След Ковид, локдаун и транспортна стачка за този випуск ДЗИ ще са като закачка - 12 клас - 2024/2025

• 40 129
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
В 138 и в НПМГ е младежът. Първото хич не ни е удобно, но това е положението. Второто поне с метро е ок като цяло, макар и с немалко ходене от двете страни.

# 61
  • софия
Добро утро. Младежът осъмна болен вчера сутринта. Днес отиде да си взема бележката от училище - сега им ги раздават. И чакам да пише в кои училища е разпределен.
Аз съм ни затрила някъде паспортите, два дни обърнах всичко у дома и ги няма, а пътуваме след по-малко от месец. Изобщо не успявам да стигна до мислене за бала Grin Много ме е яд на мен си и се чудя ще ме глобят ли сега за три паспорта изгубени Disappointed Relieved
Благодаря за информацията за Джъмбо! И за всичко друго полезно, което споделяте тук - като ръчния часовник!
В мунската тема препоръчват да вържеш бяла кърпа на възел на крака на маса/стол или оставиш отворена ножица отгоре. Имаше нещо и за някакви вълшебни числа, но първите две са по-лесни. Пробвай дали няма да изскочат.

# 62
......
Но втората е до стадион "Славия", в 132 СУ, на 48 минути от вкъщи при нормален трафик.
                   За 132-ро с метрото до Красно село и от там  една спирка на трамвай 5 пеша по алеята посока Княжево. Стигаш Бъкстон и на дясно покрай градинката и си точно в у-щето.

# 63
Ама за 157 варианти няма...

# 64
  • София
Блокадите остават.Няма никакъв резултат от разговорите.Преговори  не е имало.И за метрото следват действия, защото има събрана подписка  и са на косъм и тях да включат .И с Вълчев имат среща, за да видят как ще действат във връзка с казуса със зрелостниците и дали ще отварят линии за извозването им...ПО обед има свикана и извънредна транспортна комисия в СОС, та ще следим  за някакво развитие в рамките на деня.

# 65
  • София
Най-умното, което успях да измисля, е да следя сутрешния трафик в гугъл мапс в сряда, защото тогава ДЗИ ни е в училище на 5 минути пеша от нас. Да кажем, че ще получа някакъв ориентир колко по-рано да тръгнем в петък. В 7:45 да са в училищата са им казали на нашите.
За ДЗИ 3 - там се надявам трафикът, генериран от зрелостниците и шофьорите им, да е далеч по-малък.

# 66
  • София
Жестоко заглавие, Ред! Какво ли не им се случи на випуск 2025, но съм сигурна, че ще се справят с всичко.
Моят ще държи три матури – две са в Овча Купел (ние в Дианабад), една в Дружба. ОК е далеч от вкъщи, но пък има метро. Въпросът е да не спрат метрото! За Дружба трябва да осигуря превоз.
Бясна съм на ГТ и това извиване на ръцете на кмета. 

# 67
  • София
Блокадите остават.Няма никакъв резултат от разговорите.Преговори  не е имало.И за метрото следват действия, защото има събрана подписка  и са на косъм и тях да включат .И с Вълчев имат среща, за да видят как ще действат във връзка с казуса със зрелостниците и дали ще отварят линии за извозването им...ПО обед има свикана и извънредна транспортна комисия в СОС, та ще следим  за някакво развитие в рамките на деня.
Е, сега ако спрат и метрото в деня на матурата - думи нямам просто! Rage При предишни управляващи именно стачните действния се изместваха за други дни, сега - насрочените от година по-рано изпити се напасват.
Не ме интересува политическия момент, а това че засягат интересите на много хора без краен срок! Сравненията с другите професии са си напълно на място.
Засега се вижда, че София се справя и без надземен транспорт, дори доста добре, но спре ли метрото, вече не знам! Tired Face

# 68
Не знам какво чакат с преместването на часа на матурите. Това според мен, де. Не хвърляйте камъни.
Ще е абсолютно чудо, ако в София няма изтървали матурата заради транспортната ситуация.
А тези, които са в отдалечени училища, как ще спят, чудейки дали не могат да тръгнат още някоя минута по-рано за всеки случай, само те си знаят.

# 69
  • София
Не мисля, че ще е добре, ако изместят ДЗИ за по-късен час.
До 7:45 поне има възможност да се мине между капките, после трафикът е кошмарен.
Отделно, че всички, които ще возят деца, ще изчакат по-късния час и отново ще се струпат. Пък и сигурно не всички родители могат да идат на работа от 11 примерно, та още по-сложно.
Най-добре да пуснат тия 2 дни като неработни за Сф, ама сигурно няма как да стане.

# 70
  • София
Вчера Вълчев каза при Георги Любенов, че изобщо не обсъждат преместване на матурите за по-късен час, защото това щяло да създаде повече проблеми. Не уточни какви.

# 71
Ама, моля ви, сакън, никакво местене на дзи. Да си изместят администрацията от 10 ако искат да помогнат. В 7:30-8:00 София си е проходима, след това става ад. И в 6:30-7:00 някой да тръгне не е някакво чудо невиждано, повечето училища са от 7:30, много деца излизат преди 7:00 всяка сутрин.

# 72
Хм, не съм запозната със софийския трафик. Предполагах, че след началото на работния ден понамалява. Работещите и возещите зрелостници са все в трафика. Разделянето по време ми се виждаше смислено.
Щом не е решение, не е решение. Късмет, че МОН не са решили да го приложат. Нали са все наобратно.Grinning

# 73
Аз живея на "пернишкото шосе" / бул. Цар Борис 3/ и до 7 часа се пътува спокойно. Точно една минута след 7.00 под прозореца ми има стройни две колони посока центъра. За да стигнеш до кръстовището, което е на 200 м ти трябват около 15 минути. Жилището ми е между две спирки. Та си правете сметката, че по-ранното тръгване ще спести време до у-щето. Детето ни се съгласи,че е по-добре да стои един час по-рано в у-щето вместо в задръстванията.

# 74
Съчувствам на децата и родителите от Сф. Късмет с "извозването" до училищата.
Аз пък се замислих - тя тая стачка както става безсрочна, колко ли време може да продължи? Наближават и кандидат-студентски изпити и ще бъде цирк, ако и тогава няма транспорт. А и както при нас от провинцията ще кандидатстваме в София.... Май се замислям да си взема отпуск и да закарам няколко деца с автомобил в Сф, както и да ги взема - в случай на нужда. Че и багажа ще е обемист... / кандидатстваме в УАСГ /.

Общи условия

Активация на акаунт