Непоносима воня на крака

• 2 167
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте! Изчетох много по темата, много и различни начини изпробвах, но нищо не ми помогна и така вече 4 години Sad Изхарчих много пари за лекарства, козметични продукти и обувки. Купувам след всяко носене и това е единственият вариант, миризмата да се усеща малко по-леко.
Пиша с последна надежда да се отърва от тази гадост.
Преди 4 години ми се появиха много ситни пъпчици, между пръстите на краката и непоносим сърбеж, но минаха след няколко дни, без да предприемам никакво лечение. Месец или два по-късно, започнах да усещам миризма, която се излъчва от краката ми през обувките. Толкова е концентрирана и силна, че освен офисът, се омирисва и цялата сграда, в която работя.
Ходих на много дерматолози и видимо ми казват, че нямам гъбички по ноктите или кожата на краката, в същото време проблемът ми си стои и никой не може да го разреши. Въпреки, че уж нямам гъбички, минах два пъти лечение с Фунгофин таблетки по 6м., резултат никакъв Sad Правих си изследвания, които не показаха нищо. Проблем няма, а в същото време живея отвратителен живот, изпълнен с много стрес, неудобство и притеснения. Моля, който някога е имал сходен проблем, да ми пише, ще бъда много благодарна

# 1
  • София
1. Не пиете достатъчно вода.
2. Обувките ви вероятно са кожени или изкуствена кожа и не ги перете (съвременните маратонки се перат в пералня).
3. Ползвате чорапи с много синтетика. Най-немиришещи са тези от мериносова вълна (тънки са).
4. Намалете въглехидратите в менюто си.
5. Редовно рязане на ноктите и медицински педикюр.
6. Всяка вечер вани с топла вода и сода.
7. Редовно си пръскайте спрей на Шол за крака и за обувки. Ако си намерите спрей на Febreeze, това ви е спасението. Продават онlйан ttmarket (русенски онлайн магазин).

# 2
Съчувствам ви! Приятел на съпруга ми беше с такъв проблем и това създаваше редица неудобства. Не можеше да идва с компанията, когато се събираме при някой на гости, не го допусках в нашата кола. Знам, че е неприятно, но аз съм много чувствителна на миризми и това ми влияеше зле. Препоръчвах му различни неща, пробваше ги уж и без резултат. В разговор на наши близки чух, че преди доста години са лекували тези проблеми с лекарство, което е предназначено за бъбреци - Хексамин е било старото наименование, а новото Уротропин. Поръчах го мисля от онлайн аптека. Да не го пиете! Посипва се върху измити добре и влажни крака, обуват се чорапи и се спи с тях. Прави се 3 пъти. Излекува се успешно от проблема. Пишете как ще ви подейства ако го пробвате. Успех!

# 3
Ако сте пропуснала да направите някое от тези изследвания, направете ги. Стискам палци да откриете причината и да заживеете нормално.

Посявка от кожа (бактерии и гъбички) – за скрити инфекции, дори без видими симптоми.

PCR тест за гъбички – по-точен от стандартните тестове.

Епикутанни тестове (Patch test) – за алергии към обувки, козметика и др.

Кръвни изследвания – пълна кръвна картина, черен дроб (AST, ALT), бъбреци (урея, креатинин), щитовидна жлеза (TSH), сутрешен кортизол.

Изследване за Trimethylaminuria (TMAU) – ако всичко друго е изключено, за метаболитна причина.

# 4
Не е гъбички, това е бактериална инфекция на кожата . За това, колкото и да ви тестват за гъбички, резултатът е отрицателен, но проблемът си остава.
Има лечение но честно казано в момента не мога да се сетя за подробности. Търсете по-добър дерматолог. Ако трябва сама си купете тампон за кожен секрет от аптеката и натъркайте хубаво по ходилата и между пръстите и дайте за изследване в лаборатория, щом лекарите толкова не могат да се сетят.

Другото, което е - купувайте качествени обувки. Никога не купувайте евтини, китайски имитации - там и най-здравите крака започват да миришат.
Никакви найлонови чорапи или чорапогащници - само чист памук.
Може да пробвате и билкови бани за крака - но това не е основното лечение, а само допълнение към него.

# 5
  • София
Моя приятелка имаше подобен проблем,  като се събуе миришеше на мястото на което е стъпила. Нейните крака много се потяха. Тя беше сигурна, че от потенето миришат. Ходи на подолог и там й препоръчаха да си прави бани с масло от розмарин. В леген с малко вода/ колкото да покрият стъпалото се слагат 3-4 капки от маслото. Тя каза, че потене е спряло и краката замирисват ако е с едни обувки повече от 18 часа.

# 6
Трябва да намерите дерматолог, който ще иска да се занимава и заедно да отмятате различни възможности. Възможно е да сте направили някакъв лек дерматит, който да произвежда мъртва кожа с много голяма скорост в сравнение с нормалното и в комбинация с по-обилно потене да се образува тази миризма. Сега се стопля, пробвайте да носите отворени обувки и да ходите боса, печете си краката на слънце рано сутрин когато слънчевата светлина не е вредна, преди 12 на обяд. Пробвайте да ги киснете всеки ден в различни разтвори - топла вода с по малко сол, малко сода, билки... експериментирайте и вижте какво и дали нещо ще помогне. Може да сложите малко калиев перманганат във водата, малко нали... да не прекалите и да си изгорите краката.Всичко умерено.

Отидете на море и си топете краката в морската вода всеки ден по колкото можете повече. Спомням си като бях малка спортувах активно с плътни обувки и краката ми се потяха и миришеха. И всеки път като ходехме на море миризмата изчезваше на втория ден от престоя.
Съчувствам ви, дано си намерите кадърен специалист, който да ви помогне!

# 7
Докато намерите по-трайно решение на проблема, може да пробвате този спрей, за мъжа ми е доста ефикасен:

# 8
По принцип не мирише потта, а продуктите отделяни от бактериите, които се хранят с потта и кожните отпадъци. И затова хубаво са ви казали за посявка и борба с бактериите.
Освен това си купи ето това и го носи в обувките, има много добър ефект.

https://shop.lillydrogerie.bg/scholl-odour-buster-ezhednevni-ste … ma-1-chift-544529

https://shop.lillydrogerie.bg/titania-stelki-5363-47-aromatizirani-42-47

# 9
В разговор на наши близки чух, че преди доста години са лекували тези проблеми с лекарство, което е предназначено за бъбреци - Хексамин е било старото наименование, а новото Уротропин. Поръчах го мисля от онлайн аптека. Да не го пиете! Посипва се върху измити добре и влажни крака, обуват се чорапи и се спи с тях. Прави се 3 пъти. Излекува се успешно от проблема. Пишете как ще ви подейства ако го пробвате. Успех!
Това с уротропина действа безотказно, няма някой да го е пробвал и да не е имал ефект. Моята "рецепта" е да се разтвори в спирт и да се пръскат или мажат краката няколко дни, така го чух едно време - един блистер Хексамин в 100мл спирт 70градуса, това са десетина грама уротропин г/д. Понякога кожата пожълтява и се лющи, но ефекта е сигурен и дълготраен, даже и обувките могат да се пръскат, а да не говорим колко е евтин уротропина.

# 10
Не е гъбички, това е бактериална инфекция на кожата . За това, колкото и да ви тестват за гъбички, резултатът е отрицателен, но проблемът си остава.
Има лечение но честно казано в момента не мога да се сетя за подробности. Търсете по-добър дерматолог. Ако трябва сама си купете тампон за кожен секрет от аптеката и натъркайте хубаво по ходилата и между пръстите и дайте за изследване в лаборатория, щом лекарите толкова не могат да се сетят.

Другото, което е - купувайте качествени обувки. Никога не купувайте евтини, китайски имитации - там и най-здравите крака започват да миришат.
Никакви найлонови чорапи или чорапогащници - само чист памук.
Може да пробвате и билкови бани за крака - но това не е основното лечение, а само допълнение към него.

Надявам се да сте права и да има лечение. Казахте, че не помните какво е, а помните ли дали е продължително, както при гъбичките?
Благодаря много за отговора

# 11
В разговор на наши близки чух, че преди доста години са лекували тези проблеми с лекарство, което е предназначено за бъбреци - Хексамин е било старото наименование, а новото Уротропин. Поръчах го мисля от онлайн аптека. Да не го пиете! Посипва се върху измити добре и влажни крака, обуват се чорапи и се спи с тях. Прави се 3 пъти. Излекува се успешно от проблема. Пишете как ще ви подейства ако го пробвате. Успех!
Това с уротропина действа безотказно, няма някой да го е пробвал и да не е имал ефект. Моята "рецепта" е да се разтвори в спирт и да се пръскат или мажат краката няколко дни, така го чух едно време - един блистер Хексамин в 100мл спирт 70градуса, това са десетина грама уротропин г/д. Понякога кожата пожълтява и се лющи, но ефекта е сигурен и дълготраен, даже и обувките могат да се пръскат, а да не говорим колко е евтин уротропина.

Уротропина съм го пробвала. Кожата на краката ми се изсуши и напука, но дотам, не ми помогна. Не съм пробвала да го комбинирам със спирт, ще пробвам и тази комбинация. Благодаря!

# 12
Biotrade Odorex Foot - още някой нагоре го е споделил, ако не сте пробвали, опитайте. При мъжът ми помогна.

# 13
Одорекса съдържа Уротопин, другото му име е Метенамин и така е написан на опаковката. Обаче направо се оливат с цената за това миниатюрно флаконче

# 14
Купете си Поморийска луга и си правете бани на краката вечер поне 10 дни. Ако проблема е свързан с бактерии или гъбички е решение.
Също можете да пиете течен хлорофил за пиене, дават го пододящ при силна миризма на потта.

Общи условия

Активация на акаунт