Медицинските работници, тяхното възнаграждение и условия на труд

• 16 734
  • 555
  •   1
Отговори
# 405
Къде са тези места, две близки деца завършиха преди 2-3 години за сестри, нямат претенции за град и отделение.

# 406
Места има, колкото не можеш да си представиш, а младите кадри не започват работа по държавните болници, защото заплатите са безумно ниски. Там седят възрастни сестри, които вземат и пенсия и заплата и така си докарват някакви средства.
Младите заминават по чужбина или започват в частните клиники, където заплащането е по-добро. А за хосписи, старчески домове и други подобни няма никакъв наплив за работа по обясними причини....

# 407
В дълбоката провинция само хората с връзки могат да се уредят да работят като лаборанти, рентгенолози, санитари. Медицински сестри има, но предпочитат детските градини, а не отделенията.

# 408
Кажете ги точно тия места, децата нямат претенции нито за заплата, нито за град, нито за отделение. Издръжката им е осигурена от родителите, искат единствено да започнат работа.

# 409
Аз съм от дълбоката провинция и мога да кажа, че места за сестри има, дори без пенсионерките да напуснат. Самата аз освободих място.
И в болницата в Силистра и в Тутракан има свободни места. От ясла в Силистра получих предложение. Сигурно и в болницата в Дулово има свободни места за сестри.
Прави впечатление,  че двама рентгенови лаборанти започнаха скоро.

# 410
Ами и там ще питат, просто искат да работят това, което са завършили, ама ,,ако се освободи място, ще ви се обадим". Едното съм го взела при мен и го уча счетоводство и смята да запише това, другото работи в магазина на родителите си.

# 411
Ами ако толкова искат да работят това и издръжката им е осигурена от родителите във всеки по-голям областен ще си намерят работа,че могат и те да си я избират, т.е. в какво отделение да започнат, защото дефицита за кадри е наистина огромен. Много от по-тежките клиники дори предпочитат новозавършили сестри, за да могат да си ги обучат те.

# 412
Ето, сега погледнах, че в болницата в гр.Елин Пелин търсят и лекари и сестри.

# 413
София, университетска болница. Коя да е. Александровска, ИСУЛ... Каквото отделение иска

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 16:34 от ra2

# 414
Дефицита е по телевизията, питали са където видят в джобса, в момента нямало свободни места.

# 415
Нещо те лъжат, ама нейсе.

# 416
Не всичко е в джобса. На ИСУЛ например публикуват информация за свободни работни места на тяхната страница.

# 417
Нещо те лъжат, ама нейсе.
И аз така мисля.  Във всяка медицинска ФБ група има обяви за търсене на медицински сестри. Дори някои да са от фалшив профил, все има реални.
Защо мед.работници да лъжем? Когато преди 26 г аз завърших, в отделението започнахме 4 сестри, само в това отделение, в болницата още 7. Когато излязох по майчинство,  колежката започнала на моето място беше по-голема от мен. От 2010 г. досега има 4 новозавършили сестри започнали в болницата.  Аз бях най-младата работеща в отделението и убедих шефа да ми разпише молбата с всички графици, извънредни часове и фишове за заплати. Никога не съм се оплаквала на лекар,  че заплатата ми не ми стига. Не съм искала да получавам и колкото лекар. 

ПП: В сайта на болницата в Силистра има обява от миналата седмица за медицински сестри за отделението по психиатрия.

# 418
Буболина, ела за санитар. От първа ръка да провериш има или няма свободни места. За сестра нямаш нужната квалификация, за болногледач не си студент, но за санитар ставаш.  Половинка, четвъртинка... Като поработиш 2 седмици, ходатайствай за твоите познати. И без ходатайството ще ги вземат, както казаха по-горе, ако са читави. Присъствието ти е необходимо за уверяване, от първа ръка, със собствени очи.

# 419
  • Варна
Сигурно подбират младите, няма как да не са видели дори едно свободно място, че да наддават вопли как за тях няма. Има ужасен дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт