Априлски бебчета 2025- тема 1

• 23 691
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
И при нас спи вечер, от 23 до 6, днес до към 7. Не я будя. И при мен понякога следобяд и надвечер има клъстерни храненията, но вече по-рядко.
Даже понякога като стана сутрин и памперса е сух, не е пишкала вечер.

Малко се притеснявам, че от 3 дена не е акала, днес почва 4ти. Иначе има газове. Знам, че е нормално някой път да се изхождат по-рядко, но се притеснявам. Памперсите й са стабилно мокри.

# 151
Пипи, много ти благодаря 🤗 Надявам се да мине и без лепенки. Утре ще ходя до педиатърката и без това за болничния.
Нашият юнак също прави паузи вечер по 4,5-5 часа. Той сам си търси и вечер май ще спра с алармите. За всеки случай правя аларма за 4-4,5 часа след последното хранене, защото се събужда с рев и нетърпение 😅 По-скоро се притеснявам, че стои с пълен памперс толкова много време. Иначе е на 43 дни и от седмица си яде по 120мл на 3-3,5-4 часа, по 7 хранения на ден. Почти 5кг е 😁 Иначе първоначално педиатърката ни каза, че е невъзможно да се е родил 55см, че в родилното(без значение от болницата) мерят бебетата по-високи от действителността.....после обаче като го премери почти 58 см на 40-тия ден и каза, че е възможно и толкова да е бил 🤣 три сантиметра за 40 дни май са добре. При вас с колко пораснаха бебоците? Иначе на 18тия ден го беше изкарала 54см, но ние си го измерихме вкъщи с точност и поправих в картона на 56см, със сигурност до милиметър беше толкова 😃 След 22 дни е дръпнал с още два сантиметра. Вече нашето измерване съвпадаше с това на педиатърката, но и аз участвах в измерването и си го държах, за да е точно 😅

# 152
Моята се роди 50 см,на 08 прави 2м,вече е 56,като мерихме с мъжа ми вкъщи,дрехите 0-3 са и къси.
Отивам при педиатъра,вика не може да е 56 😀 уж вика с по 3см. на месец било,ама не може да е толкова.
Кактус я си спи,какво навиваш аларма 😀 от ден 1 като се прибрахме след болницата нищо не съм навивала, когато стане, тогава,е тя си яде на 2,3 часа.
Иначе някога вечер прави и по 4,5ч пауза.
Детето като е спокойно,наддава си,пълни памперса няма проблем -бебе не се буди както се казва.😉

# 153
Dalinda011, много ти благодаря 🤗 Май ще спра с алармите вечер 😁 Значи е напълно нормално, че е пораснал с 3 см за месец и малко 🩵 Иначе и на нас ни окъсяха бодитата и гащеризончетата 🤣 още от самото начало сме с памперси 2ка, от единицата само Пуфис ставаше, защото се роди висок 😅
Честит 1-ви юни на всичкиии! Нека дечицата ни растат здрави и безгрижни! 🩵🩷🌷🍀

# 154
Честит ден на детето на всички дечица! Да растат здрави, умни, спокойни Heart
Аз смених дрехите с размер 62 преди седмица, а вчера се опитах да го измеря на височина - роди се 50 см, меря го от върха на главата до петата 59 см. На 8 става на 2 месеца. Явно ще е висок и слаб 😄

# 155
Честит ПЪРВИ първи юни на нашите юначета! И на вътрешното ни дете тоже:)
Завиждам ви за дългите спанета, нашата спи 3 часа и се събужда да се кърми. Тия дни вещерския час е до 23:00 и после с прекъсвания за кърмене ме събужда окончателно към 6. Мисля, че последно съм спала 8 часа някъде февруари.
Ботът казва, че пикът на реването е 6-8 седмица и после спада докато окончателно се резолвне в 3-4 месец. Свръхстимулация, газове, дори скука могат да са причините. Малкото мозъче има много за преработване и не може да изключи.

Ортопедът Алексиев в Надежда каза да я обличаме с един размер по големи дрехи, да има къде да мърда.

# 156
Кактусче, ние се родихме малки 46 см, първия месец беше 51 см, сега не знам, но е порастнала на 9 Юни сме на консултация и ще видим.

# 157
  • Русе
Честит ПЪРВИ първи юни на нашите юначета! И на вътрешното ни дете тоже:)
Завиждам ви за дългите спанета, нашата спи 3 часа и се събужда да се кърми. Тия дни вещерския час е до 23:00 и после с прекъсвания за кърмене ме събужда окончателно към 6. Мисля, че последно съм спала 8 часа някъде февруари.
Ботът казва, че пикът на реването е 6-8 седмица и после спада докато окончателно се резолвне в 3-4 месец. Свръхстимулация, газове, дори скука могат да са причините. Малкото мозъче има много за преработване и не може да изключи.

Ортопедът Алексиев в Надежда каза да я обличаме с един размер по големи дрехи, да има къде да мърда.

Ох, страх ме е да го кажа да не се самопрецакам,но Светли тази седмица, като че ли израстна вещерския час.
Така че има светлина, дръжте момичета...
Той вече е 2м и 3 седмици.

# 158
  • Смолян
Бориса се роди 49, първия месец беше 56, втория 61.

# 159
Нашият малечко се роди 47см, 1970гр. На 3 месеца и една седмица вече е 61/62см и 5900гр. Педиатърката каза, че е добре.
Събужда се по часовник на 3 часа да яде, няма ден, няма вечер 🤣 Коликите май намаляват, но когато трябва да прави номер 2 пада голямо гънене и напъване все още. Усмихва се все по- често, но има какво да се желае още. Слагаме го по коремче всеки ден по малко, понякога много протестира, но не винаги. За първи юни му взехме активна гимнастика, харесва му и си удря играчките с ръчички.
Обаче, имам едно притеснение. Прави едно много странно движение с ръчичките. Както си седи и от нищото вдига двете ръце настрани, свива юмрук и започва да се напъва и да става червен. Представете си много гневен човек все едно. Не вади газ, не пръцка, нищо не прави- просто почервенява за няколко секунди и след това отпуска ръце и все едно нищо не е било. Не мога да го снимам, защото го прави рядко през деня и няма точно определено време кога... Чудя се дали е нормално или трябва да отидем до педиатъра.

# 160
Мирела, не знам дали да св радвам или да плача, че остават още няколко седмици. Вчера плака 3 часа и нищо не помагаше.

Давах и сиропа на Grape Water, но явно с тази спринцовка не се справям и вече за пореден път връща цялата порция АМ, която е изяла. Пръскам бавно на порции в бузата и пак. Давах и няколко пъти шуслеровите соли 7, но явно ако не се дават на всяко хранене няма ефект. В листовката пише да се дават 30 мин от хранене, а аз ги дават преди хранене и не сме чакали такъв период.

Сега се чудя дали да не поръчам едно от двете за даване на сиропчета и тн

https://sgusheni.com/produkt/haakaa-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0% … 0%be%d0%b2%d0%b0/

https://sgusheni.com/produkt/haakaa-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0% … 0%b2%d0%ba%d0%b0/

Иначе днес ми дойде поръчка от iherb с нови бибки и неща за след няколко месеца
Скрит текст:

# 161
Солите ги давам точно преди ядене,не чакам 30 Мин.
Вече 3 ден давам от тях стриктно и положението е много по-спокойно.Сутрин си прави един сън от 1ч,след това пак горе долу толкова,ако излезем и бутам количката ще си спи,вечер си прави пауза от 4,5 часа,хапва и пак заспива до към 6,а преди това бяхме само на ръце и рев с кризи.Спряла съм всички други капки,само пробиотик сутринта.
Колкото повече сменяте и опитвате, толкова по-зле.
Храносмилателната система на бебетата е незряла.Всеки опит и смяна на капки е натоварване на организма.Това е мое мнение 🙂
Мирела, не знам дали да св радвам или да плача, че остават още няколко седмици. Вчера плака 3 часа и нищо не помагаше.

Давах и сиропа на Grape Water, но явно с тази спринцовка не се справям и вече за пореден път връща цялата порция АМ, която е изяла. Пръскам бавно на порции в бузата и пак. Давах и няколко пъти шуслеровите соли 7, но явно ако не се дават на всяко хранене няма ефект. В листовката пише да се дават 30 мин от хранене, а аз ги дават преди хранене и не сме чакали такъв период.

Сега се чудя дали да не поръчам едно от двете за даване на сиропчета и тн

https://sgusheni.com/produkt/haakaa-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0% … 0%be%d0%b2%d0%b0/

https://sgusheni.com/produkt/haakaa-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0% … 0%b2%d0%ba%d0%b0/

Иначе днес ми дойде поръчка от iherb с нови бибки и неща за след няколко месеца
Скрит текст:

# 162
Grape water го давам от месец някъде при нужда, а не на всяко хранене. Когато нищо друго не е помогнало. А шуслеровите соли от 2-3 дни, но пак не на всяко хранене. Тя понякога яде и през 2 часа и ще превишим дозата от 6-7 хапчета на ден. Иначе вчера аз бях виновна, че излязохме и ги забравих в нас и направи 2 яденета през деня без тях.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 10:43 от Пълнолуние

# 163
Ако кърмиш,за да не превишиш можеш и ти да ги пиеш,5 преди ядене.
Аз ги давам в диапазона 9 до 21,вечер не давам  защото е спокойна. 🙂
Grape water го давам от месец някъде при нужда, а не на всяко хранене. Когато нищо друго не е помогнало. А шуслеровите соли от 2-3 дни, но пак не на всяко хранене. Тя понякога яде и през 2 часа и ще превишим дозата от 6-7 хапчета на ден. Иначе вчера аз бях виновна, че излязохме и ги забравих в нас и направи 2 яденета през деня без тях.

# 164
За съжаление сме само на АМ. При нас кризите са вечер след 18 часа и сутрин рано в интервала 5-8 часа.

Общи условия

Активация на акаунт