Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 606
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Аз кърмя все повече (пупупу). Слагане на гърда плюс пих един чай, препоръчан от приятелка помогнаха май. Вчера дори не бях пила чай и ми се образува бучка (запушени каналчета) и се уплаших доста. Помпата не помогна, но за щастие на следващото ядене малката бързо успя да я изсуче.
В будно състояние доста често реве, свива я коремчето и все не успявам да я сложа по коремче. Или е яла скоро, или е кисела...
Не съм сигурна дали има колики, но не смея да ѝ давам капли, че май е запечена, много рвдко ака, сега последно на 1-ви рано сутринта. Пишат, че капките със семетикон понякога запичат, аз съм взела колийф, които май са на друга основа, но засега седят в шкафа.
Вчера вечерта рева безутешно доста време, аз влязох до тоалетна и изведнъж тишина... Връщам се - гледа ме сърдито, все едно не съм ѝ уйдисала на някое желание. 😄 Може би се е уморила от плач... Малко след това заспа.
Покрай всички тия плачове, имам чувството, че все по-рядко разпознавам сигналите за глад... Пък и тя се променя, понякога лапа ръчички за успокоение сякаш (четп, че го правят).

# 196
Далинда, не знам кога се проявява алергия ако има, но аз вече си хапвам ягоди и кърмя, не сме имали проблеми. По принцип алергена са власинките по ягодите, така че не би трябвало да се прояви реакция като кърмиш (от сайта на Хедра), същото е и с меда - алергичната част не минава към бебето.

Като цяло си хапвам всичко, ядох тези дни и морски дарове, не сме имали проблеми.
Единствено не ям бобови, бях яла леща и след това бебчето я боля корема, не знам дали не беше съвпадение просто, ама не ми се рискува.

# 197
Онзи ден диня ми се прияде,четох че при някой се отразява,мисля че и при нас се отрази малко или просто си и беше криво (тя си има леки колики),хапнах няколко парчета де.
Ама се чудя,защото вечер прави пауза от 4,5 ч,ако хапна нещо такова на следващото хранене дали ще се отрази 🤔
Далинда, не знам кога се проявява алергия ако има, но аз вече си хапвам ягоди и кърмя, не сме имали проблеми. По принцип алергена са власинките по ягодите, така че не би трябвало да се прояви реакция като кърмиш (от сайта на Хедра), същото е и с меда - алергичната част не минава към бебето.

Като цяло си хапвам всичко, ядох тези дни и морски дарове, не сме имали проблеми.
Единствено не ям бобови, бях яла леща и след това бебчето я боля корема, не знам дали не беше съвпадение просто, ама не ми се рискува.

# 198
Аз имам въпрос,може и да е глупав,но някой ако е наясно 🤔
Като кърмиш и ако ядеш нещо забранено,да кажем ягоди,те са алерген,след колко време трябва да има реакция(ако ще има)?
Например ям ги сега и в 00ч трябва да кърмя,ще се отрази ли? Или по-късно? 🤔
Ягодите не са забранена храната за кърмачки. Всъщност храните, които трябва да избягваме наистина са много малко. Казвам ти го след консултация с 2-ма консултанти по кърмене. Ася Демирева ми каза, че това , което не мога да ям са само отровни гъби. Всичко друго е окей, вкл. до 2 кафета на ден, 50 мл. мастика, 1-2 бири и тн. Аз, лично, не бих консумирала алкохол, но ти споделям какво ми е казала. Каза ми, че ако детето ни ще прави алергична реакция, то може да е от най-различни неща. Няма как нищо да не ядеш. Много деца, напр. , Правят алергия към млечни продукти. Това не означава, че няма да ядеш сирене, например, за да го предпазиш от евентуална алергична реакция. За ядки също я питах, тъй като също са алергени. Тя ми каза, че каквато е вероятността аз и мъжа ми да сме алергични , със същата вероятност е и бебето.
Всичко ям . Особено ягоди преди седмица ядох в промишлени количества 🤣 Никакъв проблем. Малини ядох. Скариди си хапнах преди 2-3 седмици. Отново нямаше проблем. Това , което за себе си установих, че създава дискомфорт на бебето, са варивата. Затова не консумирам. Бях си хапнала малко царевица (не ме убивайте с камъни) и бебчо на следващия ден пръцкаше извънредно много.

# 199
И все пак, в умерени количества, защото изядох половин килограм ягоди в рамките на един ден и после бебчето се скъса да пръцка. Черешите са по-малко алергенни бтв и слава богу, обожавам.
Благодаря за препоръката за биодерма, колкото и да се старая, все попада (дори за малко) на слънце.
Ние пък от слинг минаваме на babybjorn harmony carrier (каква е българската дума...), много топло стана за слинг. Ще пиша как е с babybjorn-a.

# 200
Ние неделя сме си записали час за пробване на ергораници, но и аз това се зачудих дали лятото няма много да спарва бебето и носещия.
На 17ти юни имам записан час при Фурлакис, но ще ни е излишен (зписах го бременна). Ако някоя от вас има нужда нека ми пише на лично. Simple Smile

# 201
Здравейте, мами,

Искам да попитам, как се справяте с температурата в стаята с тези жеги, пускате ли климатик, отваряте ли прозореца, докато бебоците са в стаята, как ги обличате? Не е опция да излезнем навън,т.к. и там е 27-30 градуса. Излизаме вечерта след 6-7 часа (сутринта преди 9-10 спим, така че не ни е опция Grinning ) Страх ме е да спи на климатик или на отворен прозорец, но като че ли не виждам други варианти за охлаждане... само по боди с късо ръкавче е.

Скрит текст:
По темата с кърменето и храната - кърмя на поискване, ям всичко, не съм забелязала да има неразположение към някоя храна, избягвам сладко, но се изкушавам от време на време.
По последни данни мисля, че даже е окей да се приемат по малко алергени, за да се запознават по-рано и безопасно с тях. Мъничката ми е лакомница и за 15-на минути се е наяла от двете гърди, някой път от едната, зависи в какво настроение сме.
От жегата вчера не успя да заспи добре през деня, след това се превъзбуди и целия ден беше нервна и съответно имахме и малко драми и протести с храненето, аз си мисля, че се запарва като я държа в мен и започва още повече да се ядосва... като я сложа в креватчето да се поохлади, започва пък да плаче, абе шоуто е пълно.
Коликите минаха за около седмица при нас, леко по мое наблюдение, имаше нервност и плач вечерта между 8 и 12 часа, капките Колийф помогнаха доста при нас, като съм ги давала само от следобедните яденета, през деня ги пропусках, също и лежане по коремче при нас.

Вече сме на месец и 2 седмици, но нямаме много активности, държи главичката изправена, но главно когато е върху мен, на килимчето се ядосва и плаче. "Времето за будуване" имам чувството, че преминава в опити за приспиване, ежедневието ни преминава в сън-събуждане с желание за хранене- сменяне на памперс докато плаче,  че е гладна - хранене - заспиване.

Взехме си ергораница - плаче в нея и не иска да седи, говорих с една приятелка, каза, че и нейния юнак правил същото, но след 3-4 месец започнал да проявява желание да си стои там, та няма да бързам да продавам моята.

# 202
Ние сме на климатик в едната стая, който охлажда другите две и коридора. Аз още не смея за къс ръкав и навън, има места, доста подухва вятър. Иначе доста, ще си улесня обличането, ако е само с късо ръкавче. Слагам боди и панталонче, или боди и рокличка, и ще става по-бързо обличането. Но засега я обличам с тънки блузки, но с дълго ръкавче.

# 203
Днес за първи път пуснах климатика в хола(където стоим през деня) и откакто настъпиха жегите, спа два часа непробудно.
Снощи бяхме на отворен прозорец в спалнята, но пак е нетърпимо и вече и там ще пускам климатик, защото не спи спокойно и се поти.
Относно излизането навън - тези дни му слагам само боди с къс ръкав и евентуално ако усетя, че крачетата са хладни му обувам и чорапки.

# 204
Ние спим на отворени прозорци, като просто внимаваме да не става течение. Аз мразя климатици и освен заради бебето и зарсди себе си не го пускам.😃През деня го завивам с една муселинова пеленка, а вечер си спи в 1тог чувалче за сън. Излизаме на разходка от 10:30-12:30ч ( тъкмо преди да стане непоносима жега) и вечер след 19:30 за още час.

# 205
В София е доста топло последните дни и навън излизаме по къс ръкав и тънки панталонки. Понякога и махам и чорапите.

Апартамента ни не е много слънчев и вкъщи не става толкова топло все още. Поне според моите стандарти 😀 Иначе имаме климатик, но лятото по принцип рядко го пускам. Сега ще видим какво ще правим.

Нашите колики продължават и съм направо изтощена…  Продължава да си яде по средно 550мл на ден, което ми се струва малко. Ще питам следващият път ЛЛ дали да не сменим АМ.

Направихме една процедура и физиотерапия. Показаха ни какви упражнения и масажи да и правим. Дадох ни да снимаме, но нали съм без мозък не съм снимала всичко. Държала съм си телефона и съм си мислила да снимам 😀

# 206
Аз я изкарвам навън по боди с къс ръкав само и пак ми се струва, че е много облечена за жегата Laughing.
През нощта спи с тог 1 и боди, само рано сутринта й мятам едно одеалце, когато стане доста студено. В хола е 25 градуса, а в спалня може би 22-23. За сега сме на отворени прозорци само, не ми се иска да пускам климатика.

# 207
И аз изкарвам по боди с къс ръкав и мусенова пеленка сутрин между 9 и 10 до 12. През деня завивам с една пеленка, нощем е с 1 тог чувалче. Понякога става 24 градуса вътре и пускам климатика в спалнята, излизаме от стаята и го връщам като падне до 22. Апартамента е южен и няма да издържи нито той, нито аз без климатика.
Сега ще се наложи да пие антибиотик заради бактерия и ще отложим ваксините с 1 месец. За щастие Аптамил АР много добре повлия рефлукса и вече не връща и качва много грамчета. Започна и да се усмихва в отговор на усмивки, надявам се да се махне бактерията и да започнем вече малко социален живот.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 18:42 от Мануна

# 208
И аз изкарвам по боди с къс ръкав и мусенова пеленка сутрин между 9 и 10 до 12. През деня завивам с една пеленка, нощем е с 1 тог чувалче. Понякога става 24 градуса вътре и пускам климатика в нралянат, изрезаме от стаята и го връщам като падне до 22. Апартамента е южен и няма да издържи нито той, нито аз без климатика.
Сега ще се наложи да пие антибиотик заради бактерия и ще отложим ваксините с 1 месец. За щастие Аптамил АР много добре повлия рефлукса и вече не връща и качва много грамчета. Започна и да се усмихва в отговор на усмивки, надявам се да се махне бактерията и да започнем вече малко социален живот.

Каква бактерия?

# 209
Стафилокок, от микробиология на ако се изолира.

Общи условия

Активация на акаунт