Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 564
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Ние отидохме само на църква и не сме правили погача. Аз не съм много за някои обичаи. Майка ми обаче иска да направи събиране с роднините, т.е. Нещо като погача.

Нашата също понякога затваря очи, ако е по-светло. Взехме и слънчеви очила, но още не сме и ги слагали. Дано ги търпи.

# 376
Ние отидохме само на църква и след това се почерпихме вкъщи с пастички, с моите родители 😊 Не сме правили погача, тя не е задължителна и няма общо с православието. Тя е по-скоро повод за събиране и празнуване. Нашият бебчо също си стиска очичките, когато го извеждаме на терасата 😁 напълно нормално е да им дразни дневната светлина, дори и да не е пряка слънчева.

# 377
Сестра ми и племенницата само се карат кой да я държи, не ме питат искам или не.  Но аз нямам проблем да я подържат малко. Всички я гушкат. Само мъжа ми пуши, и един ден пипа бебето, а ръцете миришат на цигари. Веднага му направих забележка, оттогава, банята, сапуна и чак тогава бебето.

# 378
Здравейте. Бях писала,но не си виждам коментара..
Дали има и други бебета,които правят по 9 часа нощна пауза вечер? По колко хранения имате на денонощие ?

# 379
Явно не се е публикувал, нещо се е случило по време на публикуването.
Ние още не може да достигнем 9 часа, най-дългата пауза ни е 6 часа. И не можем да премахнем нощното хранене в 3 ч.

# 380
Момичета вече доста ме притесняват килограмите на бебка. Във вторник я мерих 5200 сега я мерят 5160, в събота съм я мерила 5180, тя слабо наддава от начало първият месец качи 600 гр, вторият 700 гр, като беше на 09.06 на два месеца и личната я мери 5160, както и аз сега я меря. Поради страховете ми по колко яде, започнах да се цедя и да й давам- яде по 110-120 мл по 6-7 пъти пауза има 6 часа от 21- 03 и после на 4 часа от 03- 07  и 07-11 после през деня е на 3-3.30 часа. Памперсите са ни пълни иначе, ходи и по номер 2 на 2-3 дни, но е обичайната си горчица. През деня започна да прави повече будни състояния, като от два дни започна много да си приказва с нещо което си е харесала и пада голяма забава, вчера с какво ли не си говори и не се радва, жизнена е, щастлива е, плаче със сълзички.... ама на какво може да се дължи това "наддаване"!?

# 381
Ние нямаме 9 часова пауза, но 6 часа + имаме. Заспива към 22:15 и се буди около 5 часа да хапва. После се буди около 8 часа. Вчера стана в 9. Снощи пак пищя 2 часа докато заспи. И явно я боли и дегазина е безсилен. Не мисля, че е от жегата, защото вечер е прохладно.

Мишле, ЛЛ какво каза?

# 382
Ами толкова си наддава. Защо те притеснява, при положение, че пълни памперсите и е активна. Да не говорим, че 3тия месец и натам се предполага, че започват да наддават по-малко.
Както каза моята педиатърка последния път, стига си му намирала косури на това дете, виж го колко е прекрасно Simple Smile

# 383
ЛЛ каза, че си е в норми за първите наддаване, а сега още не съм говорила с нея.

# 384
Мишле може да има разлика от кантар до кантар. Някои бебета не качват с толкова бързи темпове, колкото други. Аз преди няколко дни писах, че Кая е 4,4кг , а е 2 месеца и няколко дни. Качила е общо 1.8кг от изписването, което не е много, но не е и малко. По принцип казват, че бебетата  хранени с АМ дърпат с по-големи темпове от тези на кърма, както и тези, които се раждат по-мънички по-бързо качвали. Е при нас не е точно така. Но наддава и е добре. 

Преди няколко дни видяхме едно бебе, което е с месец по-голямо от нея и е 7кг, което ми се видя много. Но аз не съм и толкова в час колко са удачните граници.

# 385
Чувала съм и аз тези митове че на АМ и ако е по мъничко бебчето качва повече. Ами в нашия случай не е вярно. Роди се 2790, изписаха ни 2610. На прегледа на навършени два месеца тежеше 4250 и педиатърката каза че е малко, първия месец си беше наддала килограм, но втория само 550 гр. Сега ще видим на навършени три месеца как ще сме, но като гледам как още ни стават памперси единичка, явно нямаме 5 кг. И аз и таткото сме високи и едри и откъм кг, ама госпожицата не знам на кой прилича.

# 386
Нашата в момента е 5500гр, на 2 месеца и 13дни.
Роди се 3350, но много спадна в болницата 3060 ни изписаха.
Баща й е висок и строен, аз съм висока, но не и стройна 😂😂😂
Тя не знам на кой ще прилича, жива и здрава ще видим, за сега по визия и маниер е копие на баща си….по капризи и мрънкане също…
На памперс 2 сме, но дрехите ни са 68-74 зависи от модела…
А мами в жегите намалиха ли яденето, моята почна да се глези веднъж изяде 150мл, веднъж 90мл, после 120мл… та си го обяснявам с топлото време…

# 387
Тя не знам на кой ще прилича, жива и здрава ще видим, за сега по визия и маниер е копие на баща си….по капризи и мрънкане също…
А мами в жегите намалиха ли яденето, моята почна да се глези веднъж изяде 150мл, веднъж 90мл, после 120мл… та си го обяснявам с топлото време…

И моето момиче намали яденето общо взето не мога да и схвана 😀 търси по-често, но и по- малко изпива.
Момичета как обличате бебетата в жегите? Голяма драма ми е това с дрехите… при нас е около 30 градуса.

# 388
Нашата се роди мъничка и си удвои теглото много бързо. Та това, което твърдят за бебетата с ниско тегло при нас важи😅

И нашата е така с мл, които изяжда в момента. Питахме педиатърката дали е нормално, каза че така ставало лятото, особено ако млякото, което даваме е много горещо.

Някой беше питал за 9ч сън-нашата някои вечери спи по толкова, но както казах през деня почти няма дремки. А и аз установих, че доста я изморявам, не я оставям да и стане скучно, както вика мъжа ми. Та вината с дремките си е моя, понеже постоянно гледам да я занимавам с нещо, тя се превъзбужда, как да заспи после…

Момичета, аз понеже притоплям водата на малката в каната, сега забелязах две дребни мушички в нея 😳 Каната уж е с капак отгоре, смисъл плътно затворена е и с филтър, не знам как са влезнали гадинките.
Преди това и бях направила мляко с тази вода… дано не и докарам някакви зарази, ужас…
Вие какви кани ползвате?
Сега ще ходя да търся друга.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 19:13 от 🍓

# 389

И моето момиче намали яденето общо взето не мога да и схвана 😀 търси по-често, но и по- малко изпива.
Момичета как обличате бебетата в жегите? Голяма драма ми е това с дрехите… при нас е около 30 градуса.
При нас днес е 27, като никога и е с боди с къси ръкави и крачоли.

Общи условия

Активация на акаунт