Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 576
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Луничке, ще наваксате. Може да й буташ шишенцето по-често. Майка ми, само докато я чуе да реве и й бута шишето. Хич не го одобрявам, но май това помогна, за да иска повече да яде. Иначе в началото, понеже не се е наяждала с кърмата, ядеше по-малко. После си оправи храненето.

Докато съм писала предния пост, че май се е запекла, свършила работата 🤣. Ама този път беше различно на цвят и консистенция, беше по-рядко и по-тъмно, като много тъмно зелено. Да се притеснявам ли? Досега си беше в цвят горчица. Явно е от млякото, защото го сменихме. Но не знам дали е нормално.

Кактус, и ние избрахме Аптамил Пронутра.

И ние сме с Аптамил Пронутра педиатърката каза , че е нормално да е такова акото.

# 316
Още часове след раждането плака със сълзи. Беше до мен в стаята, гладна, а аз не бях в състояние да стана да я вдигна, камо ли кърмя, а никой не одваше да ѝ донесе АМ...

# 317
Още часове след раждането плака със сълзи. Беше до мен в стаята, гладна, а аз не бях в състояние да стана да я вдигна, камо ли кърмя, а никой не одваше да ѝ донесе АМ...
Сега като се замисля и моят от новородено си плаче със сълзички милото 😞

# 318
Благодаря, Афродита. Според мен е точно от млякото. Така става, защото дозата на желязото е малко повече, поне така чел мъжа ми.
Сега и аз се сещам, че като се върнахме от родилното, мъжа ми гледаше като плаче има ли сълзички, имаше. Това значело, че била хидратирана. Тя си поема водичка от кърмата, но й даваме по малко вода, когато се сетим.

Направих равносметка за 24 часа, имаме 6 хранения, като си изяжда по 120-130 мл, само на едно изяде 90 мл. Вчера си направи пауза от 20.00 до 3.20. Общо е изяла 730 мл. Други дни прави 7 хранения, за първи път изпуска 2 поредни хранения. Не е е диапазона, който искам, но пак е нещо. Като предните дни изяждаше по-малко на хранене 90, 100 или 120. Което пак прави около 730.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 09:22 от miki8713

# 319
Момичета, без да искаме с мъжа ми нахранихме бебето 2 пъти. На 2 месеца е и сме й дали 2 пъти по 100мл формула в рамките на 1 час. Не изглежда да й е некомфортно и не е повръщала или нещо такова, но се притеснявам. Да пропусна ли следващото хранене или какво да правя?

# 320
Момичета, без да искаме с мъжа ми нахранихме бебето 2 пъти. На 2 месеца е и сме й дали 2 пъти по 100мл формула в рамките на 1 час. Не изглежда да й е некомфортно и не е повръщала или нещо такова, но се притеснявам. Да пропусна ли следващото хранене или какво да правя?

Нищо и няма, ако беше прехранена ще повърне. Бебетата имат чувство за ситост , щом го е изяла добре дошло за нея, пълно коремче, очаквай по пълен памперс 😂

# 321
Подкрепям казаното от Molishein 😁❤️❤️❤️

# 322
Момичета, вашите бебчета по колко дремки имат на ден? Нашата тотално отказва да спи, чак се чудя вече с какво да я занимавам. Сутрин като се събуди от 7 до 22ч. вечерта има някакви 15мин сън между храненията, и то не на всички хранения.

# 323
Трябва да будува час и нещо, после да спи. Но не винаги се получава. При нас понякога е много накъсан съня. Понякога спи по два часа. Между храненията. И успявам доста неща да свърша. Но определено започва да си удължава будуването. На 2 месеца сме вече.

# 324
Моят юнак си спинка по принцип, но прави големи бодувания. От вчера пък е много крив и в момента пак плаче....
Скрит текст:
Едно момиче с бебче ми предложи някой път да излезем с количките и моят мъж ми нареди да е днес.....на мен по принцип не ми се излиза сама с бебчо, особено и сега като плаче постоянно. Количката е много тежка....почти 12кг., а има стълби след асансьора и няма как да я нося. Трябва да я разглобявам на стълбите, не знам как ще държа бебчо през това време, да пренеса на две части върху еднократен чершаф, че да не се цапа ли не знам. Признавам, че онлайн общуването ми е достатъчно и изобщо не ми се излиза, защото моят мъж все намира повод да излезем, а аз искам един цел ден да не излизам изобщо. На всичкото отгоре ще ми се разсърди ако не изляза. Знам, че го иска за мое добро, но това ми причинява огромен стрес, не мога и нямам желание, бебчо не спира да плаче, аз се обвинявам и че нямам кърма....само 30 мл....не издържам на напрежението. Аз ли нещо не съм наред или мъжът ми не ме разбира.....

# 325
Нашата увеличи нощният сън, но през деня и намаляха броят дремки, както и продължителността им.  Когато е крива спи по 25-30 мин и после няколко часа рев. Вчера пак заспа към 22:15 и стана към 4:40 да хапне едни 60мл. После заспа и стана чак в 8. Изяде 110мл, което се случва рядко и всичко върна .. И после колко крива стана …

Кактусче аз пренасям количката на части, за да изляза и за това и рядко се случва без ММ. Първо пренасям коша с Кая и го оставям на пейката до стълбите. После нося и шасито и багажа. И сглабям някак. За сега е ок, защото Кая е лека и ползваме коша за новородено, но стане ли по-тежка ще е трудно.

# 326
Кактус, всичко е наред. Напълно нормално е да се чувстваш така. И аз имах дни изобщо да не излизам. И не исках, защото се притеснявах, че ако изляза с нея и плаче, няма да я успокоя и хората ще ме гледат или най-гадното: ще дават не искани съвети. Те и без да реве си позволяват да ми правят забележки, една ми направи забележка, и то пред мъжа ми, че ми била казала след всяко хранене да й давам вода. А аз не съм й дала. Така беше не й дадох, защото не се сетих. Но при положение, че е на кърма, мисля, че може и без вода. Когато се сетя давам малко. Щом има сълзички, значи е хидратирана. Така ми казаха, да проверявам дали има нужда от вода или не. Много се ядосах, цяла вечер не спах. После се успокоих, казах си: каквото искат да си мислят. И пак вдигнах глава и излязох. Иначе, си признавам, не исках да излизам след тази случка. Мъжа ми естествено ме подкрепи, но има мъже, веднага започват с обвинения и това щеше да ме вкара в някоя дупка. После реших, че ще й направя забележка, повече да не ми говори така пред мъжа ми. Насаме да си каже каквото има. Ама така и не казах нищо, но вече съм по-дръпната

Дай си време, колкото ти е необходимо да останеш вкъщи. Мъжа ти, просто гледа да не изпаднеш в депресия и за това все гледа да те изкара. Много мило, подкрепящо, обичащо момче си имаш! Браво!

С количката излизам, без да я пренасям на части. Направо с нея. Бяха ми подарили една, но много тежка, само количката 20 кг, аз не мога да я надигна да я сваля. Отделно бебето вътре и стават едни 24-25 кг. Купихме нова, евтина и лека. 10 кг, и бебето 15. Засега ме устройва. Иначе и ние имаме стълби и е неудобно на части, затова избрахме лекия вариант.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 13:55 от miki8713

# 327
Вода на бебето не съм давала досега, откакто се е родил, не дава и индикации, че му трябва. Относно тази жена, която чак забележка е направила, че виждаш ли, нейното мнение трябва да се приема за чиста монета и чак стриктно да се спазва... Нямам думи.
Кактусче, напълно те разбирам. За мен, например, е много трудно да се организирам да изляза с някой в определен час, ако излизам сама, съм си със собствено темпо на оправяне и тръгване и съответно на прибиране. Изобщо не ми се занимава да се чакам с някой, да трябва да седя точно определено време с него и тн. Всеки си има различни желания и различни нужди, твоята явно в момента не е да излизаш с количката да се виждаш с тази майка. Ако можеш, отложи за друг ден, или обясни на мъжа ти, че си изморена или че те боли глава 🤣 Може и да послъжеш, че "май ще ти идва", ако толкова не ти се занимава да се обясняваш :*
Обаче, не се обвинявай и не си мисли, че само ти си така, напълно нормално е, всички още сме в период на напасване и имаме нужда от малко повече разбиране и търпение.

# 328
Много ви благодаря ❤️🥰❣️
Мики ❤️ Щом е на кърма, изобщо не се притеснявай за водата. Дори аз не давам след всяко хранене, а сме на АМ. Сега ще приготвя 20 мл вода и се надявам да ги изпие за деня. Изобщо не иска вода 😅 този път обаче ще сложа Газ Бимби на капки вътре.
Определено днес не сме за излизане, постоянно ака, пръцка, плаче и е гладен. Съвсем днес му е объркано всичко. Дори го съблякох по боди с къс ръкав, вече се чудя какво да направя, за да не му е дискомфортно и да не го боли.

# 329
Много ви благодаря ❤️🥰❣️
Мики ❤️ Щом е на кърма, изобщо не се притеснявай за водата. Дори аз не давам след всяко хранене, а сме на АМ. Сега ще приготвя 20 мл вода и се надявам да ги изпие за деня. Изобщо не иска вода 😅 този път обаче ще сложа Газ Бимби на капки вътре.
Определено днес не сме за излизане, постоянно ака, пръцка, плаче и е гладен. Съвсем днес му е объркано всичко. Дори го съблякох по боди с къс ръкав, вече се чудя какво да направя, за да не му е дискомфортно и да не го боли.
Имате ли слинг?

Общи условия

Активация на акаунт