Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 580
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Да, трета година и натоварването ми се струва високо. Разбира  се, възможно е моят да си дава повече зор, отколкото други деца. Миналата година беше on President's list, като за тази ни е предупредил, че ще фокусира само върху важните му предмети. И пак се седи до полунощ всеки ден.

# 691
Да, трета година и натоварването ми се струва високо. Разбира  се, възможно е моят да си дава повече зор, отколкото други деца. Миналата година беше on President's list, като за тази ни е предупредил, че ще фокусира само върху важните му предмети. И пак се седи до полунощ всеки ден.

За ваше успокоение, и в ИГ е така. Да се постигне успех над 5.5 е доста(достижимо разбира се и постигнато много над това), доста трудно, въпреки тренинга от СС.

# 692
  • София
Нищо толкова страшно няма в АК.

Е, тя сигурно знае какво говори с дете вече трета година там, нали?

За децата, които гонят 6.00, натоварването е голямо. Не знам как е сега покрай ChatGPT и пр., как това се отразява, дали положително или не, но доскоро беше много работа, особено за усърдни и работливи деца. В този ред, ще ми бъде интересно да разкажете как се реагира в гимназиите на новостите - усложняват ли домашните, затягат ли проверката за плагиатстване и т.н.

# 693
  • Пловдив/София
Здравейте, моля за информация от запознатите със ситуацията в Българско школо за ПУК и 1-4 клас. Рових, четох, четох и не ми станя ясно, кога са им отпаднали класическите паралелки, защо са оставили само прогресивни? Това толкова ли е лошо и какво значи?

Моят младеж предстои да го прехвърляме в ПУК и ми се иска да се ориентирам навреме. Волна душа ми е той, така че със сигурност съм отписала строго академичните ЧУ. Някакси ми хареса БШ като база, но все пак търся впечатления от първа ръка. Благодаря предварително!

Здравейте, и аз съм във вашата ситуация. Харесвам БШ, но имам резерви към прогресивните паралелки.
Да ви кажа и там е до учител- по-класически настроените ще си дават повеме упражнения и няма да разчитат на мъниста по математика до 4 клас, надявам се.
По принцип всички покриват МОН и учат сериозно английски, разликата е в часовете по самоподготовка. В прогресивните ми се губят, заместени от изследователска програма. Това определено е по-забавно, но без упражнения някои предмети са трудни за някои деца.
Всичко това ще го питаме на отворени врати, има през декември мисля

# 694
Опитните учители веднага хващат кой е ползвал чатгпт

# 695
На сина ми в гимназията още първия учебен ден им е било казано, че учителите са наясно кой какво може да напише и да не се опитват да ползват чатгпт и производните му. Виждам обаче, че всичко, което е за писане, а те пишат много и непрекъснато, се прави в час. За домашно може евентуално да помислят по темата, но и по английски, и по френски се пише под надзор. Споделям опит за училище в чужбина.

# 696
Аз съм го написал за останалите, не за който има дете в АК.
Да, трудно е да имаш 6.00, не знаех, че това е целта.

# 697
  • София
Строителството на новата сграда на ПЧМГ и Архимед върви със страхотни темпове!
През уикендите също работят!

# 698
  • в страната на чудесата
Аз бях онзи ден в тех парка и съм в пълен потрес
Добре, че само една година ще е там
Освен че е на майната си, това е подходящо само за деца до 7 клас, като поле е и нищо друго. То кафе няма къде да пиеш.

# 699
А цигари има ли откъде да си купиш?
Не може да няма.

# 700
Как да няма. В сградата на Уолтопия има кафе и ресторант.

В сградата на лабораторния комплекс има пица, готвено и кафе.

Има и още няколко места за ядене и кафе.

# 701
На мен ми харесва там, децата ми играят тенис в балоните от видеото. Паркът заприличва на такъв с всяка изминала година. Точно до сградата на ПМЧГ има нова улица и не е нужно да влизаш в техпарка с кола. Несигурността с таксите не ми допада обаче.

# 702
  • София
Откога 4-ти км е на майната си?
Отделно от това - два външни фитнеса, зелено, чисто, поддържано, голямата зала Джон Атанасов все по-често се ползва за различни събития и изложения, тенис корт.  Среда - банки, Инсаит, ИТ фирми, Смарт гимназията, предстои СТЕМ център, учениците от ТУЕС и те да са там. Като цяло място, на което са събрани млади и образовани хора.

# 703
  • в страната на чудесата
Ми 4-ти км е на майната си за всеки, който не е дошъл от майната си. От времето на Иван Иванов досега.
Разстоянията са големи и едва ли възможни за междучасие. Младите и образовани гора как точно си представяте да общуват помежду си? Не разбирам каква е ползата за един ученик на 1 кв км да има инсайт или лаборатория? Ще бъда благодарна ако споделите каква практическа полза би имало. Според мен просто няма друг избор. Кой би се заврял в полигона там ако може да не го прави.
Призма, постът ти звучи като Браун пейпър 😂
Таксите са непредсказуеми независимо от училището или сектора според мен.

# 704
  • София
Впечатлението ми е за място, което дава защита от грубияни. Хората не си изхвърлят опаковките или фасовете на земята, не шарят фасадите с графити, не чупят пейките. На фона на кални и разбити улици из повечето квартали, територията на парка е супер обгрижвана - озеленители, охрана, бариери за колите, механично събиране на листата през есента. Лично предпочитам Тех Парка да остане в сегашния си вид, изобщо не ми допада разрастването му чрез застрояване с училища, разни тех хъбове, жилищни и офис сгради. Но ако имах дете в училищна възраст, мястото щеше да ми се струва много подходящо за училище. Нямам допирни точки с Инсаит, но ученици на ПЧМГ са правили там някакви проекти, така че не е като за някои от тях близостта да не е улеснение.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 23:52 от Prizma

Общи условия

Активация на акаунт