🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #15, ФИНАЛ: от вторник до четвъртък, 20:00

• 303 559
  • 6 792
  •   1
Отговори
# 1 755
  • София
Финалния ми обзор

Абе гледам аз и се чудя за какво е цялата тази дандания. Като финалния епизод минава така както очаквах, въпреки, че горещо се надявах Мартин да отреже уонаби писателката, златотърсачката сменила името си, въплъщението на пошлата меркантилност, Айгюл Рупецова.
Фейса се тресе, в Бг мама 1100 човека онлайн, мнения през секунда се пускат. WTF? A то било заради пустите финални надписи, хаха. Добре, че ги изгледах, защото след като Мартин подпря коленце пред мошеничката мислех да спра с гледането и изобщо с Ергенът като формат, но стоически издържах и добре направих, защото ако бях разбрал за тези официални разкрития послеслов, нямаше да я има тази изненада и щеше да ме е яд.
За мен най-интересното нещо от целия сезон, продължил рекордно дългите почти пълни 3 месеца са именно тези надписи на финала, които ще се коментират много дълго време.
Финалния монтаж и музикалния съпровод бяха един път. Особено с последния кадър и смеещата се Даниела. Абсолютен хийл образ. Класика!

Първо искам да поздравя Ники Николов, че даде тези разяснения, т.е. уважи публиката си! Нещо което Радо Тушев никога не би направил, нито пък Нико Тупарев. По принцип в продукциите на bTV (почти всички) винаги я е имала тази връзка със зрителите и винаги е имало прозрачност. Другаде са им слабостите, но сега няма да пиша за това.
С тези надписи и обяснения, реално Николов валидира моите твърдения, че този сезон ние гледаме сериал (но това значи и сценарий и то истински такъв, колкото и да лъжат в Надкаст, че такъв няма), а не риалити телевизия. Защо? Защото само на сериалите има посткредит обяснения... Целия сезон си беше сериал и ни се разкриваше малко по малко самата история. Изключително добре им се получи и работи отлично специално за подобна концепция. Николов ги търпя, направи си рейтинг на техен гръб и сега ги разкри пред цяла България. Както се казва, който каквото си е заслужил. Никой не ги е карал да лъжат и мажат, така че сега ще трябва да се справят с последствията от всичко това. Славата си има цена и тя е на гърба на монетата...
Виктор се покри в Къщата на инфлуенсърите, което само доказва колко е жалък. Даниела постигна целта си. В момента чета как буквално я разпъват на кръст във Фейсбук и Инстаграм. Наричат я вещица и че е за кладата, нещо страшно е. Само че това води до популярност и книгата и ще хвърчи. Мартине, Мартине, какво сътвори, човече?

НО, всичко по реда си.

Доволен ли съм от сезона?
НЕ!
Прекалено дълъг, излишно разточителен и в огромната си част скучен.
НО, имат извинение, че нямаха време и трябваше да се работи с набързо скалъпения материал. Всъщност за малкото време с което разполагаха направиха доста добри неща, повечето много дръзки, защото бяха без никаква гаранция за успех. Напротив. Но рискуваха, факт! Ако догодина обаче пак същия екип прави шоуто (а то очевидно ще е така) вече няма да имат право на същите грешки. И прошка няма да има.
Най-голямата критика от мен е, че вкараха гей, може би обвързан мъж (визирам Васил, но не съм сигурен, признавам си, имам разнопосочна информация) и обвързаната Даниела. Аз това за нея го писах отдавна, но почти винаги бях трит. Т.е. явно от продукцията се следи и пускат докладване с цел да не се изнася инфо. Нямам друго обяснение. Разбирам и няма никакъв проблем. Сега след като всичко лъсна в национален ефир означава, че съм бил прав и съм спокоен.
Само един въпрос и спирам. Кой е платил за цялата тази реклама на пасквила наречен книга на Рупецова (преписване и сглобяване от вече публикувани книги, нищо авторско разбира се), хмм? Кой? Не и тя, със запорите. Спирам дотук.

Наум излъга, че това е бил най-гледания сезон. Вече писах, че рейтингите са близки, но константно сезон 4 бие само сезон 3.

Като стойност/цялостно ниво аз ги класирам така:
1. Сезон 2
2. Сезон 4
3. Сезон 1
4. Сезон 3

Но нека Ники Николов и сие да запретват здраво ръкавите, за да ни предложат по-добър продукт догодина, защото на хората им писна от лъжи!
Да, на 2 място сте, но само защото в сезон 1 имаше обвързан мъж и платена победителка, а сезон 3 беше тотален провал.

Хора,
Толкова ли е сложно да направите следното. Простичко е.
Намерете трима необвързани и хетеросексуални мъже! Или двама или един. Не знам каква ще ви е концепцията догодина.
Намерете 20 или повече или по-малко необвързани, хетеросексуални жени и под необвързани имам предвид не само да не са в истинска връзка, но и да си нямат богати спонсори или връзки в самата продукция. Знам, че живеем в мутренска и корумпирана държава, в която и шуробаджанащината е на пиедестал, така че това моето явно ще е глас в пустиня. НО, ако можете го направете и рейтингите ще хвърчат в небесата. Гарантирам ви го!

Плюс е това, че беше дадена свобода на участниците и особено на момите. И това, че нямаше много целувки, което винаги ме е отблъсквало. Минус е това, че над 80% от каста беше много скучен и не предостави почти никакво съдържание за 3 месеца ефирно време, с по три епизода на седмица, със средна продължителност от 1.50/1.55 часа без рекламите!
Голям минус са ви готовите сюжетни ниши, които ми станаха ясни още на втората седмица, а на по-късен етап с мен се свързаха и ми писаха някои известни хора от тези среди да споделям истината, защото съм бил четен.
ОК, за сериал става, но г-н Николов - искам риалити телевизия, искам нещо истинско по дяволите.
Не е задължително да има щастлив край. В крайна сметка, в световен мащаб процентът на истинските връзки след края на Ергенът (тези завършили с брак) е много нисък.
Това което публиката (или поне аз) искам/е е автентичност! А не фейк риалити телевизия от откровени лъжци и треторазрядни актьори.

Финално за трите двойки

Виктор и Любомира
Познах, че това ще е финала и че ще има само роза. Всъщност първата ми прогноза беше за Бранимира, но след около три/четири седмици я смених, защото очевидно Бранимира не желаеше да участва в цирка.
Всичко си има логика. Ако още има съмняващи се, то пак ще ви го напиша. Виктор е гей! В което лошо няма, само че това е предаване за търсене на любов между мъж и жена. От там тръгва и моят проблем с него. Добре, да оставим това настрана. В паралелна вселена той е хетеро, това оневинява ли го с постъпките, които направи и с наглото си поведение? Не! Виктор е един абсолютен червен флаг. Срам за мъжкия пол. Женствен, неуверен, кринджав, търсещ само и единствено известност и лична печалба и изгода.
Обърнете внимание, че той учи режисура и ей така по едно простичко и случайно стечение на обстоятелствата се обгради с две актриси и една балерина, която е повече актриса отколкото балерина. Виктор искаше да е готин сред младите и да избере най-готината мацка, но тя излезе борсуче и му разказа играта. За мен Бранимира е един от малкото истински победители този сезон!
За съжаление същото не мога да кажа за Клаудия и Любомира, които изиграха цирка докрай. За Любомира ще кажа, че колкото Виктор използва нея, толкова и тя него. И тя стана известна покрай него и Ергенът и от абсолютно неизвестна актриса, сега може и кариера да направи. Писах го още първите седмици, пак ще се повторя. Виктор и Любомира се познават далеч преди старта на шоуто. Което разбира се не значи, че ще се получи нещо, но когато се получи, то няма как да не смърди на фалш. Браво поне на Любомира, че разкри истината за криндж Виксата мислителя – ‘Той е бил вътре само за личен интерес и изгода. Търсещ само известност’
А, добро утро!
За мен Виктор е най-нелепия и жалък ‘’ерген’’ за всичките 4 сезона на това шоу в България.

Васил и Адриана
Тук също познах. И бях категоричен. И пак само роза. Нормално.
НО, отново първата ми прогноза се оказа грешна, защото в началото си мислех, че Косара ще спечели. Косара обаче реши да го играе вечно недоволната от всички, но и любимката на всичките трима ергени. Недостъпната аристократка, която явно е надушила в какъв цирк се е озовала и си е казала, че ще се държи така, че да извлече максимално облаги след края на предаването. Почти и се получи. За нейно съжаление публиката не можа да я припознае и над 80% от това което съм чел за нея е яко хейт. Когато имаш толкова високи претенции е хубаво ти самия да ги отстояваш с качества, каквито не се видяха. Като добавим ужасния ‘Чдиалект’ то тя олекна много. Също така е много грозно да дискредитираш мъжете по такъв начин пред други жени и то и пред камери, та всички да чуят. Как може после да ти имат доверие, че няма да ги изложиш, само за да се изтъкнеш ти самия?
Ако Васил е влязъл обвързан, то много лошо за него. Ще е поредния нагъл лъжец. Но аз по-скоро не го вярвам. Нека поне един честен да има... А и той все пак беше дълбоката резерва. Виновен ли е, че го вкараха в средата на сезона сред небрано лозе? Видимо беше неискрен и винаги казваше това, което другите искаха да чуят. Факт. НО, ехейй, това е Ергенът. Това не е реалността. Все някой трябваше да се грижи и за публиката и за съспенса в края. Не е ли така? Е, Васил беше този ерген, добре познат ни от предните три сезона.
В крайна сметка Васил успя да заблуди много зрители с поведението си към Росица и на финала на епизода със сигурност е имало интрига. За мен не, но за много хора е имало.
Росица хем я разбирам, хем не. Да, беше излъгана от Васил, но той го направи в името на шоуто и нас зрителите, а според мен е бил заставен и от Ники Николов, за да има поне един финал в който да има интрига. Само че Росица като толкова е била сигурна в интуицията си, защо не си тръгна? Ами не си тръгна, защото тя искаше да остане до края. Росица беше готова да каже ‘ДА’ на всеки един от тримата мъже. За мен тя е един крещящ червен флаг и наистина не разбирам как и защо има толкова фенки. Много фейк жена от това което видях и чух за нея (от почти всички, т.е. няма как да не е истина). Имам нюх за тези неща и шестото ми чувство много рядко ме е лъгало през годините.
Адриана беше честна. Весела, открита, не каза лошо за никого. Не нагруби никого. Винаги усмихната, позитивна. Тя до последно не беше взимана сериозно, само защото е от типа жени на които звездите им говорят. Външно също не се вписва в представите за победителка в Ергенът. Е, аз пък бях сигурен, че ще е тя след като Косара започна да храни Васко. Има логика в тази победа на Ади. Тя беше с бялата роза, с нея Васил проведе първия си разговор. Личеше си, че химия нямат. НО, за рамките на формата това работеше. Ако Васил не е бил влюбен в нито една, поне уважи дамите като джентълмен и свърши цялата тази тежка част, която другите двама (и особено единия) ергени претупаха. Васил избра за победител човека, който го усещаше най-добре и беше най-искрен с него. Имаха си приказка и като бяха заедно се забавляваха искрено, без това да изглежда неловко. Бяха себе си.
Както виждаме и от финалните надписи те са единствените, които са се разделили като зрели хора и ще си останат приятели.
А за 4 сезона, дори приятелството е кът в този формат. Смятайте, докъде го докарахме. На този фон любовта е някаква хипер далечна химера.

Мартин и Даниела
Нарочно ги оставих за десерт.
Тук познах още от самото начало, но то си беше очевидно по начина по който Мартин я гледаше. Тя му беше интересна. Другите не. С нея имаше игри на надмощие. С другите не.
В предния си обзор писах, че според мен са правили секс. Не, не са. Сега се поправям. Рупецова е толкова опитна, че дори с това успя да излъже, както мен, така и много други наблюдателни зрители. За онези издайнически интимни жестове в банята говоря. Тя е мошеник от класа. Ясно е, че спонсора няма как да и разреши секс и да бъде излаган. Така че Мартин не само, че беше направен на глупак, но и оставен на сухо. Горкичкия. Прелъстен и изоставен. Сдъвкан и изплют.
За Даниела - хора, пазете се от такива хора (не са само жени има и мъже мошеници от класа). Но в случая визирам нея. Има такива хора, не са само по романите и филмите. Малко са, но са изключително вредни и опасни. Такъв човек не само ще ти съсипе живота, като те разори, но може и да те доведе до самоубийство.
Стана точно това, което НЕ исках да се случва. И признавам си, яд ме е. Но не толкова заради Мартин (който сам си е виновен, явно жените си го работят с лекота), а защото това меркантилно същество Рупецова сега ще се бие в гърдите как е превъртяла играта. Мартин я направи известна, валидира я и стана за посмешище. Тя в момента буквално е разпъвана на кръст от народа, във фейса е нещо страшно. Но това е от днес по пладне. Този филм съм го гледал вече. И с Капитонова и с Валерия (тя обаче имаше и доста фенки) и с Жени Джаферович и т.н. Рано или късно тези неща се забравят. И остава историята. А историята е следната. Рупецова надхитри Мартин и направи реклама на книгата си. Сега ще се покрие и няма да се показва много, много, но нещата ще работят в нейна полза. Няма как да не кажа, че тя поне е честна. Казва на мъжете, ‘Хей аз съм к*чка и ме интересуват само парите ви’ Не се интересувам от деца, нито от домакинство и работа. Аз само ще крася къщата и ще ти харча парите. Ако си съгласен, плащай’ Ако има балъци (за съжаление има), моля заповядайте. Та да, за това, че е открита (защото за съжаление никак не малко жени са такива, но го прикриват) има палец нагоре. Лошото обаче е, че по този начин учи много малки момичета да търсят лесното. Да не учат, да не работят и да не се развиват, а само да разтварят краката за някой милионер и това да им е целия смисъл на живота. И всичко това беше давано и буквално рекламирано по националната телевизия?!?! Телевизия, които уж се опитва да бъде някакъв социален стожер и будител. Няма такова падение на bTV!
За мен Даниела излезе най-големия антагонист в нашите риалити предавания. Поне тези, които аз съм гледал. А те са много. Не си спомням да съм имал по-антипатичен образ от нейния. Тя символизира това, което аз ненавиждам в живота.
А за Мартин какво да напиша? Мартине, Мартине, ти беше моята надежда да направиш тази лъжкиня на мармалад, да я разкриеш и изложиш. Уви, оказа се балък! И да, както вече писах, ‘Късно е либе, за китка’ Ако сега излезеш и кажеш в Преди обед или Надкаст, че си ‘Най-големия балък’ (обещал си) малко от малко ще оправиш горчивия привкус. Но нека видим все пак. Да, разочарован съм много, защото харесвах Мартин в Игри на волята, като играч и образ. И се надявах да видя от него нещо уникално и интересно в Ергенът. Вместо това какво стана? Стана държанка на фейк писателката. Дааам. Еми съжалявам, ама... Мартин има голям нюх, но за мъжете. Факт. Жените за него обаче са една дебела и непрочетена книга. И явно такива и ще си останат. Твърде е вероятно да си остане ерген до живот. Но, това няма чак такова значение. Той си знае най-добре. Желая му здраве и щастие, има си две дъщери, които го обичат, както и той тях. Това е нещо, което Рупецова няма и явно никак не и трябва. И това си е неин избор, лошо няма.
Разочарован съм от Мартин. От това, че се остави да го направят на лапнишаран в национален ефир. Но, нито е първия, нито последния. Разбирам го като мъж. Но горчивината ще си остане.

# 1 756
Имаме ли някакво сигурно инфо? Снимка, общи активи? Или всичко е ЕЖК?
Яд ме е за Роси. Много ме е яд! Най-хубавото момиче във формАта! Умно, красиво и прекрасно възпитано. Живее в Америка, а говори толкова добре български.
Има си хас пък за 5 години в Щатите да забрави български.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 02:51 от Lilly_85

# 1 757
Превъртях финала, скука без изненади. Добре, че бяха надписите да оправят малко предаването.

Дами, ако не сте попадали на нарцистични типажи като Мартин, няма да прозрете какво прави. Поведението му е предвидимо- набелязване на жертвата, love bombing, първи скандали, ревност, ограничаване, манипулации, следвани от тотална девалидация , отхвърляне и злоба.

С Даниела бързо са се разтурили нещата, тя беше прозряла манипулациите, ревността и контрола още в предаването. Предполагам на първият неконтролируем изблик на ревност и манипулация му е била шута. Чак се изненадах, че му прие пръстена, за шоОта ще да е било.

От хора като Мартин се бяга с 200, независимо дали за връзка или приятелства. Само за нас зрутелите е забавен, да му благодарим за сезона, без тях двамата щеше да е още по-голяма скука.

# 1 758
На финала все не може да се разбере какво точно искат ергените, защото все ги заставят да дадат някакъв финал, който е толкоз фалшив, че честно казано по-добре без него. Аз не мисля, че Мартин искаше да предлага каквото и да е на Даниела, сякаш заради шоуто го направи. Хич не го възприемам за балък...той вече я гледаше с повече от досада.
Изборът на Васко и той никакъв го нямаше. Ади не можех да я изтърпя нито минута повече...с нейните сантасета и глупави включвания.Смятайте Васко колко е бил увлечен по Ади, щом след срещата с нея, на която даже пренощуваха, каза, че имал повече тръпка на срещата с Роси.
Не разбрах Росица защо пък ѝ дойде като гръм от ясно небе това, че била опция....то си личеше много, че Васил харесва Косара. На всеки ерген топ 3 си му беше ясен и даже и реда, в който са всички. Росица за първи избор ли се имаше от всичко случило се...Срещата на Роси и Васил  поне беше истински красив епизод, така че тя няма за какво да се чувства унизена..
Можеха да ни спестят тоз тефтер на Васко...няколко изречения по-малко, казани нормално, щяха да свършат по добра работа, а не Васко да ходи като с някаква домова книга...
Накрая май все имаме чувството за едно голямо нищо...поне беше забавно
Имаше толкова забавни коментари в темата..

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 04:10 от friends

# 1 759
Добър обзор, Дяволо. За мен  Васил ненужно унижи Роси като и каза, че е била план Б от самото начало. Можеше да не я избере, но да се аргументира по един по-дипломатичен и джентълменски начин.
Иначе добре, че беше Васето да спаси сезона и да направи съспенс.

# 1 760
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Много точен обзор на Дяволо.

На мен ще ми е много любопитно утре в ПО и след това в надкаста какви ще ги дрънкат.
Очаквам от Роси да избухне и да ги разпердушинчи всички. По 10 минути й отделяха на всеки подкаст,за да я обсъждат колко тралала била с нервите,не знам си какво...А съм сигурна,че всяка една там е вдигала скандали с повод или без.

Много ще е интересно Даниела и Мартин утре в ПО,нали казахте,че всички финалисти ще са там. Той ще я гледа с такава погнуса,ми се струва.. Smile

Васето не направи съспенса,Роси спаси финала.Николов изпусна контент с нея, имаше голям потенциал.

# 1 761
Много ще е интересно Даниела и Мартин утре в ПО,нали казахте,че всички финалисти ще са там. Той ще я гледа с такава погнуса,ми се струва.. Smile

Едиственият, който трябва да бъде гледан с погнуса е 40 годишния алкохолик, който минава наред 20-30 годишни кифли, без да му пука за никоя от тях. Отгоре на всичко има и 2 големи деца, които трябва да се срамят за поведението му, докато той обикаля риалитита и дискотеки да си гали егото.

# 1 762
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Така е,но много го е яд,че Даниела го изигра и го направи за смях пред цяла България.
То си е за смях де. В такава ситуация се постави само и единствено той.

Как мислите,че ще го преглътне, този отмъстителен Козирог? Smile

# 1 763
Предлагам следващия сезон да започват направо с финалните надписи за да не ни губят времето. Много добре ми се получи като превъртях направо на  тях.
Не разбирам как изобщо някой е изненадан, всичко си вървеше по сценарий, а актьорите бяха дъно. По-ми е забавна реакцията ви тук отново.
Очакваше се Марто да избърше пода с Дацето, но тя си знаеше скрипта.
Тези дето виждаха влюбеност и други ,-намалете джиприсанчите и сменете очилата😂💊😂
Васо го изнасили продукцията та милото Роси стана героиня едва ли не. (Аз я харесвам, но шарадката малко в повече ми додИ.)
Финалът е  сниман преди Мартин и Дацето да идат в хотела в Коломбо (тези, които разбират от снимачен процес знаят за какво говоря).
Дацето много дебела в тази рокля, Ади си е Ади, на аджумма се е направила, само Роси изглеждаше горе-долу ок.

Черпя с пречиствателна церемония след тази невиждана свинщина

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 06:31 от Labubu8

# 1 764
Аз не разбирам защо сте изненадани. В публичното пространство Мартин е постъпил така с повечето си бивши близки приятели и жени. На тоя етап, трябва да имаш мозък с размер на орех или да си на 20, че да си вярваш, че ще се промени. Даниела има мнооого лоша преценка за мъжете.

# 1 765
Според мен поне Мартин се изложи, така да го наречем, много повече от Даниела и другите.
И реално сега, ако тръгне да се пени тук-там, ще се зарине още по-зле. Доста е смешно, защото когато Йоана от безсилие започна да го заплашва с компромати и какво щяло да стане, ако проговорела, той се правеше на огорчен, нали... как може такова поведение. А преди няколко седмици, че и сега като пуска клипчета и пише как като заговорел той, та не знам си какво - буквално заплашва, точно както Йоана заплашваше него. Окей, и той е огорчен и да кажем го прави в безсилието си. Но Йоана е момиче на 20, а той е мъж на 40 и баща на всичкото отгоре - та има разлика.
Пък Даниела аз лично не мисля, че някой я е принудил да си разкаже за запорите. По-скоро малко ми напомни на преди години имаше едно интервю на една певица, май пак поп-фолк, Дебора при Карбовски. Която умишлено излезе и разказа как някакъв бивш нейн приятел я тормози по всевъзможни начини - доста по-сериозно звучеше - и, че иска да се знае какво прави, за да може или да спре, или най-малкото хората да знаят, ако нещо й се случи. Далеч съм от мисълта, че Даниела е заплашвана чак така, въпреки че никога не се знае, но ми се струва, че и тя предприе тези откровения по подобни причини.
Малко е смешно, защото гледах някакъв ТТ на онази руса тиктокърка с "разкритията", която доста делулу обясняваше, че заради нейната детективска работа от продукцията накарали Даниела да говори за запорите си.

Не виждам за какво толкова Васил ще търпи хейт - той не харесваше Роси, защо да реши точно на финала да я избере...
Най-вероятно, както доста хора предположиха си е избрал Ади, защото с нея и като се разделят, тя не е такъв тип човек, че да вдига олелия. Докато за Роси не съм много сигурна. Дано да не почне да злобее, опитвайки се да печели симпатии на негов гръб, както Магдалена правеше миналата година след финала, защото не би изглеждало добре за нея. Постъпката му на Васил определено не беше никак достойна, но най-вероятно така или иначе от продукцията са го накарали да я замотае, за да има 2 финалистки и някакво напрежение до края. И най-вероятно на Роси тези неща са й ясни - най-малкото на този етап вече сега.

# 1 766
  • София
Дано го топли хонорара Васил. Размина се с момиче, с което си отиваха и можеха да изживеят хубави емоции и екстремни приключения. Някак си Роси стоеше като партньор в приключенията до него, а не като  очакваща кифла някой да я води за ръчичка.

# 1 767
Дацето много дебела в тази рокля,...
Моля ти се, тя е XS, ш'я убидиш! 😁

# 1 768
  • някъде другаде
Добър обзор, Дяволо. За мен  Васил ненужно унижи Роси като и каза, че е била план Б от самото начало. Можеше да не я избере, но да се аргументира по един по-дипломатичен и джентълменски начин.
Иначе добре, че беше Васето да спаси сезона и да направи съспенс.
И аз смятам , че Васил не постъпи добре с Роси. На срещата и след нея разказва , колко добре си изкарали , как му се затруднил избора. Просто трябваше без излишни обяснения да и каже , че е предпочел Ади.

# 1 769
Най-тъпия сезон за мен,но ПИТАМ-защо пишете живия живот,а не РЕАЛНИЯ Thinking аз ли съм в грешка или  People No Good

Ми то с тая булка труп да не се объркаме
Нещо затова 😂

Правилни бяха спойлерите, че Дацето е платена …а и Марто я е поканил. Сега може да се върне обратно към обявите в сайтчето. Вдигна си цената на 360🙃
Не мога да съжалявам дънни обитатели. Тя си изкара една почивчица ся трябва да плаща.

О , да и няма ли кой да трича Наум. 🤮 ми се като му чуя глупостите за магията и приказката🤮

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 06:59 от Labubu8

Общи условия

Активация на акаунт