Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 457
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Ягодке, ние сме с 4ка вече около 10тина дни и заради тях качихме количествата на 530-600 ml. Но не знам дали заради жегата пак започна да яде по 60-80мл на хранене. Имаше няколко дни с хранения по 100-120, макар единични, но сега не.

Ние вчера направихме 3 месеца. Не знам дали 5та няма да и дойде в повече.

# 706
Да, нашата се извива към матрака направо, и докато не й дам биберон, не се успокоява. Мен много ме притеснява това, но все си казвам ще го израсте и ще спре.

И ние сякаш имаме намаляне на храната, но не съм ги следила изцяло. Ние другата седмица навършваме 3 месеца. Спряхме й всичко, освен Биобаланса, докато не свърши и той. Два дни доста порева, но днес беше супер спокойна и дори нямаше болки, докато пръцка. Мисля, че е , защото спряхме всички лекарства. Все ми беше жал и като ревеше, веднага Инфакол и Grape Water давах. Знаех, че в един момент трябва да ги спра и реших да е рязко. Дано се получи.

Пълнолуние, нямам думи, какви нагли хора. Как е възможно да вземеш нещо чуждо и да претендираш, че е твое? Поне сте разбрали откъде идва теча.

# 707
Добър вечер,бяхме на трета ваксина и малкия на 3 м.тежи 8 кг.ЛЛ каза като навърши 4м.да започвам захранване.Поръчах комплекта за захранване от мама за мама и уреда на Филипс за готвене на пара,обаче нещо ме е страх че е рано. Обзема ме една паника .качва по 1 кг. Месечно и 4 см.Мисля че е нормално.Да доста тежи за месеците си но той се роди 4.370 голям бебок а лл казва че е много.А наддава като всички др бебчета по 1кг и малко на месец ,много съм объркана

# 708
Как преценете кога да започвате захранването? Аз се обърках… знам, че трябва да може да си държи главата добре изправена. До тук добре. Трябва да може да стои в седнало положение, да проявява интерес към нашата храна и да може да избутва храната с език. На мен ми се струва абсурдно да може да сяда в 4-ти месец 😏

# 709
Как преценете кога да започвате захранването? Аз се обърках… знам, че трябва да може да си държи главата добре изправена. До тук добре. Трябва да може да стои в седнало положение, да проявява интерес към нашата храна и да може да избутва храната с език. На мен ми се струва абсурдно да може да сяда в 4-ти месец 😏

На мен педиатърката ми каза да започна в 5ти месец. Никакви условности не ми обясни, даже бях изненадана, че каза да започвам в 5ти реален месец, което при нас ще отговаря на 3м коригирана възраст... Ще видя как ще подходя.

# 710
Нашата ЛЛ каза, че ще започнем от 6ти месец захранването, което съвпада напълно и с моите виждания.
Ако бебчето си наддава добре с млечното хранене не виждам причина да се бърза- после цял живот ще ядът пържоли..😁

# 711
Да, просто наистина не разбирам на какъв принцип се решава дали на 6-тия месец или, да речем, на 4-тия… По какво преценяват? Съответно кое е най-доброто?
Аз нямам търпение да го захранвам вече. Мечтая си за мига, в който ще отпаднат поне 3 хранения с кърма 🤣

# 712
Да, просто наистина не разбирам на какъв принцип се решава дали на 6-тия месец или, да речем, на 4-тия… По какво преценяват? Съответно кое е най-доброто?
Аз нямам търпение да го захранвам вече. Мечтая си за мига, в който ще отпаднат поне 3 хранения с кърма 🤣
И нашата педиатърка каза да започваме захранването от др месец, тоест на 4 месеца. Но при нас ни обясни, защото има алергия към белтъка и продължава да ака зелено. И поради тази причина е по-добре да започнем от другия месец.

# 713
От 4м се започва ако има някакъв проблем,не наддава например.
Желателно е от 6м да се почне.
Те още имат неразположения и за мен е рано на 4м да се почне,все пак и колики може да има когато се започва захранване

# 714
Момичета, много съжалявам за проблемите със съседите ви 🥺 Дано се разрешат скоро и окончателно.
Ягодке, как ми олекна, ако знаеш 😅 Аз бях супер притеснена и точно това щях да напиша. От няколко дни, когато сложа малкия да легне и със засилка си върти главата поне 10-на пъти. Наистина много силно и рязко си мята главата наляво и надясно. Явно си е период, ама все едно ще му се откачи врата.....Останалите бебенца тук дали правят същото?
Vanya12, нашите бебоци вървят с 0,500кг. разлика от раждането и така си продължават 😅 Аз ще започна захранване, когато навърши 4-тия месец и започне 5-тия. Мен и сестра ми са ни захранили след 4-ри навършени месеца и не е имало никакви проблеми. Майка ми е продължила да ни кърми още няколко месеца.
На кутиите на АМ пише месеци и килограми. Не гледайте месеците, а килограмите. Нашето бебче е два месеца напред по количество, защото е по-голям. Хапва 6 пъти по 150мл., по изключение има 1-2 хранения по 120-130мл. Като говоря за количество вода, иначе готов разтвор идват по ~170мл. и 1-2 хранения по ~135-140мл. Предлагам и по-често вода, изпива около 20мл. на ден, понякога 30мл. На два месеца и 13 дни е, мааалко над 6кг. Докарва над 900мл. на ден ГОТОВ разтвор. По количество вода за разтваряне е 800-840мл.
ПП в Лидл има памперси и гащички на Памперс на страхотни цени.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 07:42 от Kactus

# 715
И на мен педиатърката каза следващия път като ходя, ще говорим за захранването, ще е на 4 месеца и 1 седмица, но каза пък след като я кърмя може и до 5-6ти да се изчака. Така че ще го обсъдим.
Почнах да гледам лекции за захранване, защото ми се струва много сложно, гледах в ютуб канала на списание Кенгуру, там казаха, че СЗО клонът в Европа препоръчва от 5 месец +2 седмици, за да може вече 6ти месец бебчето да хапва цяла порция храна.
Също нещо, което препоръча жената - да се захранва с храни от региона и такива, каквито биха давали в детската градина, например ако свикне бебето на авокадо, а там не дават, то няма да иска да яде.
Чудих се за машинка за пюрета дали да взимам, ама една майка например каза, че само 2 3 месеца се яде по-смляна храната, после няма какво да я правиш тази машинка.
Чудих се и за захранване водене по бебето, ама там пък сигурно много ще се притеснявам да не се задави.

Извън темата - вчера в най-голямата жега бях изляза инцидентно, бебчето спеше, аз бях отворила мрежите на количката (има и долу на самия кош) и една жена ми прави забележка да съм завиела бебето, защото става течение Grinning казах й, че вътре става 34 градуса (мерила съм), ама тя си настояваше. Че даже и не беше много възрастна.
Вдигнах рамене и си тръгнах по задачите Grinning

# 716
Хаха жената със завиване ще се погоди добре с моя възрастен съсед, който много се притеснява, че не излизаме с шапка (в ерго раницата е и нося муселиново одеалце да я скривам от слънцето, но да, не винаги е с шапка).

Нашето бебе си мята главата наляво надясно около времето за сън.
Вече 3 модела залъгалки плюе. Пробвах едни по скъпи на bibs, пробвах avent, nuk. Не. Може би сме изпуснали момента с бибите. Ако имате някой трик, давайте Simple Smile

Много ми се иска да сме с хранене водено от бебето и да пропуснем цялата работа с пюретата. Ще видим.

# 717
Belronika нашата също плюе бибата и само чака да й дадем възможност да си лапне юмрука или пръста (и бибите и ръцете не са добър вариант). Добре е, че не заспива с нещо в устата, което означава, че лесно ще се откаже.
Ние какато писах, ще се захранване към 5 и половина, защото сме назад и с ваксините. Не е добре да се предлага нещо ново в този период. Аз съм си писала дневник с голямата и сега ще ми е малко по-лесно... Хубавото същото е, че ще има пресни зеленчуци, но за съжаление плодове няма да има пресни чак до пролетта...
Авокадото е много модерно и го предлагат в градините Grinning виж броколите и пъщърнакът са друга работа, но голямата много ги харесваше. Още помня сместа от пюре  броколи с ябълки (на мен ми се обръщаше всичко в стомаха), но беше препоръчано от Хипп и беше любимо на голямата Grinning Joy пригответе се за отваратии...

# 718
  • Смолян
Belronika нашата също плюе бибата и само чака да й дадем възможност да си лапне юмрука или пръста (и бибите и ръцете не са добър вариант). Добре е, че не заспива с нещо в устата, което означава, че лесно ще се откаже.
Ние какато писах, ще се захранване към 5 и половина, защото сме назад и с ваксините. Не е добре да се предлага нещо ново в този период. Аз съм си писала дневник с голямата и сега ще ми е малко по-лесно... Хубавото същото е, че ще има пресни зеленчуци, но за съжаление плодове няма да има пресни чак до пролетта...
Авокадото е много модерно и го предлагат в градините Grinning виж броколите и пъщърнакът са друга работа, но голямата много ги харесваше. Още помня сместа от пюре  броколи с ябълки (на мен ми се обръщаше всичко в стомаха), но беше препоръчано от Хипп и беше любимо на голямата Grinning Joy пригответе се за отваратии...
Големият умираше за картоф със спанак и извара, а малкото броколи с картоф😀😀😀

# 719
На мен нон стоп ми казват, че духа вятър 🤣. Вече ми е смешно, казвам: Да и те млъкват. Сякаш не знам, че духа вятър. Ама няма човек да ме срещне и да не ми каже. Е, още е здрава. Не се е поболяла, слава на Бог.

Нас вчера ни ухапа комар по двете ръчички, общо 4 пъпки, не стават големи, но някак ми се иска да ги намажа с нещо. Фенистил дали е подходящо?

Общи условия

Активация на акаунт