Априлски бебчета 2025- тема 1

• 23 691
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Момичета с коликите и ние сме така, имаше няколко дни спокойствие, от вторник насам пак е някакъв ужас, постоянно мрънка, плаче , свива се.
При нас за рефлукса ни изписаха Аптамил АР , за сега е ок.
При акане си се напъва от ден 1, все едно има запек, а няма и и остана като маниер на изхождането, всеки път е звучно, ясно и малко плашещо , но свикнахме.
Ние утре ставаме 2 месеца живи и здрави, главата е все по изправена, за сън не мога да кажа , че спи, на периоди е…но с този корем направо се отчаяхме , във вторник бях чисто сама и се скъса от рев 5часа, накрая не издържах и плаках повече от нея, тази сутрин пак, а не съм ревла. Просто нервите ми явно са опънати и като я чуя че почва да плаче силно, дали за храна, дали от колики, дали от друго и аз се разплаквам… дано отминат тези дни по бързо и да дойдат спокойни.
Почти не излизам навън сама,  страх ме е че като ревне е до захлас, няма укротяване…абе какво да ви кажа не е лесно никъде.

# 121
,.
Ние утре ставаме 2 месеца живи и здрави, главата е все по изправена, за сън не мога да кажа , че спи, на периоди е…но с този корем направо се отчаяхме , във вторник бях чисто сама и се скъса от рев 5часа, накрая не издържах и плаках повече от нея, тази сутрин пак, а не съм ревла. Просто нервите ми явно са опънати и като я чуя че почва да плаче силно, дали за храна, дали от колики, дали от друго и аз се разплаквам… дано отминат тези дни по бързо и да дойдат спокойни.
Почти не излизам навън сама,  страх ме е че като ревне е до захлас, няма укротяване…абе какво да ви кажа не е лесно никъде.
Ох абсолютно те разбирам и съпреживявам, ден с ден няма еднакви, и аз не смея да я извеждам в града, камо ли сама, пада едно планиране… и аз си рева чат пат, като ревне и бебето безутешно и кучето се скрива под леглото
имаме двор, това ме спасява

Вие планирате ли някакви ваканционни пътувания? То че няма да е почивка, ясно, но поне за разнообразие…

# 122
И нашата дивотийка не иска да стои по корем. Дори като я гуша върху мен и пак скимти и плаче. Вчера си говорехме с половинката, че беше много гушлива първите дни, а сега не. Не е от тези бебета, които обичат да спят в мама.

За пътувания планираме няколко. За сега сме ходили само при баба и дядо, които са на час път. Ходи ни се в Родопите, но тези завои и пътя до там не е малък. Иначе и извадихме паспорт и може да отскочим и до Гърция за няколко дни, но пак си е доста път.

# 123
Оххх и на мен много ми е жал, когато плаче от болки 😞 един ден е по-добре, на друг плаче повече. Повече ме притеснява, че има дни с големи интервали на будуване, просто си разучава света около себе си и иска внимание 😅 Понякога по 4-5 часа са се събирали бодърстване. Не знам при вас случвало ли се е.
Ние също планираме няколко пътувания. За сега сме ходили при педиатъра, до бабите/едните са на 5 мин, а другата на половин час с кола/, до прабаба и прадядо/там е 40 мин./, смятаме и до Айтос да отидем, отделно кратка почивка в Родопите, също и до Турция. Юни месец ще извадим паспорт. Луничке, искаха ли ви някакви документи за ваденето на паспорта за бебчето? Предполагам акт за раждане и свидетелство за брак 😁
Според вас прекалено големи ентусиасти ли сме за пътуване с бебе на 47 дни до Родопите 😅 искаме за 2-3 дни на планински въздух. Ще правим почивки на час и половина, за да не стои дълго време в столчето. Няма да го водим още на плаж, но скоро ще го разходим по крайбрежните на няколко морски градове. Искам са стане поне на три месеца преди да го вземем с нас на плаж за кратък интервал в сутрешните часове. Взели сме и специален огромен чадър и разни други удобства за малкия.

# 124
Кактусче, направи си копие на акта за раждане, но носи и оригинала. Ние нямаме брак. Искаха да сме и двамата родители, защото попълвахме данните на двамата и слагахме подписи. Ако не можете двамата ще е нужно пълномощно. Таксата беше 20лв и стана за няколко дни.

Гледай обаче да е нахранен и да не е кисел, че ще правят снимка. Нашата се скъса да реве и даже се чудя от къде е тази красива снимка, която има на паспорта. Малко е с физиономия на Мистър Бийн, но поне не е с широко отворена уста.

Имам една книжка, която дава информация за развитието. Не знам колко ще е полезна, но давам снимки.
Скрит текст:
Месец 1

Месец 2

Месец 3

Давам и няколко снимки на предложените “игри”
Скрит текст:

Ако Ви е интересно нещо ще снимам още.

# 125
И при нас е на приливи и отливи положението с газовете.   Не знам дали сте коментирали, но има един термин “вещерски час”, който започва следобед и се характеризира със силна раздразнителност на бебето, нужда от гушкане, плач, превъзбуда и тн. При нас много често се случва този феномен и отшумява когато започнем ритуалите по преспиване за нощен сън.
Относно главата аз от първия му ден  много го слагам върху гърдите си и явно е дало отражение- много добра моторика има. На твърда повърхност освен главата повдига и гръдния кош- слагам му контрастни карти пред него, за да му задържа интереса и да върти главата. Все по-добър става контрола от ден на ден.
Гука от извсетно време с “агуу”, а тази сутрин сякаш си опознаваше гласа- издаваше много сладки звуци. Усмихва се когато му говоря и му се усмихвам и когато е  преял ( голям лакомник е). 🤣 след 5 дни прави 2 месеца.
Кактусче и на нашият юнак му пада косата.. направо все едно коте се е окотило на чаршафчето му след сън.😃
Луничке би ли споделила коя е книгата, че все се чудя с какво да го занимавам по време на бодуване. Като се е наял избягвам да го слагам на твърда повъхрност по корем, че става..🤮
Иначе и при нашия дневния сън се редуцира супер много.  Прави само 1-2 дремки през деня по 2 часа останалите са му по 1час максимум и понякога бодува по 2-3 часа в резултат се преуморява и после е рев.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 13:49 от Pipiilotaa

# 126
Момичета, как сте с ваксините или на вас още ви е рано моята е вече на 2 месеца и 11 дни. В сряда и сложиха 4 наведнъж, 3 с инжекции и една в устичката да изпие. Два дена с температура и голямо неспокойство днес вече е по-добре. Надявам се при вас да няма такива реакции.

# 127
Момичета, включвам се да кажа, че ще освобождавам час при д-р Фурлакис за 26.06.2025 г. в 09:00 ч. Ако някоя от Вас не е успяла да се вреди, нека ми пише.
P.S освобождаваме часа, защото успяхме да се вредим от днес за утре при него. Неистов късмет 🤗

# 128
Това е книгата:

https://www.ciela.com/rastem-zaedno-prakticheski-p-tevoditel-na- … do-36-meseca.html

На едно събитие ми я представиха и я купих директно от тях. Иначе сега мисля да взема и тази книга, която е във връзка с приложението, за което питах:

https://www.ozone.bg/product/chudnite-sedmitsi-meki-koritsi/

Ние мислим да платим за консултация със специалист за детски сън. Нямаме идея от къде да започнем с изграждане на навици и ритуали. Вие имате ли препоръка за такъв консултант. Бях на една лекция на Спокойна мама и ми допадна жената, но видях, че нейните пакети са за бебета над 4 месеца.

За косата аз бях писала, че и опада част от косата. Имаше нещо като бретон, после един ред без коса и после пак коса. Сега започна да и расте коса и бебешкото акне да се поскрива.

От 2 дни сме на памперси номер 2, обаче ми се струват големи, а единицата ми се струва пък леко  малеещ.

# 129
Само споделям-2,3 дни беше ужас с тези колики.
От вчера следобяд давам Шуслерова сол 7,акушерка ми каза за тях в началото още,но аз не се занимавах да давам,че я кърмя,да разтварям -не ми се занимаваше.
Обаче ги видях вчера на шкафчето,викам ще пробвам.
Ами това не е моето дете-сутринта мрънка малко ,заспа си за 1 час,после събуди се,хапна пак заспа за 2 часа.
Яде след това в 12 и към 13 заспа, сега си спи.
Съня беше ужас,тя такъв плътен сън не е правила отдавна заради този корем-успях да се изкъпя,да пусна пералня,да сгъна дрехи,да ям,да дремна и аз за 1 час....
Направо е чудо днес 🥰
Иначе вечер си го прави този вещерски рев,някога родителите го бъркат с колики,ако тази вечер няма такава криза, значи е било това.

# 130
Като казахте шусшерови соли се сетих, че ми бяха дали една книжка и сега я намерих. Пратих половинката да вземе и да пробваме и ние. Днес съм голяма спамерка.
Скрит текст:

# 131
Даже днес и за колики не съм давала капки,то като виждам ефект...направо е уау 😳
Зачетох се за тях по-рано,че то за всичко има,за ваксини,за зъби,за какво ли още не 😀
А в хомеопатията не вярвам по принцип. 🙈
Акушерката ми каза до 7 пъти за 24ч,или аз да пия 5 преди кърмене.
Като казахте шусшерови соли се сетих, че ми бяха дали една книжка и сега я намерих. Пратих половинката да вземе и да пробваме и ние. Днес съм голяма спамерка.
Скрит текст:

# 132
Здравейте,  как се справяте с коликите пре новороденото? Много ми е мъчно да я гледам как се гърчи по цяла нощ? Нощес от 1 до 7:40 се мята и върти от болка,  видно много и се спи, но явно болката и пречи?

# 133
Здравейте,  как се справяте с коликите пре новороденото? Много ми е мъчно да я гледам как се гърчи по цяла нощ? Нощес от 1 до 7:40 се мята и върти от болка,  видно много и се спи, но явно болката и пречи?

При нас никак, всичко давах, всичко пробвах, на лекари я водих, нищо !!!
Плаче, пъне се, ръмжи , чак се захласва от рев, аз рева с нея и я гушкам и така вече 2 месеца, моля се скоро да спрат, че останах без никакъв живец в мен…

# 134
Момичета, как сте с ваксините или на вас още ви е рано моята е вече на 2 месеца и 11 дни. В сряда и сложиха 4 наведнъж, 3 с инжекции и една в устичката да изпие. Два дена с температура и голямо неспокойство днес вече е по-добре. Надявам се при вас да няма такива реакции.

На нашият господин му ги сложиха преди седмица някъде (10тина дни преди да навърши 2 месеца). Две в крачетата, като едната е 6 компонентна hexacima, синфлорикс за пневмококи и в устичкта за ротавируси. Следващите дози са му след 4 седмици след поставянето на тези и после пак след още 4 седмици последните дози.
Два дни беше една идея по поспалив, но като цяло нямаше някаква реакция. Имаше съвсем лека температура 37,2-3.  Не сме давали нищо. Личната каза да даваме панадол ако е над 38. Също така ако има реакция е до 72часа след ваксинацията ако продължи повече е боледуване не реакция.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 18:44 от Pipiilotaa

Общи условия

Активация на акаунт