Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 567
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Ааа не бях се сещала за пелена,ще давам и аз,баща ми се пръска с един дядовски парфюм,като я хване малко после цялата тя мирише на него, направо полудявам,щото примерно е ден в който няма да мия коса...
За тва ония ден така рязко го отрязах...ама не ми дреме.
Каква е тази калорийна бомба мед със захарта,ужас 🤦🤦🤦😀
Хаха, едно към едно чувам постоянно лафа "Гладен е", но не от кой да е, а от мъжа ми. 🤣 Постоянно мисли, че е гладен и иска да му бута шишето. Казах му, че е добре стомахчето да си почива между храненията и вече е по- внимателен.
Още преди да се роди бебето го бях предупредила, винаги като излиза и се прибира, да сменя тениската с чиста и вкъщи да я сменя често, имаме куче и все се притеснявам. Не само от бактерии, но и от косми. Колкото и да е, хвърчат си косми и полепят по дрехите и мн внимавам, защото не искам да му влизат в устата. Като идват гости им давам кърпа или пелена, да слагат на гърдите и рамената, като казвам, че е да не ги повърне бебето, всъщност така съм сигурна, че главичката му е на чисто 🤣
Чакам свеки за две седмици. Тя е мн миличка, но се подготвям психически, че ще има съвети. Тя поне, като й кажа "Тук така го правят" и какво да прави, съгласява се.. 🤣 основно за водата и за яденето. Винаги като се чуем и плаче и тя веднага го съжалява, че е гладен или ми предлага да давам вода с мед или захар..  но, като й кажа, че са ми казали да не давам мед и вода и се съгласява.

# 361
Аз доскоро не го давах на никой, сега на баби и вуйчо/чичо, ако си носят нови чисти тениски. И пак детето е със стафилококи...
Възхищавам се на всички, които си гледат децата сами през деня, моя мъж е хоум и е безценно.
А за съветите - явно изглеждам доста враждебна и никой не се и пробва. Не че бих и послушала. Правилно е това за границите - ако до този момент ви е било неудобно да ги поставяте, този път го правите за детето, а от това няма как да изпитвате неудобство. Майките знаят най-добре за собствените си деца.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 15:10 от Мануна

# 362
Ааа не бях се сещала за пелена,ще давам и аз,баща ми се пръска с един дядовски парфюм,като я хване малко после цялата тя мирише на него, направо полудявам,щото примерно е ден в който няма да мия коса...
За тва ония ден така рязко го отрязах...ама не ми дреме.
Каква е тази калорийна бомба мед със захарта,ужас 🤦🤦🤦😀
Хаха, едно към едно чувам постоянно лафа "Гладен е", но не от кой да е, а от мъжа ми. 🤣 Постоянно мисли, че е гладен и иска да му бута шишето. Казах му, че е добре стомахчето да си почива между храненията и вече е по- внимателен.
Още преди да се роди бебето го бях предупредила, винаги като излиза и се прибира, да сменя тениската с чиста и вкъщи да я сменя често, имаме куче и все се притеснявам. Не само от бактерии, но и от косми. Колкото и да е, хвърчат си косми и полепят по дрехите и мн внимавам, защото не искам да му влизат в устата. Като идват гости им давам кърпа или пелена, да слагат на гърдите и рамената, като казвам, че е да не ги повърне бебето, всъщност така съм сигурна, че главичката му е на чисто 🤣
Чакам свеки за две седмици. Тя е мн миличка, но се подготвям психически, че ще има съвети. Тя поне, като й кажа "Тук така го правят" и какво да прави, съгласява се.. 🤣 основно за водата и за яденето. Винаги като се чуем и плаче и тя веднага го съжалява, че е гладен или ми предлага да давам вода с мед или захар..  но, като й кажа, че са ми казали да не давам мед и вода и се съгласява.

Или мед, или захар, но да има нещо сладичко във водата, за да я иска бебето.. 🤣 честно казано, нито се сърдя, нито се изненадвам, преди така са ни гледали. Обяснявам й, че има нови проучвания и препоръки за бебенцата и така. Слава Богу не е от тези, които започват да спорят, че щом те са го правили и децата им са добре, трябва и аз да го правя.
Иначе за парфюма, също съм предупредила всички, да не слагат силни парфюми, като идват (не, че много хора идват). Казвам им, че обонянието на бебетата е много силно, освен това, че после не мирише на бебе, а на парфюм. Досега никой не се е обиждал. Самата аз все още ползвам само ролон и не се пръскам, така че си ме знаят близките и няма как да ми се разсърдят.

# 363
Нашата девойка днес е страшна поспалана.
Излязох да си свърша една работа днес и е изяла 90мл АМ (при стандарт 120 на кутията) точно преди да се прибера. Та заспа към 10 и в момента в 16 още спи... Само към 13 леко се събуди и цокна съвсем малко и се успа пак...

# 364
Момичета, вдъхнахте ми кураж и днес тази дето ми направи забележка пред мъжа ми, мина, духаше много силен вятър, той ту духа, ту утихва. И пак ми казва: Тук духа много вятър! Аз: Супер е! Тя: Ама не, може да отидеш другаде! Аз отново: Супер е! Тя: Да, така си решила! После започна да ме разпитва само на кърма или допълвам.Аз: Няма значение! Тя: Ама, аз да ти кажа, че е хубаво да допълваш, ако нямаш достатъчно кърма. Аз повтарям: Няма значение! И жената си тръгна, видя се, че остана озадачена. Много добре се почувствах след това!
Реших да не се обяснявам повече на хората!
Joss, благодаря за съветите

# 365
Моята майка не пропуска удобен момент да каже да разкараме котката 😅
Вчера пък като се чухме със свекървата и казахме, че малкият цял ден е крив, плаче, колики има и тя...щяла да го гушне, ама как щяла да го завърти, ама не знам какво си и щял да се успокои при нея 😒 и аз казах, че нищо няма да помогне и така 😃 то ако при майка си и баща си не може да се успокои напълно, не знам защо си мисли, че при баба ще е по-различно. То се виждаше как се напъва и го боли. Иначе за температурата дали е окей за бебчето се съди точно по вратлето. Винаги проверявам тила. Иначе нослето често си е хладно, също и крайниците, което е напълно нормално.

# 366
Момичета, вдъхнахте ми кураж и днес тази дето ми направи забележка пред мъжа ми, мина, духаше много силен вятър, той ту духа, ту утихва. И пак ми казва: Тук духа много вятър! Аз: Супер е! Тя: Ама не, може да отидеш другаде! Аз отново: Супер е! Тя: Да, така си решила! После започна да ме разпитва само на кърма или допълвам.Аз: Няма значение! Тя: Ама, аз да ти кажа, че е хубаво да допълваш, ако нямаш достатъчно кърма. Аз повтарям: Няма значение! И жената си тръгна, видя се, че остана озадачена. Много добре се почувствах след това!
Реших да не се обяснявам повече на хората!
Joss, благодаря за съветите

Браво, Мики! Само така!

# 367
На нас педиатърката каза да съдим по ръчичките и нослето. Но вече ще пипам и вратлето.

# 368
Моята майка не пропуска удобен момент да каже да разкараме котката 😅
Вчера пък като се чухме със свекървата и казахме, че малкият цял ден е крив, плаче, колики има и тя...щяла да го гушне, ама как щяла да го завърти, ама не знам какво си и щял да се успокои при нея 😒 и аз казах, че нищо няма да помогне и така 😃 то ако при майка си и баща си не може да се успокои напълно, не знам защо си мисли, че при баба ще е по-различно. То се виждаше как се напъва и го боли. Иначе за температурата дали е окей за бебчето се съди точно по вратлето. Винаги проверявам тила. Иначе нослето често си е хладно, също и крайниците, което е напълно нормално.

Котката поне не излиза навън... 🤣 Кучето е трън в очите на всички.
Даже и баща му ми го връчва, като има колики, какво остава баба му да го успокои.. но, нека си помечтае жената 🤣 ако научиш някоя нова врътка/позиция, да споделиш и с нас 🤣
Нашият тази нощ спа от 23:00 до 5:00, това му е най-дългият интервал досега. Но, на ден спи около 12 часа, в приложението, където следя, пише препоръчително 14/17 часа на ден да спи...

# 369
Мики, следващия път като те заговори тази госпожа, не отговаряй - просто гледай втренчено, докато нe отмине. Повече няма да ти дава съвети 🤣

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 19:59 от Мануна

# 370
На нас педиатърката каза да съдим по ръчичките и нослето. Но вече ще пипам и вратлето.
Хедра ми каза тила. Ръчичките и са много често хладни, и носа, което е нормално.

Майка ми се сърди, че не я давам да я държи след като е пушила. Четох, че не е хубаво за бебето да има контакт тънката му кожа с никотина по дрехите и кожата на пушачите.

Те са си гледали децата по техен маниер, сега обаче сме ние и трябват граници, които да са преди всичко комфортни на майката на бебето.

Но освен това мисля, че в този първи триместър мама си е най добре да си го пипа основно тя, и тати за подкрепа. Другите по-нататък.

Вие правихте ли погача? Как беше с пипането на бебето... психически се готвя за следващия уикенд...

# 371
Аз също не давам на майка ми да я гушка, като е пушила. Тя обаче се съобразява и без да й кажа и не пуши известно време преди това.

Погача правихме и беше вълшебна. Никой не е пипал бебето, освен по крачето и то само някои си позволиха след разрешение.

# 372
Аз имах гранде планове за погача, ноо точно тогава тромбът ме беше приковал и само отидох до църквата с бастунче Laughing  и За цигарите съм съгласна, майка ми се съобразява.

Момичета, слагате ли бебетата в шезлонг и колко време може да стои вътре? Дадоха ни на заем и ми харесва идеята, защото може там да постои малко след хранене, вместо аз да го държа заради рефлукса.

# 373
Момичета, не знам дали имаме проблем , но моята бебка когато я изведа на дневна светлина , свива очички и след малко почва да премижа и да гледа, но й се зачервяват. Вкъщи няма нищо, на осветление също, в количката със сенника също няма, но спусна ли го , без слънце само дневна светлина като рано сутрин или привечер веднага и почервеняват и мига постоянно.
Притеснява ме това и се чудя да отивам на лекар , но да питам и вашите как са ?
Няма гурели, няма сълзене , само стават червени и воднисти все едно е плакала 1ч…😳

# 374
Около нас никой не пуши, обаче аз също бих им казвала да не го гушкат веднага след това. На нас даже от болницата ни дадоха брошури за първите месеци на бебето и там си пише да не се излага на цигарен дим и дрехите да се сменят след пушене. Така че, според мен даже казвайте "Педиатъра така каза" и това е. Точно пък най- близките да не се съобразяват и да трябва да им казваш е много неприятно, обаче сме различни поколения и имаме различни разбирания. Моята майка също е пушила покрай мен винаги и нямам последици, но това не гаранция. Какво пречи да се внимава.
Ние за съжаление нямахме погача, не можах и на църква да отида, защото е много далеч от нас. Ще наваксаме като се приберем в България есента.
Иначе, като не знам как да поднеса дадено свое желание, казвам че съм чела по формите, че хората правят "еди-какво си" и "как може така" и хората се усещат 🤣🤣🤣

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 19:55 от Mila91#

Общи условия

Активация на акаунт