Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 17 822
  • 305
  •   2
Отговори
# 255
Много харесвам SG и не бих искала да ми развалят хубавото впечатление за толкова добре направени sci-fi серии / без последната/. Но твърдят ,че ще бъде направена от старите сценаристи и продуценти, но ще почакаме да видим.
https://www.gateworld.net/news/2025/11/amazon-greenlights-new-stargate-series/

# 256
  • Sofia
Зарадвахте ме със Старгейт. И на мен е любим и сериала и филмите. С нетърпение ще го очаквам.

# 257
Изгледах три епизода на анимето Ганкотсуо: Граф Монте Кристо, харесва ми, добре е направено и фантастичните елементи са интересни.
Обаче ще го трия, защото прочетох какъв е финалът и за мен с този финал е загуба на време.
Вероятно преди години, когато е излязло, съм прегледала и затова съм се отказала да му дам шанс, а сега се подведох по ревютата, които ми излизат в секция препоръчани.
Жалко за свалянето, по-добре да го бях намерила онлайн.

# 258
Петя, кaкъв е финала?

# 259
  • София
За феновете на някои от борещите се със "странни неща" - на "зелевия щанд" се е появил продукт с Фин Улфгард, прясно американо-брит-финско фентъзи:
Скрит текст:
Вече е наличен и събраният (цял сезон)
Deutschland 89 / Дойчланд 89, Season 1 (2020) - стар, но не лош, за който не го е подхващал. Самият "Дойчланд" е част от "годишна поредица", напр. Д... 83

# 260
Петя, кaкъв е финала?

Скрит текст:
Графът си отмъщава, но умира. Добрите герои живеят щастливо.

Това е единият проблем за мен - това е историята на Едмон, а не на Албер (армията е хубаво място за него - човек, роден със сребърна лъжица, който не умее нищо и няма никакви амбиции през по-голямата част от сюжета - защо трябва докато е жив всичко да му се поднася наготово?).

Другият проблем е Ганкутсуо  -
Скрит текст:
оказва се, че това е извънземно (тъй като сериалът е сай фай, не е изненадващо, че има извънземни, това, което не ми харесва е ролята му) - Едмон го среща в затвора, вместо абат Фариа. Съществото е нещо като демон, който го обладава и затова Едмон изглежда толкова странно и е толкова силен. "Демонът" подхранва желанието му за отмъщение.
Е, за мен това е пълен ш.. - Едмон от книгата сам планира всичко и е повторено многократно, че плановете му успяват, защото той е оръдие на Провидението, а тук е контролиран от нечиста сила!

# 261
  • София
Петият сезон на Stranger Things ще излезе на три поредни вълни. Volume 1 (4 епизода) излиза на 27 ноември у нас, Volume 2 (3 епизода) е планиран за Коледа, а финалният епизод на сериала ще бъде достъпен навръх Нова година.
Тук трябва малко пояснение, защото някъде може да сте видели датата 26 ноември. Да, обаче това е за американската премиера, която си има и час - 5 следобед Тихоокеанско време.
С други думи, у нас първите 4 епизода от новия сезон ще можем да гледаме в 3 сутринта на 27 ноември.
Същото важи и за коледните и новогодишния епизод. Вместо да изпратим 2025 г. със Stranger Things, ще посрещнем 2026 г. рано сутринта с него.

Stranger Things идва: Последен трейлър за новите епизоди
https://webcafe.bg/seriali/stranger-things-idva-posleden-treylar … vite-epizodi.html

# 262
  • Berlin
На нашия Нетфликс си пише четвъртък за Stranger Things.

# 263
  • София
Спинофът "Маршали: Историята на Йелоустоун“ с първи впечатляващ трейлър
Сериалът ще бъде воден от Люк Граймс, който изигра Кейси Дътън в петте сезона на "Йелоустоун".
От оригиналната поредица се завръщат и Брекън Мерил, познат като сина на Кейси и Моника - Тейт, както и Гил Бърмингам в ролята на индианеца Томас Рейнуотър.
Сред новите лица в спинофа са Пит Калвин, Бел Скинър, Андреа Круз и Майлс Китъл.
Премиерната дата на "Маршали: Историята на Йелоустоун" все още не е обявена, но се очаква поредицата да излезе през 2026 година.

https://webcafe.bg/seriali/spinofat-marshali-istoriyata-na-yelou … asht-treylar.html

# 264
  • София
Тепърва ще се присъединявам към нарочната тема, затова днес: тук (пък и да въртим полека колелото и на тази):

И все пак братята Дъфър направиха нещо, на което малцина шоуранъри са способни: превърнаха паузата в сила. Те си дадоха пространство да дишат, да погледнат историята от дистанция, да я оставят да отлежи и да ни я поднесат в първокласен вид.
Караха ни да чакаме, отлагаха удоволствието, изпитваха търпението ни многократно, но накрая "мъчението" беше възнаградено.
- пишат в първия си "разбор" Уебкафето.
В репризата чак спойлери няма - лек преразказ има за 1-я от 4-те епизода, където героите ни се ситуират в новото време (в Хокинс, не в една държава с малка буква). Понеже и аз ще ги гледам днес, не съм се подразнил от нищо, припомнянето дори е задължително (даже за имената на някои от участващите в сюжета).
Актьорите, изиграли децата от старта на Stranger Things, вече са възрастни. Никой не изглежда сладък или наивен. Вече правят впечатление на хора, които законно могат да пият уиски и да кандидатстват за ипотечен кредит.
Авторката оценява видяното с 4 от 5 и не крие положителните си впечатления; смята, че братята Дъфър са използвали дългата пауза по най-добрия начин.
https://webcafe.bg/seriali/stranger-things-sezon-5-vsyaka-sekund … avashe-revyu.html

# 265
  • Русе

И все пак братята Дъфър направиха нещо, на което малцина шоуранъри са способни: превърнаха паузата в сила.
  Подкрепям изцяло. Битката започна. Нашите герои са израснали, но освен основния противник, всеки има и допълнителна драма и лична битка. Но успяват да мобилизират личните си болки и съмнения и да превърнат слабостта в сила , която да насочат срещу голямата заплаха. Много приятно развитие на доста от героите. Бях леко резервирана от трейлъра, но новите серии разсеяха съмненията ми. Много добро начало на последния сезон.

# 266
  • София
Още по темата за генетичния код на диктатора. Съобщих ви тук в предната страница за филма, която се чака след ден-два....
Генетичният код на един диктатор: пред OFFNews говорят изследователите на ДНК на Хитлер
В навечерието на премиерата за Централна и Източна Европа археологът и генетик проф. Тури Кинг и историкът д-р Алекс Дж. Кей разказват пред OFFNews за своето изследване, което е в процес на одобрение за публикуване в научно списание.
Премиерата е на 1 и 2 декември по Viasat History.
https://offnews.bg/interviu/genetichniat-kod-na-edin-diktator-pr … ateli-856502.html

# 267
  • София
Няма ли гледащи, Pluribus?
Писах за пилотния епизод ако не се лъжа.
Изгледах преди малко епизод 4

Отдавна не беше излизала толкова качествена фантастика.
Този сериал задава много кардинални и екзистенциални въпроси за битието и за хомо сапиенс като цяло.

Въпрос за тези, които са гледали:
Скрит текст:
Дали колективния разум (или Другите както ги нарича Керъл) не извличат тази странна течност от труповете на хората? Т.е. кръговрата на живота в пълния смисъл. И всичко да има значение?
По този начин не биха хабили никакви ресурси от планетата. Умира човек и те по някакъв начин извличат някаква течност от трупа и така се хранят?
Звучи скандално и извратено, но аз досега за 4 епизода не съм ги видял да се хранят или пият нещо.

# 268
  • София
Аз го гледам, но 4-ти епизод ми предстои.

# 269
  • Русе
Няма ли гледащи, Pluribus?

Въпрос за тези, които са гледали:
Скрит текст:
Дали колективния разум (или Другите както ги нарича Керъл) не извличат тази странна течност от труповете на хората? Т.е. кръговрата на живота в пълния смисъл. И всичко да има значение?
По този начин не биха хабили никакви ресурси от планетата. Умира човек и те по някакъв начин извличат някаква течност от трупа и така се хранят?
Звучи скандално и извратено, но аз досега за 4 епизода не съм ги видял да се хранят или пият нещо.

Херасва ми. Интересно ми е как ще отговори на въпросите.
Скрит текст:
Наистина всичко изглежда идеално и Керъл е невротичен хейтър. Обаче индивидуалността осигурява напрежение и от там има развитие. Дали обаче е така. Развитие може да се осъществи и в посока преодоляване на пространство, време. Да се разшири колективният разум върху животни и растения, а защо не и върху всяка материя или вълна.Любопитно ми е как ще го развият.
   За субстанцията - нали синтезираха някаква на основа изпратеното от радиосигнала от космоса. Те смучат непрекъснато от нея. Друг е въпросът ,кой е пратил кода и защо. Навярно за да разшири границите на колективния разум ,изчерпал потенциала за развитие на местно ниво.

Общи условия

Активация на акаунт