След Ковид, локдаун и транспортна стачка за този випуск ДЗИ ще са като закачка - 12 клас - 2024/2025

• 40 198
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добре, де. И аз се напрегнах.
Възможно ли е сегашната матура по математика да е  с различна сложност от тази на 27-ми? И защо? Как така едни деца ще са прецакани?
И...някои завършваме за 2-ри път 12-ти клас (ако броим и себе си, за трети), но ни предстои и трети път. Радвайте се по-тихо, на другите ни се повръща. 😅😅😅

# 646
  • софия
Клеми, не би трябвало, но няма да се учудя. Помня, че в 7. клас мончовци ни накълваха за втората дата точно с този "аргумент". Продължавам да не разбирам как не можеш да осигуриш 2 изпита с една и съща сложност.
От друга страна, в АК се знаеше, че ако някой пропусне редовен тест, поправката е с по-голяма сложност, защото вече си разбрал първият какво включва. И в това намирам резон. 

Весел и незабравим бал днес на НЕГ-четата и ФЕГ-четата 🤍 Много да се забавляват!

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 06:48 от zvаnchе

# 647
Не се навивайте излишно. Това че след лесната матура по математека вчера, вдругиден ще е трудна са само спекулации.
Ако са верни тези, че матурата беше лесна, за да насърчат повече да се явяват, няма логика на другата дата да дадат сложна. Това ще обемисли упражнението.
А може би вкарваме твърде много мисъл, а такава да няма отсреща и всичко да е слаба тестология. Grinning
Съседният вариант на падналия се вчера, може да е бил абсолютна брадва. Което пък значи, че наборчетата са просто късметлийчета.

# 648
Не зная късмет ли е това. По-скоро е обезценяване на труд. Каквото и да е, на дзи 2 мат се явяват предимно деца от мг и такива, които са сигурни в знанията си. От тези 1400 явили се вчера поне 1/3 ги виждам с над 90т. Не ми се мисли как ще се отсява. Много им куца "науката за тестовете" на мон.

# 649
Мария, МОН обичат да отсяват като избират най-добрите българици сред най-добрите математици. За справка НВО 7 клас 2024

# 650
Не зная късмет ли е това. По-скоро е обезценяване на труд. Каквото и да е, на дзи 2 мат се явяват предимно деца от мг и такива, които са сигурни в знанията си. От тези 1400 явили се вчера поне 1/3 ги виждам с над 90т. Не ми се мисли как ще се отсява. Много им куца "науката за тестовете" на мон.
Отсяването куца като цяло. Десет изпита, провеждани насам-натам. Тук за яки преписвания се говори. И всичко това се сравнява едно с друго, плюс за инженерните и БЕЛ за разкош (ТУ и УАСГ).
Недомислици са им правилата на университетите. За мен зад много петици от онзи изпит на СУ от април се крият по подготвени математици от шестици от вчера. Ама щом са си преценили така....
Друг сценарий, ако интересут към ТУ и УАСГ дръпне много, представяш ли си след несъпоставима сложност на ДЗИ БЕЛ и мат, да вземат хора с БЕЛ да дърпат пред такива с мат.
Решението го имаше. Един изпитза всяко уни и единствен път за влизане, ама...

# 651
  • Някъде в Европа...
Честит празник! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Хайде дойде времето на празненствата! 😀
Весело и незабравимо на всички баладжии днес, утре и следващите дни...Че ще вали, ще вали, но по вода ще им върви!

При нас организацията и моят аутфит за утрешния ден ще се сменят в последния момент, заради времето...Ставаме утре, гледаме небето 🤣 и действаме или с план А, или със спасителния План Б...🤣...
За днешния ден и камъни да падат, се действа по план А 😁
Настроението е на макс, за довечера наборът добави още един негов гост и бройката на младежите почти се изравни с тази на възрастните 😀...И дискотеката, след механата, им е запазена...Весело ще е!

# 652
А така, създавай ни настроение! Че много сме оклюмали нещо!
Честит празник на всички! Имаме си грамотни дипломирани деца, да са живи и здрави! Много успехи и попътен вятър!

# 653
Аз си купих пет тоалета за бала и никой не ми харесва как ми стои. По-добре да бях отслабнала, а не да купувам дрехи:)
Честит празник!

# 654
  • Някъде в Европа...
Аз си купих пет тоалета за бала и никой не ми харесва как ми стои. По-добре да бях отслабнала, а не да купувам дрехи:)
Честит празник!
За тази вечер купената роклята е константна..
За утре купих 2 - за двете мероприятия..Времето ще ме накара да облека спасителен 3 тоалет, който не е рокля  😈

# 655
На мен ми е нужен един тоалет за бала и един за следващия ден, когато сме на бал на негов приятел. Поне два от петте ше ползвам.
Те като цяло са такива, че стават и за неофициални поводи, но още не съм ги обличала, защото не съм решила с какво ще бъда.
После ще си ги нося.
Ние бяхме на поредица от събития, на които се изискваха по-официални дрехи -сватба, две 50-годишнини, и направо ми писна да мисля за дрехи.
Друго си е с дънки и сако или дънки и кожено яке Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 09:37 от Аmanda

# 656
Решението го имаше. Един изпитза всяко уни и единствен път за влизане, ама...
Чета тук ,че много от вас/нас смятат ,че за вторто ДЗИ за децата е достатъчно  само да минат , оценката не е важна , защото не влиза в  болобразуване , обаче..... ами всички сме големи хора с много натрупан собствен и чужд опит - какво става , ако догодина , ако след 2-5-7 години нещо се промени - външни обстоятелства , финансово положение , промяна на желанията на децата и т.н. и те решат да кандидатсват в България , съответно оценките от второто ДЗИ и  ДЗИ - БЕЛ имат занчение ?

AIR , да ви е весело на всички днес и утре !

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 16:57 от oska

# 657
  • у дома
oska,аз точно за това мърморя две год да изкара максимална диплома,въпреки,че за избрания университет не взимат цялата диплома...По същия начин му обяснявах и за ДЗИ 1 и 2 да гледа не просто да ги вземе,а да е с колкото може повече-да,сега не му трябват,ама нищо не се знае-ако не си харесва  специалността  естествено че няма да настоявам да я завърши само за да има висше образование,а ще помисли за нещо др,за което не се знае какво ще му трябва...Ама кой ти слуша...

# 658
  • София
При нас лудницата мина и едва вчера, като тръгна към ресторанта, седнах и усетих колко съм уморена от всичко. Хем не съм била заета аз с цялата организация по самия бал, но явно мисленето кое и как ще мине, ме изтощава повече. Не се е разбирало много какво чете тази по ае, не е много доволен. Надявам се все пак да е взета. Времето беше с нас вчера, днес все едно е друг сезон. Прибра се в 6ч и още спи. И аз си харесвам повече годините след училище, той каза че ще му липсват някои неща.

# 659
В някои специалности и ДЗИ 2 влиза в балообразуването, но с малко по-нисък коефициент. Пример - английска филология - ДЗИ 1 В2 х коефициент 2.5, ДЗИ 2 В1.1 х коефициент 2. В СУ има доста специалности с участие на ДЗИ 2.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 11:33 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт