Априлски бебчета 2025- тема 1

• 23 691
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Само споделям-2,3 дни беше ужас с тези колики.
От вчера следобяд давам Шуслерова сол 7,акушерка ми каза за тях в началото още,но аз не се занимавах да давам,че я кърмя,да разтварям -не ми се занимаваше.
Обаче ги видях вчера на шкафчето,викам ще пробвам.
Ами това не е моето дете-сутринта мрънка малко ,заспа си за 1 час,после събуди се,хапна пак заспа за 2 часа.
Яде след това в 12 и към 13 заспа, сега си спи.
Съня беше ужас,тя такъв плътен сън не е правила отдавна заради този корем-успях да се изкъпя,да пусна пералня,да сгъна дрехи,да ям,да дремна и аз за 1 час....
Направо е чудо днес 🥰
Иначе вечер си го прави този вещерски рев,някога родителите го бъркат с колики,ако тази вечер няма такава криза, значи е било това.

Далинда, моля те сподели как ги даваш, аз съм отчаяна вече с тези колики, при нас са много засилени заради рефлукса и е нетърпимо положението, почти денонощен рев ….
Явно привикна и към капките , защото нищо не я успокоява вече… хомеопатия давам но явно и тя е безсилна към нашите колики, сега ми даде нова Надежда с тези соли, шуслерова сол 7 , ще купя днес и как да я дам на малката???

# 136
Здравейте, момичета, вчера след баня нашият господинчо плачеше/отделно и последните дни имаше часове със силно напъване и плачене/ и когато се напъва му се отваря пъпчето и забелязах се че вижда много малка част от червото посредата. Много се притесних 😞 Някоя от вас писа, че бебчето е с пъпна херния, нещо препоръчаха ли ви? Четох, че може да се оправи с пасивна гимнастика и време по корем...това го отдавам на мой пропуск, защото никой не ми каза, че трябва да започна още от раждането и никой не ми показа как 🥺 по този начин отслабва коремната мускулатура. То съвсем лекичко се е подало, но много се притеснявам да не се заклещи 😞 естествено ще говоря в понеделник с педиатърката, но ще започна масажи и гимнастика от днес с повече време по коремче. Когато не плаче се вижда само, ако го разтворя.
Скрит текст:

# 137
С малко водичка разтварям и със спринцовка преди ядене,или лъжичка.
Може да даваш 7 за 24 ч.,ако кърмиш преди кърмене пиеш ти 5.
Като видиш ,че положението става по-добре започваш да ги намаляш.
И аз бях отчаяна,но е доста по-спокойна като цяло.
А то беше едно напъване все,един рев по цял ден,за повече от 30 Мин не можеше да спи.
Желая успех! 🥰
Само споделям-2,3 дни беше ужас с тези колики.
От вчера следобяд давам Шуслерова сол 7,акушерка ми каза за тях в началото още,но аз не се занимавах да давам,че я кърмя,да разтварям -не ми се занимаваше.
Обаче ги видях вчера на шкафчето,викам ще пробвам.
Ами това не е моето дете-сутринта мрънка малко ,заспа си за 1 час,после събуди се,хапна пак заспа за 2 часа.
Яде след това в 12 и към 13 заспа, сега си спи.
Съня беше ужас,тя такъв плътен сън не е правила отдавна заради този корем-успях да се изкъпя,да пусна пералня,да сгъна дрехи,да ям,да дремна и аз за 1 час....
Направо е чудо днес 🥰
Иначе вечер си го прави този вещерски рев,някога родителите го бъркат с колики,ако тази вечер няма такава криза, значи е било това.

Далинда, моля те сподели как ги даваш, аз съм отчаяна вече с тези колики, при нас са много засилени заради рефлукса и е нетърпимо положението, почти денонощен рев ….
Явно привикна и към капките , защото нищо не я успокоява вече… хомеопатия давам но явно и тя е безсилна към нашите колики, сега ми даде нова Надежда с тези соли, шуслерова сол 7 , ще купя днес и как да я дам на малката???

# 138
попадна ми някъде, вярвам, че е релевантно за всички ни

# 139
Момичета притеснено ми е тази сутрин като давах Вигантола с пипетка в устата на малката й дадох 3 капки вместо две. Моята педиатърка я няма цяла седмица в чужбина. Мислите ли, че ще.стане нещо? Направо ще се побъркам от сутринта.

# 140
Нищо не е станало, Цвете, спокойно.
Утре дай 1 капка и готово.

# 141
Цвете спокойно. И аз така направих един път. На следващият ден и дадох 1 капка.

Ние днес бяхме при Маринов на профилактичен преглед и за щастие всичко е наред.

# 142
Цвете спокойно. И аз така направих един път. На следващият ден и дадох 1 капка.

Ние днес бяхме при Маринов на профилактичен преглед и за щастие всичко е наред.
Д- р Маринов невролог ли е, Пълнолуние?
Ох, успокоих се 😚

# 143
Кардиолог. Жена му е детски невролог и педиатър. И при нея бяхме преди около 10 дни. Много е мила и тя.

# 144
Момичета и ние днес бяхме при Маринов. Всичко мина супер. Двете деца са добре, което е най-важното.
Включвам се и по темата с пътуванията. Това ни беше първото по-дълго пътуване (от Пловдив до София). Малката спа по пътя и на отиване и на връщане и беше страшно спокойна. Сега е кисела, защото й се наруши режимът. Малко беше трудно с направата на АМ и моето изцеждане, но се оправихме. Бях се притеснила заради ремонтите по магистралата, но за щастие избегнахме и задръстванията и всичко мина много добре.

# 145
Кактусче при нас пъпа беше тръгнал да се развива от напъните, но личната му го хвана в началото и го залепи по специфичен начин с лепенки. Вече трета седмица е с лепенки, когато се разлепят- лепим нови. Прави се една кожна гънка и се залепя. На предишния преглед каза, че се е прибрал пъпа и вече е окей, но до следващото ни виждане да слагаме превантивнк лепенки.

# 146
Момичета, как сте с нощния сън? При нас моето момиче спи по цяла нощ 4,5-5 часа, аз се притеснявам дали е нормално, обикновено накрая аз я събуждам да яде и тя е като "освирепял вълк", но не започва да плаче. Аз реших да хапва към 00:30 - 1 часа добре и след това ставаме към 5-6 часа, вие как правите ? Не мога да излъжа, че тези няколко часа сън ми се отразяват невероятно 👶

# 147
И ние спим от полунощ до 6. Ако се събуди междувременно, го храня, но не е често Винаги се получават 7 хранения на денонощие и съм спокойна.

# 148
Нашата се буди през 2 часа и половина максимум 3 часа. Направо Ви завиждам за този по-дълъг нощен сън. Но предполагам това е свързано и с храненето. Тя още яде по 50-90мл на ядене, което в малко за почти двумесечно бебе.

# 149
И нашият прави по 5-6-7 даже веднъж 8 часа нощен сън без да се буди. ЛЛ каза да не го будим той когато огладнее, ще си се събуди- наддава си нормално даже в повече, но пък през деня почти не спи и понякога прави клъстерни хранения преди нощния сън.
И все пак си има и вечери в които иска да яде на 3 часа, рядко но се случва. С две думи наистина съм го оставила да се кърми на поискване по негова воля.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 06:50 от Pipiilotaa

Общи условия

Активация на акаунт