Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 122 110
  • 2 236
  •   2
Отговори
# 330
Не. Викам, че лъжичка - две купешко песто не е неправилно хранене, защото нездравословното вътре е пренебрежимо малко, ако има такова.

Също така викам, че много хора вместо да кълцат песто, ще зарежат идеята за салата капрезе за вечеря (примерно) и ще посегнат към нещо лесно достъпно.

# 331
  • София
Не смятам, че финалът е нагласен, тези хора са се мерили и вкъщи, малко го играеха изненадани, но Вили знаеше колко е Ани още преди да се качи тя и че бие Тодор. Седмичните кантари може и да са побутвани с 200-300 грама, но на финала Тодор и Вили изоставаха от Ани с цели 3-4 килограма. Това няма как да се манипулира предвид, че сутринта са се премерили у тях. Ани ги би убедително.

# 332
В пестото няма нищо сложно. Ние си гледаме босилек на терасата, като избуи го орязвам, измивам, подсушавам, блендирам с чесън, сол, зехтин, пармезан и ако имам слагам кедрови, а ако нямам слагам друг вид ядки и воала имам песто. Слагам в бурканчета или кутийки, покривам със зехтин, затварям и замразявам в камерата или фризера и така винаги имам песто подръка.
Тъй като си имам "терасен" босилек прясното песто ми е дет се казва в саксията Wink до купата със салата. Wink Кеф ми прясно, кеф ми замразено.
Истината е обаче, че харесвам и купешкото.
Радвам се за Ани. Заслужи си наградата и честно си я спечели. Да си я харчи както намери за добре. Млада е, сега и е време да си поживее.
Скрит текст:
Bring me, благодаря за милите думи. Hug Прочетох те, но чак сега се наканих да пиша. Тук съм, чета, по скоро наваксвам с четенето и гледането на предаването и така, а то взе, че свърши. Joy

# 333
За мен Тошко е победител. Има най-голяма промяна

# 334
Ехо,Джасте радвам се,че се завърна макар и накрая.Липсваше в темата 😀
Гледах Ани сутринта и наистина,както споменахте ми се стори по-пълничка от снощи,а и роклята хич не и правеше услуга.
Ще ми липсва предаването,на мен изобщо не ми беше скучно.

# 335
  • Пловдив
Ани да си харчи парите за каквото иска. То и без това от януари ще са станали наполовина, тъй че дотогава да ги е пласирала.
?! Еврото ли ще ги направи наполовина?

# 336
Единственото, което ме притеснява за парите при Ани, е че много хора сега знаят за тях. Ще я налазят всякакви пиявици.

За арт бара спомена, че го говорили с нейната най-добра приятелка да го правят. Ако приятелката влиза също със сума, екстра, ама иначе направо ще ѝ вземат парите. Дано да се консултира с някой преди да прави такива бизнес инвестиции с други хора. Ако няма в обкръжението/семейството, ей ги Симеон и Тодор от предаването.

Аз ѝ пожелавам да си ги изхарчи за пътувания, от това по-хубаво няма.

# 337
Включвам се да кажа, че снощи се разминах с Тодор в София на тротоара на Врабча. Беше с малкото си детенце и изглеждаше абсолютно нормален, дори леко слабоват. Мисля, че живее няъде там, защото докато се кача в колата и обърна и той беше изчезнал. Колкото и да не го харесвах, разликата при него е впечатляваща и той е единствения нормално изглеждащ след предаването.

# 338
  • София
И Симеон вече изглежда нормално.
Повечето имат още да свалят, но това, което постигнаха за три месеца, е впечатляващо. Занапред и по един-два килограма на месец да свалят, пак ще е добре.

Много се радвам за всички. Колкото и всеки от нас да има предпочитания към този или онзи, като цяло всички ми се видяха добри хора, които имаха нужда от подкрепа и помощ.

За Ани особено се радвам. Защото в началото ми изглеждаше слабохарактерна, неуверена и склонна да се върне към предишния начин на живот. Но щом и след предаването съфорумци я засичат да спортува, това е чудесно!

Жалко само за Антонио. Дано като гледа да се вдъхнови и да промени живота си.

По повод скритите (и не толкова скрити) съставки в храните, споделям едно мое "прегрешение". Пия разтворими кафета, тип 3в1, по 1 на ден. Обаче почти всички са ми твърде сладки, а 2в1 твърде горчиви, та започнах да отделям захарта от пакетчето с цедка, защото обикновено повечето захарни кристали са по-едри и остават в цедката. Излишната захар започнах да събирам в буркан. За няколко месеца, от по едно малко пакетче разтворимо кафе на ден, напълних средноголям буркан със захар! Това е захарта, която съм спестила да сложа в организма си само от сутрешното кафе. А захар има в почти всичко, което купуваме в магазина, в почти всички консерви, в тестени изделия, в сосове, даже и в някои колбаси. Изводът: Чета етикетите винаги. Много рядко правя компромис, ако съставките ме притесняват. Купувам предимно сурови продукти. Избор има, само трябва желание и приоритизиране на важните неща.

# 339
А има въглехидрати, които са с по-висок гликемичен индекс от захарта, която не е толкова лоша, слагайки я като Номер 1 враг на тялото Simple Smile
Например белия хляб вдига много по-осезаемо кръвната захар от горката бяла рафинирана захар Wink
А то да беше само това...

# 340
Например белия хляб вдига много по-осезаемо кръвната захар от горката бяла рафинирана захар Wink
А то да беше само това...
Всъщност при всеки човек различно се вдига кръвната захар, при един може една ябълка да вдигне повече захарта от една лъжичка захар, при друг е обратното.

# 341
Индивидуалният фактор като цяло няма много общо с гликемичния индекс Simple Smile При хляба и картофите е 85, при бялата захар е 65...
Тези, които имат по ниска инсулинува чувствителност вдигат много бързо, но това са съвсем ясни факти Simple Smile
Разбира се тази чувствителност /при здрави хора особено/ е различна в различните часове на деня и при различна физическа натовареност... аз не отричам въглехидратите, дори приемам преди тренировка Simple Smile
Забележката ми по-горе беше, че злото не е само захарта, много са и не са само храни... 

# 342
Акцента в поста на Илит според мен не беше захарта и гликемичния и индекс, а колко вредни скрити съставки поемаме с преработената храна и то в големи количества дори без да разберем. Поне аз така го разбрах. Представям си и колко сол поглъщаме неусетно, а после се чудим защо задържаме вода и рекламираме по тв "отводняващи" бълвочи. Sunglasses

# 343
Джаста Праста, аз разбрах акцента, не ям нито хляб, нито картофи, но в предаването се консумираха доста плодове, та не са си спестявали вдигането на кръвната захар участниците и ако не бяха тренирали, щяха да я усетят повече. Моят акцент беше, че при всеки е различно. И, да, солта е във всичко.

# 344
Включвам се да кажа, че снощи се разминах с Тодор в София на тротоара на Врабча. Беше с малкото си детенце и изглеждаше абсолютно нормален, дори леко слабоват. Мисля, че живее няъде там, защото докато се кача в колата и обърна и той беше изчезнал. Колкото и да не го харесвах, разликата при него е впечатляваща и той е единствения нормално изглеждащ след предаването.

Той нямаше кой знае какво да сваля - краката му бяха само мускули. Мисля, че всички знаем, че краката най-трудно се свалят сантиметри. Трябваше му просто движение, за да смъкне на стомах и в лице, и малко като му пооправиха прическа и той се превърна в нов човек.

Общи условия

Активация на акаунт