Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 037
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Мануна, не знам за хипохондрия, но при всички случаи добре, че има хора като теб да четат и да информират такива като мен. Сега се замислих за яслата. Мисля да взема и двете години майчинство, а ако има ясла до края на втората година, да не е там по цял ден, и не всеки ден. Всъщност, нямам представа какво е възможно като гъвкавост в бг ясла?

При нас тен май няма, но ние почти не стъпване в града. Днес се наложи детето да е само в седалката си отзад докато стигнат до Сф (около час шофиране) и опищяла ушите на татко си. Спирал няколко пъти да я успокоява. Може би е въпрос на свикване.

# 736
Belronika или на ясла и платена/ неплатена отпуска, или майчинство без ясла. Когато детето започне да посещава ясла, майчинството се прекратява. Можеш да получаваш половината му размер до края на втората година, ако се върнвш по-рано на работа. Май имаше възможност детето да е записано и ти да прецениш кога да го пуснеш.Толкова е гъвкава схемата Simple Smile С голямата не можахме да се доберем до ясла в Пловдив. С едно дете е доста трудна работа.
Прилагам таблицата за норми за височона и килограми по месеци спрямо Дневника на мама и татко, който ни дадоха в болницата. Както се вижда 3 месец трябва да е качило 500 гр и натам 400, после 300 и по-малко към края на годината.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 16:42 от Gery666_

# 737
Моето бебче има тен, даже почнах да се притеснявам и да се чудя дали да не я мажа със слънцезащитен, купила съм ама седи в чантата за всеки случай. Минаваме все по сянка където е възможно и не е изгаряла, завивах крачетата, но спрях, защото пък стана много жега, явно просто от постепенното излагане на слънце така е станало.
За кърменето според мен до голяма степен успехът зависи и от бебето.
Вчера излязохме на заведение вечерта в морската градина и ходих да я кърмя на един шезлонг, голям кеф ми беше, гледам си морето, има естествен бял шум 😃 мъжът ми само предлага да ходим в колата.

# 738
  • Смолян
Нашият бебок е все така бял и прозрачен, а вече го и бебенося и крачетата са на слънце понякога.
Какво не съм предполагала ли - че така фанатично ще тегля бебето на кантара по няколко пъти на ден, защото не качва достатъчно. Не съм и предполагала това голямо бебе, с големи родители, да има такъв зверски рефлукс, че чак да не наддаде първия месец. Още го тегля и везната се нарежда сред останалите уреди, които ще отидат на клада пред блока - апарата за кръвно, глюкомера, помпата за кърма.
Четох назад и някой писа за детска ясла - аз съм направила профил в ИСОДЗ. Това може да се направи засега и да се види с колко точки са влезли в желаните ясли тази година. Кандидатстване за първа яслена догодина през май, живот и здраве.
Миналата събота бях открила отново еднократно кръв и слуз, микробиологията беше чиста. Другата седмица сме на първа ваксина. През август личната ни почива, дали може да се отложи с месец следващата доза?
За храненето - има 6 хранения и от тях сега му давам 2-3 пъти на ден по 180 мл и колкото изпие, другите по 150 мл. Качил е 900 грама точно последния месец, надявам се да е достатъчно това, денонощно гледам таблици за растеж и се тревожа. Майка-хипохондричка, това е положението.
Водихме го и при доц. Ралица Георгиева на трансфонтанелна, всичко му е наред, и главичката, и уменията. Вече държи главата, гърдите, обърна се веднъж от корем по гръб, хваща играчки, пее и се усмихва. За този месец съм му сложила таргет повече въртене и хващане.
Очите му още са сини, някой рецесивен ген е пробил и може и така да останат.
И само да кажа - изпитвам огромно възхищение към всички, които кърмят. Моето "кърмене" беше изпитание, с което вероятно нямаше да се справя. Бебето не искаше, аз цедях почти постоянно, една двойно помпа Спектра беше единственото хубаво нещо, което малко ме облекчи. Дори да не беше тромба и лекарствата, с които не може да се кърми, пак щях да се откажа. Така че вие сте героини!
Искаш ли заедно ритуално да изгорим везната и глюкомера, нищо, че са три медеца съм я мерила 5 пъти и все беше в норма си станах параноик.
А везната я купих, защото за две седмици беше наддала 350 грама и според личната било на минимума между 2 и 3 месец. Роди се 3070 сега на 3 месеца и 10 дена тежи 6200

За ваксините и ние отложихме и даже сега вместо две на веднъж личната постави една, защото така процедира. Не се тревожи има предостатъчно време - важното е да са напълно здрави. И с другите две съм отлагала

# 739
И аз искам ритуално да изгоря везната. И с голямата и сега все проблеми с тия кила и хранене... Ужас...

# 740
Момичета,  добре че сте вие да си споделяме кой през какво е минал и какво е правил. Вчера направих този пакет от тестове за вируси в червата и ни излезе норавирус, понеже всеки ми казва, че параноясвам и да спра да чета и вече на никой не се обяснявам, отивам и си плащам. Но въпросът сега ми е, че вече с теста го изпратих на ЛЛ и ни каза да й давам изопринозин и тройна доза Биогая. За Беогаята съм съгласна, защото то проблемът ни беше миналата седмица, един ден направо си акаше преди ядене, след ядене, едно експлодиращо, воднисто и със слус и тогава отговора беше нищо й няма давай Омни биотик Панда, ние сме на нея от ден едно, но не виждам положителен ефект и си върши работа 2 на 3-4 дни и още тогава го смених, като си го сгъсти и започна по веднъж на ден. Според мен сме го прекарали миналата седмица и четох, че може да се открие в пробите 2 седмици след боледуването и сега  се чудя дали да й давам Изопринозина, аз го харесвам много от големите деца, но за сезонни вируси, а за толкова малко бебе ми се вижда много натоварващ и тежък и при се, че вече май сме го преминали вируса. Вече и аз нз какво да правя ....

# 741
Днес ставаме на 3 месеца ♡

Момичета, каква правите с дрешките, които вече не стават?

# 742
Ние вече минахме дрешки от  3-6 месеца. Смених целия гардероб. Старите дрешки ги прибрах под леглото в торбички.  Надявам се на още едно детенце, ако не се получи, ще ги раздам.

Мишленце, ако е минал вируса, няма смисъл да товариш бебето с лекарства. Това е моето мнение.

# 743
  • Смолян
Аз лично не бих давала толкова тежко лекарства, като изопринозин.
Защо не опиташ с авирон или биозин с коластра.
Ние изпихме едно шише Биозин, като беше на 45+ дни, заради хрема

# 744
Ние носим 56/62 размер от HM. Просто някои дрехи са уголемени.  Взех и 68 размер от намалението в HM. От About you и Best Secrets взех пижамки и бодита 74, та и за зимата имаме някаква част от нещата. Сега от намалението в Зара съм поръчала пижамка, но като цяло съм доволна от тяхното качество. Старите дрешки се чудя дали да ги пазя или подаря. Имам братовчеди и колеги, които чакат бебчета. Аз не знам дали ще имам второ бебе, все пак вече навърших 41, а с Кая ми отне 6г да забременея. След година най-рано можем да мислим как да действаме. Имаме 4 ембриона все пак, но върнахме тези с АА грейд и нищо не стана и останаха само с BB и по-ниска оценка.

Аз се присъединявам към отбора на ритуалното горене на кантари 😀 И към другият отбор на капризните бебета.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 21:48 от Пълнолуние

# 745
Аз ще дам дрешките на Радост. Ще запазя само няколко със сантиментална стойност. И да имаме друго дете, ще купя или взема от някой. Като видях колко за кратко се носят, направо са ми безсмислена покупка, но в началото си мислех, че ми е много важно да е с чисто нови... Има такива, които са облечени буквално по един път.

Междудругото, имаме един пакет пуфис, 2ка. Подариха ни го, но ние си ползваме хармъни и няма да го отваряме. Някоя, ако го иска, само да и от София, за да го дам лично, че мисля, че няма смисъл да се праща по куриери.

# 746
Момичета,  добре че сте вие да си споделяме кой през какво е минал и какво е правил. Вчера направих този пакет от тестове за вируси в червата и ни излезе норавирус, понеже всеки ми казва, че параноясвам и да спра да чета и вече на никой не се обяснявам, отивам и си плащам. Но въпросът сега ми е, че вече с теста го изпратих на ЛЛ и ни каза да й давам изопринозин и тройна доза Биогая. За Беогаята съм съгласна, защото то проблемът ни беше миналата седмица, един ден направо си акаше преди ядене, след ядене, едно експлодиращо, воднисто и със слус и тогава отговора беше нищо й няма давай Омни биотик Панда, ние сме на нея от ден едно, но не виждам положителен ефект и си върши работа 2 на 3-4 дни и още тогава го смених, като си го сгъсти и започна по веднъж на ден. Според мен сме го прекарали миналата седмица и четох, че може да се открие в пробите 2 седмици след боледуването и сега  се чудя дали да й давам Изопринозина, аз го харесвам много от големите деца, но за сезонни вируси, а за толкова малко бебе ми се вижда много натоварващ и тежък и при се, че вече май сме го преминали вируса. Вече и аз нз какво да правя ....
Здравей, моето бебе имаше Норовирус.
Този вирус не е шега и то за бебе, съветвам те да я заведеш и на частен преглед за адекватно лечение и след две седмици някъде се прави отново изследване. На дъщеря ми изписаха два вида пробиотик и хидрасек.

# 747
Дрешките засега ще ги запазя, но може би впоследствие ще ги дам на някой познат (трудна работа, че повечето вече са и с 2ро).
Във фейсбук групите бях видяла, че може да направят плюшена играчка със старите дрешки на бебчето и да е със същото тегло колкото се е родило.
Мишленце, след като прочетох коментара ти, малко по-късно моята се изака по-воднисто и взех да се притеснявам.

# 748
Sande4 , тя се изхождаше преди ядене, след ядене, повреме на ядене .... и то беше един ден.
Афродита 1 , какви бяха вашите симптоми и колко време продължи. Ние бяхме с диария един ден и то вече преди около 10 дни, според мен си го прекара без да разберем. От тогава е акала 3 пъти и последните пъти вече кашесто и е без повръщане. Аз четох,  че хич не е шега, но с повръщане и разтройство и при тях е много опасно, но то отмина и четох, че 2 седмици след прекарването още се изолира в пробата, явно и затова се прави повторно изследване, а аз сега общо взето не съм сигурна от кога е, но в момента няма никакви симптоми...
А относно адекватността, явно в деня на случващото се е трябвало да потърся по адекватен преглед и добре, че е преминало безпроблемно и без усложнения. Аз общо взето нямаше и да разбера, че сме го имали, ако не се бях заинатила да направя този тест за тези вируси и то по причина, че в сряда сме за ваксини + ротавирусна, която предишния път отложихме заради сополки и исках да ми е спокойно, че е напълно здрава и ако не го бях направила, просто щеше да си й праснат ваксините и не ми се мисли тогава ....
Ние като се замисля явно сме го "лепнали" тогава от някъде навън, тъй като върлуваше вирус с повръщане, диария и температура в нашият район....
Даже и си я проследявам, че си наддава- относно ритуалното горене на кантарите- само кажете къде ще е кладата !? Confounded

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 03:17 от mi6lenceto88

# 749
Мишленце, доколкото помня, ти я кърмиш (или храниш с кърма). Щом сте го прекарали, вероятно имате антитела и те чрез кърмата са отишли и при бебето, поне така съм чела. И след като няма симптоми, вероятно всичко ви е наред вече.

Общи условия

Активация на акаунт