Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 476
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,  все забравям да питам, на всички ли ви дойде цикъл, които не кърмите имам предвид.  При мен свършиха лохиите вече повече от месец, но цикъл няма. Бях на преглед 3 седмици след раждането,така искаше доктора,  прегледа раната,  също и с коремен ехограф ме гледа, каза всичко е наред. Каза чакаш цикъл и после пак при мен. Сещам се че  хормоните на щитовидната са ми в хипер функция, иначе съм в хипо. Явно това ми обърква хормоните.

# 646
При мен дойде цикъла около месец и половина след секциото. Този месец също имах цикъл, за щастие доста по-кратък от първият. Аз не кърмя.

# 647
  • Смолян
Момичета,  все забравям да питам, на всички ли ви дойде цикъл, които не кърмите имам предвид.  При мен свършиха лохиите вече повече от месец, но цикъл няма. Бях на преглед 3 седмици след раждането,така искаше доктора,  прегледа раната,  също и с коремен ехограф ме гледа, каза всичко е наред. Каза чакаш цикъл и после пак при мен. Сещам се че  хормоните на щитовидната са ми в хипер функция, иначе съм в хипо. Явно това ми обърква хормоните.
Вече трети цикъл ми идва и е бетон на 28 ден. Такова нещо от 10 години не помня😀

# 648
Не кърмя, дойде 70 дни след секциото.

# 649
Само да ви кажа относно термоса, днес го изпробвах, в 7 ч сложих вряла вода от каната и в 13 часа сипах от него в чаша да видя как е и беше все още вряла направо не се пипаше. Simple Smile също го обръщах да видя дари тече, първоначално изтече 10 мл. явно някъде където е влязла и повече не изтече.
А за цикъла аз кърмя и още нямам, но на мен лохиите ми бяха сигурно 2 месеца и повече....

# 650
Момичета,  все забравям да питам, на всички ли ви дойде цикъл, които не кърмите имам предвид.  При мен свършиха лохиите вече повече от месец, но цикъл няма. Бях на преглед 3 седмици след раждането,така искаше доктора,  прегледа раната,  също и с коремен ехограф ме гледа, каза всичко е наред. Каза чакаш цикъл и после пак при мен. Сещам се че  хормоните на щитовидната са ми в хипер функция, иначе съм в хипо. Явно това ми обърква хормоните.

Моето момиче е на 3 и 10 дни аз още нямам цикъл 😁 и преди да забременея пак си нямах де…😀
Момичета пускате ли климатик в тези жеги?

# 651
Аз имах нещо подобно на цикъл, но беше някъде към 40-тия ден май беше, вече не помня. Сега сме 2 месеца и 20 дни, още нямам. Но точно на 2 месеца като ставаше, започнаха болки като преди цикъл, и бях сигурна, че ми идва, но няма още нищо. Болките ме държаха до средата на миналата седмица, значи, някъде 15 дена. Всеки ден мислех, че ми идва. Но още нищо. Все още цедя кърма, която е доста намаляла.
Да отбележа, че 1-вия месец пак беше намаляла, като ми зацапа и после като отмина, пак се засили. Сега чакам вече 20 дни да се засили, но нищо.

Ние си пускаме климатика вкъщи. Нея я държим само по боди и няма проблем. Вечер е с чувалчето за сън и е супер.

На мен след бременността ми се появи слънчева алергия, нямах преди. Сега изляза ли на слънце, започва всичко да ме сърби, стават пъпки, чак мехурчета. Мажа се с 50-ти фактор. Но понякога забравям. Някой има ли представа дали ще отмине това? Имате ли странични ефекти след бременността?

# 652
Мануна, аз също смятам да въведа едно хранене от 180мл след 6-тия кг. 😁❤️
Ние пускаме климатик, няма как, то иначе в стаята става 27-28°....малкият е в другия край на стаята от същата страна на климатика. По този начин не му духа изобщо.
Аз родих на 20ти април, като лохиите продължиха почти два месеца без два дни, т.е. до около 18ти юни. Вчера/29-ти юни/ ми дойде.....а днес е много обилен, никога не съм имала толкова обилен цикъл, а съм и с анемия. Чак малко се изплаших 😃 Не знам дали и при вас е било така.

# 653
При мен страничния ефект след бременността е , че започнах много да се потя, никога в живота си не съм се изпотявала така, дори и нощем , а живеех в Пловдив 😂😂😂 сега съм в планината с бебчо и уж е хладно, но аз се потя ужасно , по два - три пъти на ден си взимам душ, дано отмине този период защото не ми харесва така.
Чакам цикъл за 3 ти път след 9-10 дни.
Моята Елис е близо 6200гр , яде различно, веднъж 90мл друг път 210мл, стигала е дори веднъж до 240мл , не знам на какво се дължеше, но при нас много се вдигна консумацията на вода по 50-60 мл на ден, което е хубаво в тези жеги, тя си я търси сама…в стаята климатик не пускам, но е хладно 24-25 градуса най много е ставало, средно е 22-23… тя вътре е или по памперс ( понякога и без😂😂😂) или боди…навън по същия начин, не я обличам искам да събира слънце и топлина за зимата 😂

# 654
  • Смолян
Мануна, аз също смятам да въведа едно хранене от 180мл след 6-тия кг. 😁❤
Ние пускаме климатик, няма как, то иначе в стаята става 27-28°....малкият е в другия край на стаята от същата страна на климатика. По този начин не му духа изобщо.
Аз родих на 20ти април, като лохиите продължиха почти два месеца без два дни, т.е. до около 18ти юни. Вчера/29-ти юни/ ми дойде.....а днес е много обилен, никога не съм имала толкова обилен цикъл, а съм и с анемия. Чак малко се изплаших 😃 Не знам дали и при вас е било така.
Първите два цикъла 2-3-4 ден все едно ме колеха.
Този цикъл вече втория ден е по-нормален.

След бременността ми избиха петна под очите и съм като хиена, а се мажа постоянно с 50 фактор.
От 10 и се потя жестоко, особено по лицето. Направо челото ми е в капки.

# 655
При мен страничния ефект след бременността е , че започнах много да се потя,
+1 в отбора, най-вече с "ароматна" пот.
Четох, че е начин на тялото да покаже на бебето - ето, това е миризмата на мама - и така бебето да разпознава майка си по-лесно.

# 656
Оххх и аз се потя..... 😃 На мен по принцип все ми беше жега, когато бях бременна, а след раждането все ми е студено, но се потях нормално...до скоро, а сега започна потенето....
Значи е нормално първият ми цикъл да е така обилен, ужасно е просто.

# 657
Аз не се потя, много интересно, но и на мен първия месец след раждането ми беше все студено, а по принцип ми е все топло. И в студените дни си ходя тънко облечена.
Надявам се да преминат всички тези странични ефекти.

# 658
По темата с цикъла… този месец ми беше втория цикъл, като стигнах до спешното с кръвоизлив, не ми се беше случвало такова нещо. И продължава около 15 дни, като имах кръв и по време на овулация. И преди си беше шантав, ама чак толкова шантав не е бил хахах. Надявам се да се регулира до няколко месеца, според аг са хормони..

# 659
  • Смолян
Оххх и аз се потя..... 😃 На мен по принцип все ми беше жега, когато бях бременна, а след раждането все ми е студено, но се потях нормално...до скоро, а сега започна потенето....
Значи е нормално първият ми цикъл да е така обилен, ужасно е просто.
Както вчера писах, че сега се търпи нощта беше ужасна. Ставах през час да сменям превръзки, даже от страх спах на еднократен чаршаф от детето. Аз толкова не съм ставала Бориса да храня.😭😭😭😭

Общи условия

Активация на акаунт