След Ковид, локдаун и транспортна стачка за този випуск ДЗИ ще са като закачка - 12 клас - 2024/2025

• 40 211
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
На B2 се явяват всички, за които АЕ е първи или единствен  ПП ЧЕ.  И на мен ми беше странно, но братовчед че в ПМГ с ниология, химия и НЕ, ако беше избрало НЕ трябваше да де яви на B2 ниво, също като сина ми в ЕГ с първи НЕ.

# 616
. Интересно ми е ако някой се е прецакал да държи история как е било там, защото миналогодишната гледах и беше извън рамките на човешките възможности за съответното време чисто технически да се изпише.
Хлапето , естествено , каза ,че въпросите били тъпи . .

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 22:27 от oska

# 617
По география - много трудно е било, колежката каза на ниво "изпит в университет".

ами изпитът в университет на какво ниво да е, ако не на ниво ДЗИ??? нали върху един и същи материал са и двата изпита...
Не ме разбрахте. Не става дума за приемен изпит в университет, а за семестриален такъв.

# 618
Във Варна,  ОУ "Л.Каравелов", Аспарухово, АЕ, първо спира тока в цялото училище, след това не работи техниката в една от стаите. След суетене, текста  се чете от една жена. Кой чул, чул ...Не знам МОН как ще го отчете това.

# 619
# 620
Е, по-добре да четат се оказа. Моето каза, че записът бил с лошо качество и се чудеше дали знаят в 21 век, че като е лошо качеството могат да направят нов запис Simple Smile Това аудио дето им го пускат май не го публикуват - надникнах в миналата година на сайта на мон, но видях само пдф файл на матурата. Щеше да ми е интересно аз да го чуя. Не, че има значение за детето - за мен си, от любопитство.
За двусмислените отговори не е ново - по спомен преди 2 години журналистите дадоха гласност на същия чутовен проблем при английския. Но за разлика от професионалния подход в международните сертификати за отсяване с конкретна ключова дума или израз, тук явно опита е неуспешен.
Благодарна съм на училищата, директорите им и квесторите, които ни се паднаха - отлична организация и добър професионализъм в тази напрегната ситуация и с ограниченията, които имат.

# 621
  • Някъде в Европа...
На B2 се явяват всички, за които АЕ е първи или единствен  ПП ЧЕ.  И на мен ми беше странно, но братовчед че в ПМГ с ниология, химия и НЕ, ако беше избрало НЕ трябваше да де яви на B2 ниво, също като сина ми в ЕГ с първи НЕ.
При нас също е така - ПМГ - профили са му Информатика, Информационни технологии, Математика и АЕ. Матурата му днес по АЕ беше ниво B2...
Аз това го знаех още от 8 клас (при нас нали бяха определени всички профили още при кандидатстването, от 8 клас) - че на изхода на гимназията ще е на ниво ЕГ, нищо, че учи в ПМГ (не знаех само точно на кое ниво)

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 18:04 от AIR

# 622
Според дъщерята, всичко по мат й е вярно. А дано!

# 623
  • у дома...
аз бих искала да видя дефиницията на "тъпо", "гадно" и "досадно" в контекста на изпитни въпроси....

не се засягайте, но въпрос от изпит може да е лесен, труден, подвеждащ, сложен, елементарен и т.н. - ама, тъп, гаден и досаден не са адекватни определения в случая.
точно такъв израз, сложен, е имало на В2 испански. Нещо за количество вода, което било много, но не преливаща, а нещо специфично. И е имало деца от испанската гимназия, които са се чудили за точния смисъл на израза.

PS. Коригирам се - не било преливаща вода, а намаляваща, водеща до недостиг и суша. От испанския знам само "Ола, ке паса" 🤣🤣🤣

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 18:50 от Просто_майка

# 624
Моят син немА щастието да се явява на матура днес, та е пропуснал този цветущ хаос.
Датата на защита на дипломна работа му е чак юни месец.

Едно нещо имат за задача да проведат като хората от МОН и него не успяват да го организират без издънки. После децата били неграмотни, децата били незаинтересовани... все децата са им виновни за тяхната некадърност.

# 625
  • Бургас
Според вас дали ще се вземат точки на 16а, за използване на формула за координатите на медицентъра, без доказването и? И евентуално колко?

# 626
  • София
Според вас дали ще се вземат точки на 16а, за използване на формула за координатите на медицентъра, без доказването и? И евентуално колко?
Няма. Формулата за координатите на медицентъра може да се използва без доказателство.

# 627
  • София
Е, по-добре да четат се оказа. Моето каза, че записът бил с лошо качество и се чудеше дали знаят в 21 век, че като е лошо качеството могат да направят нов запис Simple Smile Това аудио дето им го пускат май не го публикуват - надникнах в миналата година на сайта на мон, но видях само пдф файл на матурата. Щеше да ми е интересно аз да го чуя.
Ако говорим за ДЗИ АЕ B2, дъщеря ми каза, че записът е бил абсолютно перфектен и идеален. Това в ЧЕГ Иван Апостолов.
Та явно разликите идват от оборудването и техниката в различните училища.
Което ясно, че е абсурдно само по себе си, ама... От доста години е все така и явно никой нищо не прави по въпроса.

# 628
аз бих искала да видя дефиницията на "тъпо", "гадно" и "досадно" в контекста на изпитни въпроси....

не се засягайте, но въпрос от изпит може да е лесен, труден, подвеждащ, сложен, елементарен и т.н. - ама, тъп, гаден и досаден не са адекватни определения в случая.
Темата на есето The future of work за мен е в категория тъпа, гадна и неплодородна.

# 629
  • София
И синът ми в 31-во каза, че бил повече от идеален. Трябва да си прегледат техниката на другите места.

Но, хора, трябва да празнуваме, че приключихме със задължителната програма. Чак не ми се вярва, а дори да има някоя двойка не го броя. Децата са завършили.

Общи условия

Активация на акаунт