Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 454
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,момичета.
Аз да питам имате ли лоши мисли,аз например все си мисля,че докато държа бебето мога да се спъна и да падна с нея.
Живеем на 2 етаж без асансьор и като слизаме или се качваме по стълбите,пак с нея,все си мисля,че мога да се спъна и даже си представям,ако например се спъна по какъв начин падам и тя къде ще се удари..с първото дете не съм имала такива мисли,сега не знам какво ми става и на какво се дължи? 🤔

# 691
Благодаря ти! Сега успяхме със спринцовка. Ще го имам предвид .Съмнявам се че ще мине през нашите биберони защото са от най-малките, ако се наложи ще ги сменя вам

# 692
Разтваря се много добре. Нашето адаптирано мляко е гъсто и затова ползваме М, но иначе съм го давала и с малък биберон и няма проблем. Просто променя вкуса на млякото...

# 693
Момичета, фонтанелата на бебето нормално ли е да пулсира? Още му е мекичка и сега, докато спи, забелязвам, че косичката му се надига там, все едно пулсира.

# 694
И при моето бебе пулсира, мисля, че е нормално.
Далинда, от време на време и аз имам някакви такива натрапчиви мисли, особено пък сега като гледах последния сезон на Squid Game, направо си беше мазохизъм да го гледам.
За това което не съм очаквала, също и при мен е, че с нетърпение очаквам дали ще се изака или не, поне сега е редовна, всеки ден или през ден и няма експлозии.
Не съм и очаквала, че ще се чувствам толкова "погълната" от майчинството, все едно съм в един розов балон. Дава ми сили да правя планове за напред.

# 695
Здравейте,момичета.
Аз да питам имате ли лоши мисли,аз например все си мисля,че докато държа бебето мога да се спъна и да падна с нея.
Живеем на 2 етаж без асансьор и като слизаме или се качваме по стълбите,пак с нея,все си мисля,че мога да се спъна и даже си представям,ако например се спъна по какъв начин падам и тя къде ще се удари..с първото дете не съм имала такива мисли,сега не знам какво ми става и на какво се дължи? 🤔

Аз съм същата🙈 И при мен е второ дете, но не знам защо.. повече паника съм и голямо тревожност ми падна за всичко..

# 696
И при моето бебе пулсира, мисля, че е нормално.
Далинда, от време на време и аз имам някакви такива натрапчиви мисли, особено пък сега като гледах последния сезон на Squid Game, направо си беше мазохизъм да го гледам.
За това което не съм очаквала, също и при мен е, че с нетърпение очаквам дали ще се изака или не, поне сега е редовна, всеки ден или през ден и няма експлозии.
Не съм и очаквала, че ще се чувствам толкова "погълната" от майчинството, все едно съм в един розов балон. Дава ми сили да правя планове за напред.

Оо, чаках с нетърпение новия сезон, но ще го гледам по- нататък 🤣 усещам, че ще си докарам кошмари иначе.

# 697
Аз също си представям лоши сцени, ама веднага си казвам: Спри да мислиш така, и я поглеждам. Всичко ми отминава.

Ние също живеем на втория етаж, но си пуснах асансьора. Уж съседите нямаха нищо напротив, а сега чувам приказки. Ама също имам право да го ползвам като тях. А и си плащам, не ми е безплатно. Не мога да си представя всеки ден да свалям количката и да я качвам до горе. Един път ми се наложи, защото мислех, че нямаме асансьор, а то се оказа, че тази на третия етаж запира вратата на асансьора. Няколко пъти, все няма асансьор и не работи, а то друго. Тази същата дето ме тормозеше по време на бременността, намери начин да ме тормози и сега. Веднъж много ми се приходи до тоалетната и не успях да се кача, защото пак нямаше асансьор. Пак беше отворена вратата на някой етаж. Тогава срещнах една жена от входа и й казах, че не мога да се кача до вкъщи, защото ми тежи количката, и най-вероятно някой не бута вратата на асансьора. Тя ми каза, че е на третият етаж отворена, и тя все я затваряла. Жената живее на 6-ти етаж и върви пеша и вижда къде не е затворена. Веднага ми светна какво се случва.
Много лош човек. Злобата няма край. Отидох да видя как може да спре тази врата, къде запира, Ами никъде. Пуснах вратата от всяка позиция и се затваряше всеки път. Заключих, че е умишлено. Веднъж на първия етаж беше отворена, също не запира, защото винаги се блъска. Пак е било нарочно. Ама как да се докаже, няма.

# 698
Ее Мики, съжалявам, каква ситуация само с тоя асансьор... какво и пречи

И аз имам някакви тревожни визии как нещо се случва на бебето, пада, блъскам я без да искам, и какво ли не.
 Пak от книгата Matrescence пишат, че това е някакъв еволюционен механизъм майката да предвиди възможни опасности и да ги предотврати. Харесва ми като рационализация:)

От седмица-две вече нощем, да чукам на дърво, спи от 21:30 до към 6, като след 1 сутринта има няколко буденета за хранене и успокояване. Има вече някаква предвидимост Heart

Свалила съм си да слушам на аудио How babies sleep на Helen Ball по препоръка от една майка на 3 деца тук във форума. Книгите много ми помагат да си подреждам мисленето.

# 699
Майчета до колко време след вземане на фекалии трябва да я данесем в лабораторията? Успях много малко да събера от дупето и памперса, дали ще стигне да проба, не ми е ясно.

# 700
Момичета, тези, който сте малко по-напред и не кърмите имам въпросчета към вас. Колко качиха бебчета 3 месец и сега колко АМ пият?  Нещо посъветваха ли ви вашите педиатри?
Нашата за момента е качила около 450 гр., като има още две седмици до 3 месец. Ние сме на едно суперкалорично мляко (Аптамил Прематюр) и кърма, която за съжаление още ми намалява. Смесено изяжда около 120 мл, но по-често 100 или 90 мл. Гастроентерологът ни каза още месец да не го сменяме, защото едва сега днес е твърдо над 5 кг - 5050 гр. Притесняваме, че млякото е много натоварващо за бъбреците и е явно, че не можем да останем твърдо дълго на него, а на кутията пише 150 мл от 3 месец нататък. В момента сме на 6 хранения. От 3 месец трябва май да са 5.  Борбата въобще продължава... Смятам малката може би да я захраня към 5 месец средата и ми е интересно и вие какво мислите и какви съвети получавате...
Слава богу резултатът от ваксината е само 2 дни спадане на теглото. Днес сме отново нагоре.

# 701
Момичета, тези, който сте малко по-напред и не кърмите имам въпросчета към вас. Колко качиха бебчета 3 месец и сега колко АМ пият?  Нещо посъветваха ли ви вашите педиатри?
Нашата за момента е качила около 450 гр., като има още две седмици до 3 месец. Ние сме на едно суперкалорично мляко (Аптамил Прематюр) и кърма, която за съжаление още ми намалява. Смесено изяжда около 120 мл, но по-често 100 или 90 мл. Гастроентерологът ни каза още месец да не го сменяме, защото едва сега днес е твърдо над 5 кг - 5050 гр. Притесняваме, че млякото е много натоварващо за бъбреците и е явно, че не можем да останем твърдо дълго на него, а на кутията пише 150 мл от 3 месец нататък. В момента сме на 6 хранения. От 3 месец трябва май да са 5.  Борбата въобще продължава... Смятам малката може би да я захраня към 5 месец средата и ми е интересно и вие какво мислите и какви съвети получавате...
Слава богу резултатът от ваксината е само 2 дни спадане на теглото. Днес сме отново нагоре.

Гери, моята е изцяло на АМ от раждането, сега на Аптамил АР заради рефлукса, всеки месец ми качваше по 1кг, сега е на 3м и 2 дни, тежи 6400 гр ( сутринта я претеглих) знам, че около 700-800 гр на месец е в норма, храни се 6 х 150/180мл… давам й храна колкото иска, тя яде и като се нахрани спира, лакома е , но не преяжда , което ме успокоява, че яде достатъчно спрямо нуждите си, от 2 седмици пие и по 50-60 мл вода на ден, аз съм твърдо за водата и затова я предлагам често.

# 702
Ее Мики, съжалявам, каква ситуация само с тоя асансьор... какво и пречи

И аз имам някакви тревожни визии как нещо се случва на бебето, пада, блъскам я без да искам, и какво ли не.
 Пak от книгата Matrescence пишат, че това е някакъв еволюционен механизъм майката да предвиди възможни опасности и да ги предотврати. Харесва ми като рационализация:)

От седмица-две вече нощем, да чукам на дърво, спи от 21:30 до към 6, като след 1 сутринта има няколко буденета за хранене и успокояване. Има вече някаква предвидимост Heart

Свалила съм си да слушам на аудио How babies sleep на Helen Ball по препоръка от една майка на 3 деца тук във форума. Книгите много ми помагат да си подреждам мисленето.

Всеки път като свалям количката по стълбите си представям как пада, за това я стискам здраво. Има нещо вярно, че за това идват тези мисли, да се научим да пазим новия живот.

# 703
Аз днес мерих нашата и за една седмица е наддала само 100гр. Коликите и рязко спряха и сега рядко плаче, но не иска да яде по много и това е. Сега качихме дневните количества на около 530мл и по-рядко стигаме 600мл. Според ЛЛ 600гр на месец е ок. Не знам дали да не търся мнение и от някой платен педиатър.

Ние продължаваме да се храним на 3 часа през деня, като я будя, ако не е станала. През нощта не я будя, когато тя стане. Но явно ние сме изключение, защото май няма друго такова бебе в темата с толкова малко килограми. Пак сме в 4ти персентил.

За страховете мисля, че е нормално да ги имаме. Ние също продължаваме с драмите със съседите.
Скрит текст:
Още продължаваме да сме с дупка в стената на детската стая. След много зор и мрънкане от моя страна на половинката да задвижи този въпрос, а не да чака детето да стане на 18, то в крайна сметка се разбра от къде е теча. И както слушахме не е при нас от няколко съседа, точно при един такъв сладур се оказа проблема. И се оказа, че най-вероятно един от съседите ни е завзел и таванското помещение. Извадихме от архивите скица къде се пада и точно там даденият съсед най-вероятно е бутнал няколко стени и е обединил 2 тавански помещения. И двете тавански не са негови. Пак ще се ходи до общината и да видим да не е станало грешка, но най-вероятно не е. А този е един агресивен и ни обясняваше как скицата е лъжлива ... Та малко ме е страх дали нещо няма да ни направи, ако му изпратим призовка за освобождаване на пространството.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 22:39 от Пълнолуние

# 704
Пълнолуние, и при нас беше така с милилитрите. Едвам стигахме 600мл.
 С шишета на филипс авент сме, реших да сменя потока с 4ворката, която е за 3+, тя утре ги навършва.
Сега нещата потръгнаха, за щастие, изпива около 700-800мл.

Дами, аз имам следния въпрос- вашите бебчета докато заспиват “мятат” ли си главата на едната страна?
Питах педиатърката, каза че било начин да се приспива сама.
Буквално със засилка си блъска главата по матрака. Прави го около 5-10пъти, после заспива.

Общи условия

Активация на акаунт