След Ковид, локдаун и транспортна стачка за този випуск ДЗИ ще са като закачка - 12 клас - 2024/2025

• 40 260
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Получих ужасни отзиви за днешната матура по география от една колежка, която преподава предмета.

# 601
  • София
Цялата тази история с трудни и лесни матури е абсурдна. Нали идеята на матурите е да има единен държавен стандарт и да се знае, както в Щатите се знае за САТ, че като имаш толкова точки или си имал преди 10 години, сега  е равнозначно.
Интересно ми е ако някой се е прецакал да държи история как е било там, защото миналогодишната гледах и беше извън рамките на човешките възможности за съответното време чисто технически да се изпише.

# 602
  • София
Напрегнах се с тези отзиви за лесен ДЗИ Мат. Дано да не изплескат нещо супер сложно във вторник.

# 603
Дъщеря ми държа матура по география и сподели, че била доста трудна. Децата от класа и също са разочаровани.
Каквото е, ще я видим като я качат.

quote author=мама МОНИ link=topic=1776788.msg49761553#msg49761553 date=1748001847]
Засукано ДЗИ по география, с няколко подвеждащи въпроси, на които се чудиш кое и най-вярното. Тук май никой няма с география, но да остане в темата за следващия набор.
П.П. Нещо ме притеснихте с това ПП английски.
[/quote]

# 604
За матурата по ИТ - редно е да насрочат извънредна дата още в тази сесия, защото ако има двойки к децата не успеят да завършат МОН са директно за бесилката!!!
Няма да коментирам есенцията на предмета и дали е подходящ изобщо за матура

# 605
  • София
Напрегнах се с тези отзиви за лесен ДЗИ Мат. Дано да не изплескат нещо супер сложно във вторник.

Споко - както моят твърдеше, че е супер лесно и все още го мисли, така се оказа, че на всяка от 3те задачи в Модул 2 има малоумни технически грешки, а уж дори си ги е проверявал на място. Така, че това, че задачите са лесни съвсем не означава, че всички ще имат 95+ точки и 6.00

# 606
  • София
аз бих искала да видя дефиницията на "тъпо", "гадно" и "досадно" в контекста на изпитни въпроси....

не се засягайте, но въпрос от изпит може да е лесен, труден, подвеждащ, сложен, елементарен и т.н. - ама, тъп, гаден и досаден не са адекватни определения в случая.

# 607
Има ли информация кога ще излязат отговорите?

# 608

Споко - както моят твърдеше, че е супер лесно и все още го мисли, така се оказа, че на всяка от 3те задачи в Модул 2 има малоумни технически грешки, а уж дори си ги е проверявал на място. Така, че това, че задачите са лесни съвсем не означава, че всички ще имат 95+ точки и 6.00

А откъде ги провери?

# 609
  • Пловдив
ПП АЕ - каза тотал щета. Било е ужасно и нищо не се е чувало, а на сертификата е с С2 207 точки
Много е разочарован, но МОН … 😡

# 610
По география - много трудно е било, колежката каза на ниво "изпит в университет".

# 611
  • София
Може ли малко да ни ориентирате - Кога се явяват деца на ДЗИ 2 по ПП АЕ с ниво В1 или В1. 1? Аз мислех, че от езиковите гимназии се явяват на В2, а се оказва, че и дъщеря ми днес е била на В2, без да е учила в езикова гимназия. То по-високо ниво на ДЗИ АЕ не видях на сайта на МОН. Ние сме с профил Биология, та си представях, че няма как да се яви на едно и също ниво с езиковите гимназии.

# 612
  • София
По география - много трудно е било, колежката каза на ниво "изпит в университет".

ами изпитът в университет на какво ниво да е, ако не на ниво ДЗИ??? нали върху един и същи материал са и двата изпита...

# 613
  • София
Дали ще ни изпилят нервите с непубликувани на изпитните материали в последните минути на надежда в петъчния предпразничен ден....

# 614
И при набора не се е чувало. Веднага са поискали четец.Леко се е нажежила обстановката относно “претенциите”на явяващите се.
Не може да каже как се е справил, ще се разбере като излязат резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт