Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 97 432
  • 1 902
  •   3
Отговори
# 1 890
Да ти кажа, Jolinar - доста голяма е разликата, която посочваш, 3 пъти повече гори мускулът в покой?!
И не е много?! 🫣🫠
Умножи го по килограмите мускули и мазнини...

Лостове... 🤭
Лостовете са за доста напреднали хора.
Аз и едно набиране не мога да направя, ма не ми и трябва, максимумът засега ми е 40 кг на скрипец, като ме успокоиха треньорите, че за моето ниво на начинаещ - е добре (а от седнало положение нямаш изтласкването с крака и е по-трудно, та - получих потупване по рамото, че съм яка кака  🤭)
За метаболизма - Стан е абсолютно прав.

О, разбира се, всеки си има вкус за фигура. 🤗
Но Стегнато и слабо тяло Без много мускули - колко хора могат да имат?
И докога ще е такова?
То всеки ще висне някога, да, ама с мускулите - по-малко и в по-напреднала възраст.
Рори е... перфектна - за мен, да уточня. 😍😍😍
Това е идеалът ми за женска красота.

# 1 891
Французи и италианци,значи,от векове ядат кроасан за закуска и е всеизвестно,че от векове са като америкацните по размери.
Трябва Нави да отиде да ги образова,че не може да нагъват корнето сутрин,като това е най-грешния начин на хранене.

Navi  няма нужда да ходи до Америка, той ще им прати Изкуствения интелект, че това при него си е копи/пейст по дефолт.
Скоро откри топлата вода.Smiley

# 1 892

О, разбира се, всеки си има вкус за фигура. 🤗
Но Стегнато и слабо тяло Без много мускули - колко хора могат да имат?
И докога ще е такова?

Ще използвам постинга ти за да подчертая нещо важно Simple Smile
Спорта и мускулите не са само въпрос на вкус и "харесва ми", а отговорност за бъдещето и инвестиция.
Фауната е създадена за движение и съпротивление, затова няма корени като флората Simple Smile

Може всяка една жена да е красива, въпрос на ДНК, хранене, начин на живот и т.н. докато е млада... И за мъжете е така Simple Smile
Неминуемо ако не упражняваш съпротивление за да укрепваш мускулатура, с възрастта получавяш изкривяване на фасция и скелетна конструкция, свличане на органи, увисване на всичко по теб и на 40+ и нагоре... вече няма никакво значение колко добра генетика си имал и колко си се "пазил" Simple Smile
И тогава дори мнения като "въпрос на вкус" и "така ми харесва" няма да са уместни Simple Smile

Много хора са ми опонирали на тезата, че натоварването е задължително. Под различни форми, не е за дължително да са железа, демек дъмбели Simple Smile Но само движение не е достатъчно, трябва да има "съпротивление" на мускулите и натоварване.

Просто такъв е живота. Не е нужно да се съгласявате с мен, това е моята позиция, в която съм повече от убеден Simple Smile

# 1 893
Ibsena , чак пък да е злобен коментара за корема. Ама всеки чете различно Grinning
На мен пък ми е много ниско ниво си е баш злобно да се обсъжда и кой грозен, кой хубав, кой двойна или петорна брадичка имал.
Темата е за сваляне на кила, не за кой е по-грозен или по-хубав.
Кила може да се оправят, това как си се родил не.

Hroksi, поздравления за успеха, голямо постижение. Все да си така.
Да попитам проблем с кожата имаш ли?
За прасците не е вярно. Аз имам слаби и стегнати прасци, а доста съм свалила, доста. И ако кажа, че съм била 120 се опулват и ми викат, че лъжа.

Абе нека Ани си скача, тепърва момичето навлиза в спорта и го преоткрива. И аз съм била така, минала съм през какво ли не.

Днес си лафим с колега, похвали ме, вика ми - я си признай, убедена съм, че спортуваш сутрин. Имаш страшно стегнато и оформено тяло. Викам и сутрин и вечер Grinning

Galina Georgiev, много хубави крака е отпрала Марианка. Евала. И защо да не спи. Всички, които сме били с наднормено тегло сме "спали". За това си има причини. Няма да обяснявам, че ще стане досадно.
Но да го направи на 50 е постижение и то голямо. Защото такива промени да се правят на голяма възраст не го могат много хора. Колкото повече годинки минават, хората остаряват, когнитивните способности намаляват и да правят резки промени не са съгласни. Затова на Марианка мога само да и се радвам.
И даже доказва, че и на 50 може.
Какво значение има талията. След като сама казва, че това е и до генетика. Да не тренира ли?
Всеки има различна структура. Дори и като се отслабва се вижда как всеки различно се оформя. Да, зависи от тренировките, ама нали правят.

За Пефтичева не ми се коментират нейните "мускули" н
Направо в книгата на Гинес да я сложим. Тя батко Арни ще надмине, Стан и кой ли още не.
Това е голяма излагация Joy

Колкото до коментарите за храненето.
Всеки има право да си каже какво мисли за режима на Дерия.
А да се сравняват участниците с тези от Хамериканското предаване е безумно. Няма база за сравнение. Вече е коментирано е какво представлявало тяхното предаване и какво са правили.
Но си трябва още време да мине. Тялото има памет, плюс и имат още работа по себе си. Ама мисля, че ако си карат все така, няма да се върнат към старите си кила, от тях си зависи.

# 1 894
Navy, точно така е, усещаш изведнъж - някои по-рано, други - по-късно - че вече не си слабото стегнато момиче/момче и ако не вземеш мерки спешно - гравитацията ще те нарави на старѝк.
И, естествено, не говоря само за външността, но ти си го написал и описал, няма да повтарям.
На моята възраст е много важно подобряването на костната плътност (без значение, че съм още фертилна, докога - вече не се знае), което е още една от екстрите, които получавам от силовите тренировки.
А колко по-силна съм станала - с лекота нося във всяка ръка по 20+ кг, не съм си и представяла, че мога. (Фермерската разходка в голяма работа)🤭

# 1 895
Това, че имаш цикъл на 50+, хич не значи, че си фертилна. Ама много се отдалечаваме от темата.

# 1 896
Според моята АГ и хормоните ми - Съм. Не знам докога, ако може - до 70 поне. 🤣🤭🫣🤣
На 50 съм. Да, не е по темата.

# 1 897
Ще дам реален пример от живота, тъжен понякога, но всеки може да го провери...

Най-добре се вижда, не само генетичната предразположеност, но и инвестицията в здраве при срещите на випуска, гимназията, вуз-а...
Колкото е по-късна, толкова по драстична е видимата разлика на хора, еднакви по възраст и различни като начин на живот...
Спорт, алкохол, цигари, храна, начин на живот... цяла пропаст между някои Sad

# 1 898
Да ти кажа, Jolinar - доста голяма е разликата, която посочваш, 3 пъти повече гори мускулът в покой?!
И не е много?! 🫣🫠
Умножи го по килограмите мускули и мазнини...
Не е много разбира се. 50 кг съм, колко повече мускули имам от някой с повече мазнини, ако изобщо имам повече. Все пак не се сравнявам с някого без мускул, нито пък съм мис Олимпия. Боря се за 2кг нови мускули почти година - колко ще горят повече в покой - едно голямо нищо. Горят в покой мозък, черен дроб, бъбреци.
Просто поправям според мен мантра, която се казва без детайлна информация. Колко помагат мускулите за базов метаболизъм. Ми малко помагат. Три пъти повече от почти нищо не е нещо което...

Стегнатото мускулесто тяло... има и много по-висок базов метаболизъм и гори много повече В Покой - което помага за поддържане на теглото в дългосрочен план.

# 1 899
Ок.
Ти се разрови из мрежата, та да обориш "мантрата". 🤭

Ми, да, те хората с малко мускули, много мазнини и инсулинова резистентност имат абсолютно същия метаболизъм като активно спортуващите мускулести хора с високата инсулинова чувствителност.
Да, не е кой знае какво изгореното от мускулите на ден.
Това ще зарадва много хора, усещам тържествуването им виртуално - "Ето, и да се пънеш да правиш мускули, нищо повече няма да изгориш от дебелите с твоя мускуляк, само се мòриш!"

Ми, все ми е тая, аз ще си помпам, щото ме кефи да съм яка кака, талията е за слабаците. 🤭

# 1 900
Така интуитивно бих казал, че разликата в базовия метаболизъм би бил някъде 4-500 ккал на денонощие, не знам за кой това е много или малко, но другите ключови метаболитни ползи са
- по-добра инсулинова чувствителност и
- по-добро хормонално здраве Simple Smile
Тестостерон, растежен хормон, лептин...
Мастната тъкан провокира ензима ароматаза, който превръща тестостерона в естроген Simple Smile Мъжете издуват тениските отпред /освен на корема/, но това не са гърди, а цицки Simple Smile
Сега, при жените процента мазнини малко повече, не затлъстяване, е полезен...

За качеството на живот мускула дава повече енергия в ежедневието, по здрави стави и кости, плътност, по-добро настроение и самочувствие особено, не си скарида, ами пълниш ръкавите, хаде да оставим мъжете, но стреса е по-нисък, заради синтезирания в мускулите ендорфин Simple Smile И по-добър сън, разбира се...

От към здраве... то е ясно, по висок имунитет, по нисък метаболитен синдром, по добра сърдечно съдова система Simple Smile

Не говорим кой колко дълго ще живее, там само един има думата Simple Smile Тук говорим за качеството на живот всяка секунда сега Simple Smile и за в бъдеще...

Когато си млад имаш усета, че си безсмъртен Simple Smile С годинките нещата леко и незабележимо се наслагват и в един момент те удря една лавина от проблеми, за които се чудиш откъде са дошли...

А, от много спорт също може да се гътнеш Wink Има си здравословен баланс, който според моето скромно мнение е така... значително над обикновеното ходене, колоездене и плуване... неща за кеф и социално общуване. Здравето иска мааалко по-силно настъпване на педалите Wink

# 1 901
  • Пловдив
Не е по темата, но Кукумицинка е права. Години преди менопауза фертилността спада, към 50 се счита за нулева или близка до нула, защото практически няма годни яйцеклетки, макар че може да има не само менструация, но и хормони още в норма, вкл. висок АМХ. Бременности на 50 не с донорска или замразена отпреди яйцеклетка са рядкост в световен мащаб.
И аз съм на почти 50.

# 1 902
Да, така е.
За мен са важни хормоните, не друго, на тях искам да се порадвам колкото може повече време, ясно защо. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт