Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 610
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, днес бяхме на гастроентеролог за  рефлукса, просто неиздържах. Каза ни да спрем всичко което даваме и панди и фризо вом.... кача, че щом не е било на антибиотик бебето не е нужно пробиотик, фризото от нея разбрах, че трябвало да се смесва на 70 ° иначе запича, какъвто е и нашият случай и от насъбирането на газове и пълното стомахче връща ( изцяло на кърма, да си я оставим). Да правим масажи на коремчето и да притискаме крачетата към коремчето за да се раздвижват червата и да се напъне да се изходи. Предписа ни правено сиропче за един месец и каза, че ще приключи.... ДАНО. И за газовете nanibell. И аз круши, фибри  тиква, тиквички, спанак, коприва .... А да кажа, че излиза й купих антиреэлфлуксна възглавничка от сайта на д-р Фурлакис и спи от няколко дни на нея и може и да е от това, че го израства, но вече не повръща така жестоко, само си връща леко от време на време, сега ще видим и д това сиропче и се надявам всичко да приключи.
А относно слънцезащитата, до колкото разбрах е забранена до 6 месеца, не се излага на слънце, а на плажа рано сутрин и късно вечер и под дебела сянка, но и ние края на август ще ходим, не може да лишим каките, а бебка ше е на около 4_5  месеца

# 181
Слънцезащита за толкова малко бебе май не препоръчват... Както и излагане на слънцв де.
Аз се чудя срещу комари с какво да се мажем...

# 182
За слънцезащита и аз знам, че сред 6я месец. Иначе бих взела на wooden spoon.

# 183
Наясно съм, че препоръките са 6 месеца плюс. Но все пак мисля да я мажа с нещо септември, когато ще е на 5 месеца. На wooden spoon ползвах една слънцезащита за лице и оставах бяла по лицето , като някоя гейша. Не попиваше добре и не съм сигурна как ще е с детската им серия.

# 184
Здравейте !Минаха първите ваксини на бебко .Втори ден е не е вдигал темп.Не съм давала и Панадол.Правих компреси на двете крачета с студен риванол и домашен мед.Изкараха го точно 7 кг.и 58 см.Дано при всички минат леко ваксините и бебчетата да са спокойни Simple Smile

# 185
Момичета ние май имаме проблем, нашата е все гладна яде по 150 мл и не може да изкара и 3 ч, най много 2 и малко, започва се един истеричен плач до задавяне, пресинява чак, в момента в който се нахрани спира и заспива… докторката каза, че е много храна за това време и да я намаля, а как да стане като тя не спира да плаче, от глад…. Опитах се да и наложа режим поне 3ч , не може дере се като звяр….изхожда се по 1-2 пъти на ден, нормално консистенция …. Какво да правя, не мисля че я прехранвам, защото не връща, а вода пие по 20 -30 мл на ден…. Къде го събира всичко това???
На аптамил АР сме, дали не я засища достатъчно, но не мога да я сменя сега, заради рефлукса тъкмо я напасна….та сега това ми е проблема….
Не е дебела , около 2 кг и малко е качила до тук за 2 месеца…

# 186
Скоро една приятелка ми сподели, че детето й така искало все да яде и в повече от това, което трябва. Оказало се, че има захар в млякото, сменила го и всичко се е оправило.
Погледни състава на млякото. Може това да е.

# 187
Аптамил AR е по-гъст – може да не я засища съвсем, въпреки че е направен да помага при рефлукс. А и количеството не е чак толкова голямо..

# 188
При нас е обратното и днес ми е обявила лека стачка. До момента е изяла 330мл. Бях чула за кърмаческа стачка, ни ние не се кърмим. Въпреки това вероятно има и АМ стачки, знам ли …

# 189
Моли, засечи колко гр качва на ден. Би трябвало да е не повече от 50.
Другото е да намаляваш с 5 мл дозата - 3 хранения със 145, 3 със 140 и т.н.
Ам си има дози и бр.хранения, виж как сте по кутията

# 190
Ходих на дерматолог и питах за слънцезащита за бебе, препоръча Bioderma Photoderm Pediatrics Слънцезащитен флуид SPF50+ и го купих, но смятам да мажа бебчето само по крачетата ако наистина има много слънце.

# 191
Аз също препоръчвам Bioderma Photoderm Pediatrics, май вече е без нано частици. В момента се колебая между него и wooden 🤗

# 192
Ходих на дерматолог и питах за слънцезащита за бебе, препоръча Bioderma Photoderm Pediatrics Слънцезащитен флуид SPF50+ и го купих, но смятам да мажа бебчето само по крачетата ако наистина има много слънце.

Може ли да те помоля за снимка или линк, защото ми излизат много варианти в интернет. Благодаря Simple Smile

# 193
# 194
Аз имам въпрос,може и да е глупав,но някой ако е наясно 🤔
Като кърмиш и ако ядеш нещо забранено,да кажем ягоди,те са алерген,след колко време трябва да има реакция(ако ще има)?
Например ям ги сега и в 00ч трябва да кърмя,ще се отрази ли? Или по-късно? 🤔

Общи условия

Активация на акаунт