Априлски бебчета 2025- тема 1

• 21 995
  • 758
  •   1
Отговори
# 15
Кактус и сега и предният път лохиите ми продължиха около 40 дена плюс минус ден два. Ходих седмица след махането на конците при моя лекар и видя, че имам още много задържана кръв и ме предупреди, че ще са продължителни.
Вие как сте с килограмите след раждането? Аз се притеснявам, че имам едни 6-7 кг, които ще си ми останат трайно на мен. Иначе коремът ми се е прибрал и всичко казват, че все едно не съм раждала, но кантарът не лъже Sad гледам да не ям много, вечер само салатка, обикалям много с количката, но засега нито грам надолу...

# 16
Моят цикъл дойде вчера, не кърмя
Днес стават точно 50дни от раждането …

# 17
Райчето след 7 дни става на 2 месеца.
Продължава да има газове, но вече не са така болезнени. При нас отшумяването на кризите с рева съвпадна със смяната на чешмяната вода с бутилирана. И не съм сигурна дали просто мина най - болезнения период или е било от водата.
А кога трябва да очакваме цикъл......при положение че не кърмя очаквах вече да ми дойде. След седмица стават 2 месеца от секциото.
На 16.05 и при мен станаха 2 месеца от секциото, нямам още цикъл, дори имам някаква цветно течение което си мисля, че още са лохии. Другия четвъртък съм на преглед

# 18
Кактусче,  благодаря за темата❤️
Благодарности на  всички момичета за споделянето 😊
При мен лахиите почти свършиха, само зацапване имам. Бях на преглед 3 седмици след секциото,  доктора каза , че почти съм се изчистила и да чакам цикъл до около месец и после пак на преглед.
За плача с голямото дете са ме спирали хора да ми дават съвети какво да му направя за да спре да плаче😅
Иначе да похваля санколик,  добре го успокоява, да за кратко време, но върши работа при по силен рев

# 19
И при мен лохиите бяха до 40 ден и малко след това пак се е случвало да имам зацапване.
И аз си седя с едни 5 кг отгоре и не мърдат, а още от преди това имам и да свалям, общо 10 кг трябва да сваля да съм добре, че и още след това . Да кажа честно и доста глад ме гони, не знам дали заради кърменето. А и от няколко дни започнах да внимавам повече с храната, преди това си хапвах каквото ми се яде. Почнах да правя по-дълги разходки вече.

# 20
Розичка Каква вода започнахте да ползвате?

При мен лохите бяха около 30 дни след раждането. На 40я ден ми дойде пък цикъла и вече мо е 10ти ден и не изглежда да спира. Преди бях с цикъл 2 дни и половина.

Аз мисля да започвам да ползвам Lumea-та и да не чакам повече. Надявам се да не е проблем.

Кая е над 40 дни и продължават ни драмите с коликите. Похвалих се , че през нощта спи и снощи побърза да ме изненада. До 2 часа рев. Спа 30 мин и стана да яде … Надявам се скоро да приключи този период. Иначе утре сме и ние на ваксини.

# 21
  • Смолян
На 24 прави 2 месеца. Колики няма, ама реши ли да е крива цирика, като разгонено коте.
На някои хранения си е цяла борба и накрая изядени 90-100 и край, та няма пълно щастие.
При  мен лоциите бяха макс 30 дена и преди 12 дни дойде и първия цикъл - обилен първите 4 дни и после само зацапваше.
Миналия ден бях на преглед при израждащия - матката се е прибрала перфектно и е зараснала.
Гери и аз имам 7кг и не мърдат, а почти не ям.😀, ама при мен е трето, та не бързам и не се надявам да стане скоро

# 22
  • Варна
Пълнолуние, ползваме на Ганчев.
Преди това преварявах в каната за гореща вода,но забелязахме че се носят съвСем миниатюрни бели частици. Колкото и да миехме каната пак ги имаше, а във Варна водата е много варовита. Откакто сменихме водата изведнъж се промениха нещата.
Мисля че тези частици са дразнели стомаха.

# 23
Аз свалих през бременността и сега съм + 5 от раждането насам 🤣 очаквам, че може и повече да станат. Гладна съм, нервна съм и съм гладна 🤣 това е положението.

# 24
Аз преварявам вода само в тенджера на котлон, от каната винаги нещо има във водата, а и кога смятате да спрете с преваряването на вода и шишета, аз ги стерилизирам след всяко хранене…но не знам докога
През бременността качих 20кг, сега съм с 8 оставащи….
Нашата бебка от първите ваксини спа цял ден и цяла нощ, чак се бях притеснила…от толкова спокойно дете 😂
На 31.05 живи и здрави ставаме на 2месеца…

# 25
Ние взехме нова кана за вода, която да показва температурата на водата. Но ползваме чешмяна вода, която преваряваме. После таткото ще вземе и бебешка вода.

Днес си взехме сертификата от Futute Health. До колкото разбирам над 700 000 клетки са извлекли, което не знам добре ли е, не е ли … Разбирамсе от фирмата казаха, че е добре. Дадоха ни и някакъв тест за непоносимост и ще трябва да проучим какво да правим.
Скрит текст:

Иначе и аз качих 1кг, защото понякога ям боклуци. Особено в периодите, в които не спи и пищи, сложно е да правя ядене и хапвам каквото намеря.

Моли, мисля докато към 6я месец. Ще видим. Когато започне да яде всичко от земята ще спра 😀

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 14:30 от Пълнолуние

# 26
Аз съм минус 12 кг./а влязох да раждам +4кг./. В момента мъката ми е възстановяването от операцията. Надявам се и лохиите да спрат до една седмица. Ние използвахме бебешка вода, но много бързо свършва....това са седем хранения по 90мл, а едва вчера стана на месец и дори още май трябва да вдигнем дозата, на 120мл. Иначе за три цеденета имам 45мл кърма, но и не съм пила вода, само половин литър. Сега ще се налея и ще видя какво ще изкарам. Взех си пълнозърнести смлени овесени ядки и бадемово мляко от Лидл 🤗 Иначе пия и Лактил, правя си чай и така. Аз също забелязах частици варовик в каната за вода, която е стъклена. Чудя се дали преди да ползвам каната, да минавам водата през филтър каната и дали е безопасно за бебчо. Иначе ще започна да дадам по няколко глътки бебешка вода на малчо след всяко хранене с АМ, защото разбрах, че много се ожаднява след сухото мляко. Вече с кърмата не е задължително да се дава вода. В Бургас водата е изключително варовита, ужасна е....

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 18:50 от Kactus

# 27
Излезе ми лекция за колики и стомашно смущения при бебета - Ако някой има интерес може да намери лекцията във фейсбук. Не съм я гледала още, но може би ще е полезна

# 28
Може ли пак да споделите схемата за количеството  АМ/кърма, което бебчето трябва да приема? Мисля, че две схеми бяха качвани. Смятам да ги сложа в началната страница 😊

# 29

Ние сме вече на120 мл.

Общи условия

Активация на акаунт