, който до вчера е маал купите с чипс, се хване за пестото в хладилника, от което слагам лъжичка от дъжд на вятър някъде, да ми обяснява колко е вредно, хич няма да му се усмихвам насреща. Ако толкова му е зор, да хваща 2 връзки босилек и да почва да кълца.

# 320
Не гледах много концентрирано, ама Тодор извади някакво песто от хладилника и обясни, че по-добре да си го правят, защото в купешкото имало слънчогледово олио…шок и ужас Joy Значи, ако някой, който до вчера е маал купите с чипс, се хване за пестото в хладилника, от което слагам лъжичка от дъжд на вятър някъде, да ми обяснява колко е вредно, хич няма да му се усмихвам насреща. Ако толкова му е зор, да хваща 2 връзки босилек и да почва да кълца.

Прав е Тодор.
До вчера може да ял чипс, но нали вече не го прави. Нормално е да иска друга храна.
Песто и ние си правим чат пат със зехтин.
Веднъж реших да купя някакво да го пробвам. Няма такава гадост.

# 321
Аз взимам някакво италианско, в малки бурканчета, със зехтин. И съвсем прилично на вкус. Обикновено слагам малко, за каквото ми трябва и често бурканчето заминава неоползотворено до края.

Както казах, не гледах съвсем фокусирано и само пестото хванах. И определено не смятам, че е подходящ пример за ситуацията, защото дали съдържа олио или не е, не е ясно и е нещо прекалено дребно и силно казано вредно в количеството, в което се употребява.

# 322
За теб може да не е важно има или няма олио, но има хора им е важно.
Та аз съм от тези и го разбирам.
И олиото не е нещо дребно.

# 323
  • Варна
То само олиото да беше, всякакви боклуци има вътре и няма гаранция, че са описани в съдържанието, защото няма кой да ги провери.

# 324
  • София
Най-вече захар блъскат във всички купешки сосове. Песто може би точно не бих се хванала да си правя, но и не купувам де. Като цяло готови сосове избягвам всякакви.

# 325
...Значи, ако някой, който до вчера е маал купите с чипс, се хване за пестото в хладилника, от което слагам лъжичка от дъжд на вятър някъде, да ми обяснява колко е вредно, хич няма да му се усмихвам насреща. Ако толкова му е зор, да хваща 2 връзки босилек и да почва да кълца.
И защо да не кълца? То не е голяма философия, плюс е интересно и става много вкусно. Напълно го разбирам, прав е.
Шоуто много ми хареса, най-после нещо позитивно, без простотии, и зареждащо, и полезно. Анна заслужено спечели, не съм ѝ фен, но положи много усилия.
Тодор също спечели и то много. Пълна промяна и изглежда перфектно. Три месеца на хотел с пълно обслужване, безплатно всичко, плюс ежедневни! тренировки с професионален треньор.... Това е много скъпо удоволствие. А защо не го направиха това другите, Мария или Сонай например - по-лек от Славко, а три пъти по-малко кг от него свали.

# 326
От няколко месеца развих мания от ФБ групите, а после и от антикварни магазини да купувам порцелан. Основно, от 50-70те години на миналия век.
Днес развивам поредния, подреждам го и нещо, което винаги съм знаела, но сякаш забравих :Купата за салата към сервиз за 6 човека е толкова, колкото днес за един човек чинията. Да, салата, полезна, диетично, но все пак с все олио, сол и добавки май не са много добре днешните съотношения.
Идеята ми е, че хората с наднормено тегло са малко или много жертва на "неписаните" стандарти в храненето днес. Големи порции, странни и често несъчетаеми добавки, достъпност на боклучава храна. В моето детство имаше чипс, колкото една шепичка, днес има пакети, които малки деца не могат да обхванат.
Не е само какво ядеш, а и колко.
Много бих се радвала, ако млади хора се престрашат за участие.

Слушах Ани по ТВ за плановете и, звучеше ми разумно. Млада е, има време за всичко.

# 327
Това с пестото за мен е форма на орторексия и смятам, че прекаленото вживяване по темата в повечето случаи води до това човек да зареже всичко и да се върне към старите навици. Малко хора успяват в дългосрочен план да елиминират всичко, не че има проблем човек да кълца босилек.

Освен пестото, какво друго показаха от хладилника на Тодор или това беше най-голямото прегрешение ма жена му?

# 328
Викаш храни ли се човек правилно - орторексик е Grinning

Ох, дай Боже повече хора да се вживяват и да мислят какво слагат в устата си.

# 329
Ани е тип и форма подходящ за победител в подобен формат. Тодор си беше преял шкембеджия на средна възраст, всеки трети по улиците е като него. Освен това кантарът е чисто манипулиран и предаването може да реши победителя.
Ани да си харчи парите за каквото иска. То и без това от януари ще са станали наполовина, тъй че дотогава да ги е пласирала.
Благодаря, че коментирахте, аз гледах 4-5 епизода и ме изгубиха. Дано следващият сезон е по-смислен.

Общи условия

Активация на акаунт