Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 567
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
На мен ми правят забележка, че има вятър, а съм излязла или стоя на пейката на сянка, ама духало. 20 дни така я изкарвам, някога се налага и да я изкарам от количката, за да я оригна или успокоя. Пак на вятъра. Минава някой и казва: Има много вятър, не е хубаво. Ами, още нищо й няма. Аз знам кога мога и кога не, ама всеки ден треперя да не вдигне температура, заради такива хора. Даже тази седмица се престраших да я изкарам и само по боди с къс ръкав, понякога слагам и панталони, ако вятърът е по-силен. Ако я изкарам на слънце, защо е на слънце, ако е на сянка, защо има вятър, нямат угодия хората. Аз понякога й слагам шапката, заради вятъра, но понякога я държа и без шапка, преценям  кога да сложа.
А това, че си била за малко пред витрината, нищо не е. Не го държиш там да стои с часове.
Съвета, който ми бяха дали от клиниката, за да се калят децата, дори и да е студено, може да се изкарат за малко, или да се отвори стаята, за да се проветри. Нищо няма да им стане на бебетата. Даже е по-вредно да не отвориш, и да стои на топло само, отколкото да отвориш и да влезе студен въздух. Така ставали по-здрави за в бъдеще.
Иначе като разберат, че вкъщи пускам климатика. Веднага дежурната реплика: Не е хубаво. Ами да стоим в жегите по-добре ли е. Климатика е в спалнята и ни охлажда целия апартамент - в детската, хола и кухнята си е супер. Не е студено, но не е и горещо. Бонус и коридора ни е охладен.

Възможно е наистина от растежа да са така неспокойни на моменти. Не знаех, че и това влияе. Нашата е пораснала с 2 см и вече е 5150. Биха й ваксините. Голям рев падна. Не можем да я успокоим. Чак лекарката се стресна, тя спря да диша, докато реве и трябаше да й духнем в устичката, за да се стресне и да поеме въздух. Добре, че бяхме още в кабинета, и лекарката да реагира. Аз знам, че трябваше да се духне, но някак си се панира човек в такива моменти. Но всичко мина вече. Дадохме й Панадол, засега няма реакция.
Ох,  тази тема ми е болна.
При нас свекървата дава постоянно акъли и ме дразни мега много, само да вметна, че само си гледаме детето, никой не е дошъл да я гледа, но акъли пак се дават. Като е болна следват коментари какво ти направиха майка ти и баща ти- да бе всеки ден мисля как да си разболея детето. Как така ще ходи без чорапи, Еди кой си казал, че ще си съблече детето като стане 40градуса навън ти как така ще я събличаш по къс ръкав и аз понеже не съм от мълчаливите, все пак овен🤣
Може да си представите. И така постоянно тъпи коментари как детето ще настине как го разболяваме, как Пенка си навлича детето, значи и аз трябва да съм като Пенка. Ми Пенка като е малоумна аз няма да си сварявам детето, няма да я готвя. Тъй че на тези “мили” хора им теглете една много дълга.

# 346
Явно овните сме така Simple Smile

Момичета, казвам го с цялата обич към хора, които не познавам, но чувствам, че сме заедно в окопите - слагайте границите си твърдо и постоянно. Има хора, които не искат, не могат или не им изнася да ги зачитат и особено, ако сте свикнали по една или друга причина да замълчавате, никога няма да ги спазват, освен ако не ти наложите. Това не е грубост и липса на възпитание, макар че те ще се опитат да ви накарат да се чувствате така. С границите всъщност вие казвате - това е ок, това не е ок спрямо мен. Никога не дръжте нещата в себе си, защото ескалират в различни травми, лоши чувства и състояния

Също така, майките, които сте по зиморничеви - опитайте се да не правите децата, като вас Simple Smile Пак го казвам с цялата си обич Simple Smile

Мики, едно клипче от Селена ни излезе още преди месеци, че за топло се проверява между гушката и гърдичките мястото. Аз гледам там винаги да е телесна темп или леко топло.

Нещо повече, настинката е вирусно, не е от вятър и необлеченост 😄

# 347
Първо да кажа за коментарите. Точно вчера докато пазарувам на една сергия на пазара плодове една лелка ми каза да си преместя количката на сянка, че било много топло. Отговорих и че сянката е далече и само плащам и тръгваме. Тя от нейна страна реагира, че ме съветвала,  а аз защо така и отговарям. Добре че се махна , че както не бях спала щяхме да станем на кълбета😅 Аман значи ако иска да ти помогне някой да направи нещо- да ти отстъпи място, да ти даде ред, да те попита дари може с нещо да ти помогне, а не да ти дава акъл.
Относно излизането ние излизаме всеки ден, преди да се стопли след обяд, сега до обед по хладното и ако е много неспокоен и надвечер. Навън бебетата се успокояват от опит го казвам. Ако не може да ги изведете пробвайте на терасата, при нас и това работи.
Иначе ново двадесет с коликите вчера и днес има криза сутрин рано от 5 до 8ч. Прочетох ме мога да давам едновременно био амика и дегазин, ама нещо не виждам ефект.
Благодаря за калкулатора, ще го ползвам.

# 348
Мила, ужасни хора, само давали съвет! Как да закараш далеч от себе си бебето и да се занимаваш да платиш. И аз съм получавала такъв коментар. Всеки си мисли, че може по-добре от теб. А най-важното е да не откъсваш очи от бебето, докато сте навън. Дали е малко на слънце или не, ще се оправи, ама ако някой дръпне количката. Иди обяснявай, как си я сложила на сянка и да не бъде на слънце бебето.
Ние даваме 10 капки дегазин, био амика, отделно Инфакол и Grape Water. Мога да кажа, че се успокояваше чак, когато й давахме Grape Water. Сега съм оставила само био амика и Инфакола. Защото коликите доста намаляха. Ако има нужда тогава добавям Grape Water.

Аз излизам главно следобед, на сянка зад блока. Понякога излизам и преди обед. Ако съм с някой тогава обикалям, или имам да купя нещо или свърша нещо. Така да вървя без цел, не е моето. Ако съм с някого няма значение накъде вървим, но сама с количката, засега не искам.

# 349
Нашата е яко киселяк и днес. Решихме да отскочим до Гърция за 3-4 нощувки, но мадам грам не се успокоява нито от звука на моренцето, нито че е навън. Вчера решихме да седнем да хапнем, че беше заспала, но преди да донесат яденето се събуди и рев. Ядохме на смени, а другият обикаляше с количката.  Днес я закарахме на плажа докато не е станало пек и пак не иска да спи и не можем да я приспим.

Дегазина при нас кога действа, кога не. Първите ден-два беше ок и после пак драми. Не спираме да го даваме , но продължава да я боли явно.

# 350
Пълнолуние, пробвахте ли да смените млякото? При нас в началото пак се върнаха болките, но за 1 ден успя да ги пребори. Стана много по-спокойна. Пак мрънка и реве, но в пъти по-малко. Сега иска да я гушкам, и като я оставям на леглото, реве. Но бързо се успокоява. Гушкам я, но не мога постоянно. Разнасям я из вкъщи, говорим си. Сутринта се смя с глас, с баща й като гръмнати бяхме. Много сладко се смее.

# 351
Звъняхме на ЛЛ и каза да не го сменяме още. А сега е отпуск и не искам да я притеснявам. Реално ние сме на това АМ от раждането. На своя глава не знам дали да го сменям и ако да с какво. След две седмици сме на ваксина и пак ще я питам.

Иначе много се изкушавам да пробвам с някакво друго АМ, че ми писна да е нон стоп кисела.

# 352
Ние малко на своя глава й го сменихме. Пробвахме с Аптамил, но има и други марки. На Аптамил е по-рядко, но е на база на краве мляко. При нас спря и повръщането.
Най-добре е да се следи от лекар. Аз малко рискувах

# 353
Гледах Аптамила, но те са няколко вида и съвсем не разбрах кой е подходящ за нас. Иначе според теста има нисък риск за  непоносимост към лактозата. Рядко повръща, най-често се случва, ако е преяла или давам Grape Water-a.

# 354
Да, от Grape Water също връщаше при нас, но й олекваше. Ние сме на Аптамил Пронутра. Но е най-добре да се каже от лекар.
Уж до 3-тия месец трябва да минават коликите вече. Надявам се, да имаме малко почивка от тези колики, при нас доста намаляха, но вечер имаме поне час реване, после се успокоява.
И това ще мине.

# 355
Оххх,мен много ме дразнят чуждите хора като ревне малката и все викат ааа гладно е,гладно е,викам ми не не е.
А аз я кърмя и излизаме,те все знаят,че е гладна,все едно гладно го държа 🤦
Казвам ,не колики има,а не не,гладно е....оффффф
Иначе като беше на 1м.,се разболя,хрема  и кашлица,влязохме в болница за 3 дни на системи-голям шок,имаме батко на 7г.,никога не ми се е случвало да влизам с него в болница, много гадно го изживях,колкото не мислих,че се справям(нищо,че ми е второ),толкова се чувствах и най-смотаната майка на света,че не си опазих детето...
Както и да е,мина замина...след това пък бактерия излезе,стафилококи,до скоро беше на антибиотична мас...но лекарката ми каза,че може и от болницата да е,или мръсотия.
Обаче...баща ми,нищо че ми е баща е супер нечистоплътен човек,ходи на село с едни тениски,после идва в нас със същата,и дай да я гушна,та дай,и си мисля че може и той да и лепна тази бактерия,побеснях...и той ми вика,ми ще ми кажеш колко пари ти излезе лекари,лекарства,ще ти дам...викам не е това въпроса бе,а че детето трябва да се пази..никой не ми помага с нея,сами си гледаме децата с мъжа ми,минават баби,дядовци колкото да отчетат дейност,ако им кажа нещо,после да кажат еее ние идваме...
Много ме изнервят, направо не мога да ги понасям,че онзи ден баща ми пак реши да идва,обаче аз излязох нарочно да не може да я взима в него,и тя в количката,взе нещо да мрънка,вика да я взема ли и посяга и аз направо НЕ,и той се стресна -офф,какво си нервна вика,викам ми нервна съм 🤦
Оплаках се, благодаря 😀

# 356
И ние си я гледаме сами с мъжа ми, ама бабите вечно имат мнение и при нас. Особено като почнат с разни суеверия…ей там вече ми гърмят бушоните.
Благодарна съм на мъжа ми, че винаги застава зад мен 😅
Няма да лъжа, че ми е много тегаво сама, когато мъжа ми е на работа, а той работи по 10ч всеки ден. Но именно защото мразя да ми се дават непоискани съвети, си я гледам сама, колкото и да ми е трудно. Аз не стига, че за пръв път минавам през това, постоянно имам съмнение и несигурности дали се справям, добра майка ли съм и т.н. И като почнат с техните уж добронамерени съвети, ми идват в повече, затова и съм решила да не искам помощ от никой.
Благородно завиждам на дамите, чиито мъже работят от вкъщи 🫢

# 357
Олеква му на човек, да сподели. Не се усещат нито странични, нито роднини, нито родителите. И аз малко треперих да не заразят с нещо малката. Всеки ден до тази ваксинация. Май така ще е и до следващата ваксинация. Хем искам да идват, хем ме е страх.
Майка ми и тя е същата, малко да ревне и бам шишето й пъха. Ако няма, казва: Гладна е! И вече търси шишето. Ама няма. Аз се забавлявам, не могат малко да я изтърпят как реве. Не е гладна, как ще е гладна, като е яла, преди час. И веднага: Ще ги набием тези твои родители, дето не ти дават да ядеш 🤣.
Много добре се справяш, Далинда, кърменето е може би най-трудната задача. Да си винаги на разположение за храненето. А и не винаги може да се успокои детето, като има колики, и да му пееш, и да му говориш, и да го разнасяш, и да го люлееш пак може да не се успокои.
Ние правим най-доброто за нашите деца, на другите им е лесно да говорят отстрани.

Аз на този етап, само майка ми и мъжа ми са до мен. Но и двамата работят, и аз си я гледам сама. Майка ми идва за 2 часа и си тръгва. Или ходим на разходка следобед с нея и всеки после в дома си. Мъжа ми събота и неделя ме отменя, както и вечер след работа. Тази седмица имам работа на компютъра и той ще я гледа, чакам събота да си свърша ангажимента. Иначе сама с нея, трудно.

# 358
Ние също сами си я гледаме. Неговите родители са починали, а моите не живеят в София. За сега ние я водим от време на време при тях за няколко часа и се прибираме. Сега като увеличи нощният сън може да се престрашим да спим при тях. За щастие майка ми за сега не раздава акъл, но баща ми се пробва.

ММ рядко може да работи от вкъщи, но пък идва с нас на всеки един преглед и тн. Вечер също ме отменя, когато имам нужда, както и с нощните хранения, когато ги имаше. Последните дни става само около 5 часа за едно хранене и аз го поемам. Ако се събуди преди да е излязал за работа той я храни, сменя памперс и тн, докато аз си доспивам.

# 359
Хаха, едно към едно чувам постоянно лафа "Гладен е", но не от кой да е, а от мъжа ми. 🤣 Постоянно мисли, че е гладен и иска да му бута шишето. Казах му, че е добре стомахчето да си почива между храненията и вече е по- внимателен.
Още преди да се роди бебето го бях предупредила, винаги като излиза и се прибира, да сменя тениската с чиста и вкъщи да я сменя често, имаме куче и все се притеснявам. Не само от бактерии, но и от косми. Колкото и да е, хвърчат си косми и полепят по дрехите и мн внимавам, защото не искам да му влизат в устата. Като идват гости им давам кърпа или пелена, да слагат на гърдите и рамената, като казвам, че е да не ги повърне бебето, всъщност така съм сигурна, че главичката му е на чисто 🤣
Чакам свеки за две седмици. Тя е мн миличка, но се подготвям психически, че ще има съвети. Тя поне, като й кажа "Тук така го правят" и какво да прави, съгласява се.. 🤣 основно за водата и за яденето. Винаги като се чуем и плаче и тя веднага го съжалява, че е гладен или ми предлага да давам вода с мед или захар..  но, като й кажа, че са ми казали да не давам мед и вода и се съгласява.

Общи условия

Активация на акаунт