След Ковид, локдаун и транспортна стачка за този випуск ДЗИ ще са като закачка - 12 клас - 2024/2025

• 40 198
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Но, хора, трябва да празнуваме, че приключихме със задължителната програма. Чак не ми се вярва, а дори да има някоя двойка не го броя. Децата са завършили.
Е, някои приключихте, други има да се печем на бавен огън още 5 години.
Ама пък какво печене са ни замислили....

# 631
  • София
Бояна, завижд. 🤣
При нас са тикнати едва 2 от 7.
Сега ясно, че останалите 5 не са задължителни, обаче продължават да предстоят. 😁

# 632
  • София
Бояна, завижд. 🤣
При нас са тикнати едва 2 от 7.
Сега ясно, че останалите 5 не са задължителни, обаче продължават да предстоят. 😁
Те предстоят, но е друго. Може и повече от 5 да са, но нито ще извиняваме отсъствия, нито ще ходим пп родителски срещи, нито ще следим чак толкова какво става. Големи хора са. Поне на хартия, де. Малко са инфантилни това поколение, но станаха и те западнярчета.

# 633
Аз си играх малко да гледам статистики от минали години, че много се притесних дали не се очаква всички да са с шестици на ДЗИ. От НПМГ обикновено всички са с шестици по биология, от СМГ също. Но не е така във всички училища. Сетих се кога да гледам статистики...
Малко се ядосах, че не бях по-настоятелна да избере испански или география, които не са му от значение.

# 634
  • София
Аманда, ама при вас има топ резултат на предварителен изпит.
А и бас ловя, че на ДЗИ също ще се окаже топ. ❤️

# 635
Не, от ДЗИ няма да е топ. Сигурно ще бъде петица. Яд го е за тъпи грешки, надява се на висока петица.
Освен това нанасял някакви отговори зад черна черта, а квесторите ги предупредили да не го правят. Имал два нанесени такива, после се сетил, слагал стрелки. Разправя ми - те хора ги проверяват, не машини, ще видят, че съм объркал. Дано да е така.

# 636
За съжаление тази част със слушането е много коварна при изпитите по чужди езици. Дано децата да са се справили въпреки техническите затруднения.

# 637
Матурата по информатика също е била провал, с много проблеми в комуникацията. Системата непрекъснато е забивала и по този начин са били ощетени децата с времето.
Чудя се, има ли смисъл да подаваме жалба в МОН. Или да се надяваме да бъде променена скалата.
Лично за мен, това, което се случва, е недопустимо. Също и четенето на текстовете на ДЗИ по чужд език. От години едно и също. Съчувствам на всички деца, които не са успели да дадат най-доброто от себе си, поради безумието на МОН.
 Късмет на всички!

# 638
Ех ще се пържим още до излизане на резултатите, до класирания, записвания...ама нека днес поне вземем глътка въздух, да се успокоим, зарадваме, да отбележим този етап! Пък после пак ще се тревожим Hug

# 639
Аааа, аз отказвам да се тревожа! Достатъчно ми бяха 12 години. За толкова години трябва да си е "оплел кошницата". Предстои му една защита на дипломна работа и кой от къде е.

# 640
  • у дома...
В 97 СУ, записът на текстовете е бил перфектен. Та си е до техника.

# 641
  • София
Ами толкова ли е сложно да оборудват 20 училища например само,и така да обезпечат привеждането на езикови ДЗИ и да избегнат технически проблеми.Абсурдно е това с архаичните касетофони.Всяка година едно и също....Това е абсолютно безхаберие и туя от МОН трябва да вземат мерки.Ако трябва да се даде гласност.За нашите е свирено,но догодина да не слушаме пак за същите неуредици...

# 642
  • София
Е ако трябва да се подходи научно, следва да има стандартизация, настройване, технически проби на тая техника...
Ако пък спомена за осигурена акустика, ще прозвучи като богохулство сигурно.

# 643
Верността ли са ползвали касетофони? Че то по-добър звук можеш да изкарал през лаптоп и две колонки за 50-60лв.

# 644
  • Някъде в Европа...
И в стаята на синковецът е бил много добър и силен звука на АЕ - B2.. В стаята е имало много голяма тонколона  - "като тези в дискотеките, мамо"

Общи условия

Активация на акаунт