Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 004
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Записвам се и аз в новата темичка. Благодаря за нея , Кактус ❤️.

Аз качих общо 18 кг по време на бременността, прибрах се само +10. Но досега вместо да сваля съм качила още 2 кг. И така трябва да сваля 12 кг. От нерви хапвам ядки. Иначе храната е само месо и краставици 🤣. Закуска овесени ядки с мляко. Но и нощно време като се събудя съм гладна и ям. Сега се мъча да спра това ядене през нощта.
Ще излизам и по-често на разходка, та дано има ефект върху глада ми. Да не хапвам толкова. Притеснявам се да намаля храната, заради кърмата. Засега вадя по 40-50 на цедене.
Не знаех, че има пълнозърнести овесени ядки, ще потърся и ще си купя и аз.

# 31
Мики, колко време се цедиш?

Момичета, нещо важно, особено за тези от нас секцио, защото са ни набивали 7 дни антибиотици.
При първа възможност си пуснете микробиология, а още по-добре фемифлор. Онзи ден го направих и положението е направо трагично Head Band
Иначе си пуснах и кръвни, които са топ - тялото ми направо е скочило обратно в оптималните стойности.

Аз качих след раждането, но вече лека полека обуздавам храната.

Има едни бисквитки на Доби, които са с пълнозърнести овесени ядки и не са много сладки. Мисля, че изядох кг от тях вече - хем ми засищат глада за сладко, хем са полезни, защото овесени ядки само така, не ми се ядат Simple Smile

# 32
На мен не са ми включвали антибиотици след раждането. Интересно защо са ме пропуснали. На системи ли са били Joss Stone?

Само обезболяващи ми даваха, но друго не са. Иначе аз пусках кръвни в началото на месеца. Атанасова ми каза да отида на мамолог след 3м и гинеколог за профилактични изследвания.
Мамолога е 3 месеца след спиране на кърменето.

Гери, браво на Вас. Ние още сме на 70-90мл… Не знам кога ще минем на по-голяма доза.

Започнах да слагам малката да спи на едната страна през деня, както и масажите  и вече имаме напредък.

# 33
На 12 часа венозно през абокада. Мислех, че е задължителен протокол.

# 34
Гери, благодаря ти 🤗 Дарин е вече 4300-4400 и е на  7×90мл/три м.л./, понякога и 100мл, но реално така се слага от АМ на око 😅 Отделно по малко кърма....около 50мл-60мл общо за деня. Ще започна и по няколко глътки вода. Единствено се чудя дали да вдигнем дозата на 110мл., което е 3м.л. и 2/3-ти. Не знам дали да не правя и топли компреси преди кърмене и студени след.
Аз бях на два вида антибиотици през 12 часа в болницата, малкият беше осем дни и за това вкъщи му давахме Фунгофин суспензия.

# 35
При нас 120 мл са смесени. Педиатърът от Селена подчерта, че е много важно, ако имам кърма да давам винаги първо нея и дори да е 10 мл да я разделям, за да има за всяко едно хранене, за да се усвоява по-лесно. Ние сме на 6/7 хранения, когато прави по-дълга почивка през нощта хапва по-добре. Е, не всеки път успява всичко да си хапне, но се опитваме.
Понякога имам по 90 мл, понякога 60 мл, накрая на деня 30/20 мл. В началото беше мн малко.

# 36
Joss, цедя се по 20-30 минути на гърда. Имам две помпи за двете гърди, и през 2-3 часа правя цедене.

Гери, това е полезна информация, аз така правих преди, колкото съм изцедила, давам и после допълвах с АМ, но после реших да събирам и на цяло хранене да давам. Вече и аз се обърквам.

Аз също не съм била на антибиотици, бях само на обезболяващи. Вливаха ми 1 ден окситоцин. Доста ме болеше от него. Даже отказах последната доза.

На мен на контролния преглед ще ми вземат изследванията, да проверим всичко дали е наред.  Моето АГ, каза, че направо си е задължително да се провери.

# 37
Здравейте, момичета Blush
Аз бях на антибиотик в родилното, мисля че е задължително по протокол.
Иначе бавно и славно започна да качва. На 45 дни и 4600, което не знам дали е добре, гоним 5 кг за началото на втория месец. Храни се 6-7 пъти на ден по 120 мл, изяжда ги сфкеф, и после започва фабриката за горчица. Много се мъчи, напъва и почервеняна, докато не се изака.
Напоследък има повече будни прозорци, правим гимнастика, чета му книжки в рими, пускам песнички и показвам черно-бели карти. Не знам как другояче да го забавлявам и кое би било полезно за него.

# 38
Предполагам лекарката, която беше по заместване е забравила да ми назначи антибиотик. Правиха ми тест за поносимост към даден антибиотик, но реално не са ми вливали нищо след секциото. Като нищо да ме е забравила …

При нас и днес имаме няколко часа с рев … Събуди се в 16:30 и едвам я приспах в 21:30. Предполагам и 10 етажа по-нагоре са я чули, че плаче. Спа 10 мин и пак рев. Пак я приспах и пак спа 10 мин, но сега си лежи в леглото и се мятат крака и ръце. Давах и по 2мл от Grape Water-a, но сякаш не действа. Вече се чудя дали да не питам лекарката за нещо със симетикон. Добри отзиви четох за Лефакс, но го няма в нашите аптеки.

Мануна, браво на Вас. Аз започвам да се чудя дали нещо не е наред при нас, защото малката няма и 4кг според мен, а вече е 47 дни . Вярно лятото идва, ама не е нужно тя да пази диета …

# 39
И на мен не са ми вливали антибиотик, но и изследванията от болницата са ми били супер. Аз бях на гастроентеролог след раждането заради кризата, която получих и ми пусна пълни изследвания. Всичко ми беше супер.
Пълнолуние, пробвай със сешоар, аспиратор или прахосмукачка. Когато е най-зле, тези неща вършат работа безотказно.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 08:36 от Gery666_

# 40
Имаме Зайче на  Moonie и обикновено действа, но не и днес. Пробвахме със сешоара, пак не стана. Другият път ще пробвам с другите уреди … Благодаря за идеите.

Иначе на мен мл пуснаха ПКК и СУЕ в началото на този месец и бяха наред.

# 41
Предполагам лекарката, която беше по заместване е забравила да ми назначи антибиотик. Правиха ми тест за поносимост към даден антибиотик, но реално не са ми вливали нищо след секциото. Като нищо да ме е забравила …

При нас и днес имаме няколко часа с рев … Събуди се в 16:30 и едвам я приспах в 21:30. Предполагам и 10 етажа по-нагоре са я чули, че плаче. Спа 10 мин и пак рев. Пак я приспах и пак спа 10 мин, но сега си лежи в леглото и се мятат крака и ръце. Давах и по 2мл от Grape Water-a, но сякаш не действа. Вече се чудя дали да не питам лекарката за нещо със симетикон. Добри отзиви четох за Лефакс, но го няма в нашите аптеки.

Мануна, браво на Вас. Аз започвам да се чудя дали нещо не е наред при нас, защото малката няма и 4кг според мен, а вече е 47 дни . Вярно лятото идва, ама не е нужно тя да пази диета …

Лефакс-а така запече моето момиче, че се наложи да я водя на педиатъра за клизма, а ефект нямаше даже мисля , че по- силни ставаха коликите.

# 42

Никаква файда от Лефакс честно казано, всичко при нас е както при всички останали. Даже от Лефакс според мен повече се напъва да се изходи (не е запек, защото пак си ходи по няколко пъти, но се напъва още повече, отколкото без Лефакс). Давам Еспумизан от няколко дни, по рецепта на педи, със същата съставка е като Лефакс, но като че ли е по- лек, поне напъването не е чак толкова зле.
Надявам се да мине скоро всичко. На 24ти нашият бебок става на 3 месеца, но нали е рано роден, мисля, че отговаря на един месец. Четох статии, че има "реална възраст" и калкулирана възраст, но педиатърката не ми е казала нещо конкретно. Май трябва да я питам как стоят нещата.

# 43
Здравейте, момичета! Ние хапваме около 100 мл още, пробвах, но ми връща 120 мл. Но си качва 1 кг за месец, предполагам й стига, защото беше с изначално по-ниско тегло. Постепенно ще й вдигам, иначе в тези 100 мл яде 1 доза АМ - 30 мл, останалото е изцедена кърма и кърма от гърда. Пробвам да вдигна кърмата без особен ефект. Сега пробвам с power pumping. Беше се запекла, педиатърката каза, че не е от АМ, а е от кърмата и нещата, които аз ям. Сега ям круши, сушени сливи, повече супи и сутрин овесени ядки с мляко.

# 44

Луничке, имам Лефакс от Германия ми го изпратиха миналата седмица, наши приятели, 2 опаковки по 100мл, отворих едната и започнах , но при нас ефект О , а като цяло всички ми казваха , че е чудодеен, другата опаковка е чисто нова с радост ще ти я подаря и дано при вас има ефект да пробваш . Просто ми пиши адрес на лично и ако не успея днес , утре ще ти го изпратя.
Другото шише го отворих мин.седмица, ако друга мама го иска да каже ще го пратя. Аз няма да го ползвам.
И ние не сме спали тази нощ, отново я болеше, скимтеше, плачеше, сгънатата и напрегната, направо сърцето ми се пръска вече….
Всички капки на пазара купих, хамак купих, колан с костилки купих, сега сме на хомеопатия… явно докато сами не спрат няма оправия. Сешоара е включен денонощно до нас , само той действа за сега.

Общи условия

Активация на акаунт