Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 37 325
  • 464
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ами значи АК, ПЧМГ, Изи, Питагор. За Златарски някой има ли инфо? Увекинд?

# 241
  • София
БШ?

# 242
  • София
Представям  си IB програмите на Златарски или Увекинд в комбинация с профил Мат по учебната програма на МОН 🤨 Кое по-напред да учиш, може луд да станеш.

# 243
IB не гарантира прием. Всеки случай ще се гледа различно пише..

# 244
  • София
Нямам предвид приема в 8ми клас, а какво учат в 8-12:клас. За какво са ти две програми и две дипломи накрая? Българската диплома е напълно достатъчна за прием в университети по света. IB не дава предимство, тази програма е подходяща за чуждестранни ученици, пребиващи тук, на които не им трябва българска диплома.

# 245
А, това не знам.
В цитирания университет, българска диплома с определени профлли гарантира прием. IB под въпрос.

# 246
  • София
А, това не знам.
В цитирания университет, българска диплома с определени профлли гарантира прием. IB под въпрос.

Сега те разбрах какво имаш предвид. Риск е значи.

# 247
Някой знае ли на какъв принцип преразпределят децата от ПУК в паралелките за първи клас в Света София?

# 248
  • София
Това, както казват братята американци, е въпрос за милион долара. Simple Smile

# 249
А представяш ли си какво щеше да е, АКО бяха учили Simple Smile)) Явно и за този влак си има пътници

Ми бил Гейтс и оня от фейса явно са учили предприемачество в гимназииъе
Особено оня от фейса
😂😂😂

# 250
  • София
Някой знае ли на какъв принцип преразпределят децата от ПУК в паралелките за първи клас в Света София?
Гледат да са балансирани класовете - деца с различен темперамент, нови и стари навсякъде и т.н., като се съобразяват с установените приятелства.

# 251
Гледат да са балансирани класовете - деца с различен темперамент, нови и стари навсякъде и т.н., като се съобразяват с установените приятелства.

Дъщеря ми не е с нито едно от децата, с които имаше добри отношения в клас. Чудя се може ли да се говори с някой от училището за евентуално преместване или такива претенции не се гледат с добро око?

# 252
  • София
Аз навремето помолих да ги разпределят в един клас с негов приятел и ми уважиха молбата. Но го направих предварително. На нищо не се гледа с лошо око. Ако решат да откажат, просто ще откажат.

# 253
  • София
На нас ни бяха пратили с баткото един мейл с подробни обяснения как те си знаят работата и да не изпадаме в истерия от разпределението, че децата бързо ще свикнат и реално за тях не е драма, както си го представяме ние. И също така да не ги тормозим с претенции, защото няма да се съобразяват с желанията ни. Предполагам е имало прекалено много искания тогава, защото тази година не сме получавали такъв. Simple Smile

# 254
Аз бях питала на какъв принцип продължават от ПУК в първи клас - така, както са започнали или ги разместват - казаха, че психолозите преценяват, не знам как. Попитах, ако си имат вече приятели и групичка - пак казаха, че гледат много неща и понякога многото приятелчета по-скоро си пречат. Да не се притеснявам, децата си били добре.

Общи условия

Активация на акаунт