Сърцебиене по време на бременност

• 296
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Извинявам се предварително, ако темата е била коментирана, нова съм тук.
Имам притеснения относно сърцебиенето по време на бременност. Вече съм в 18та седмица и напоследък вечер не мога да спя по тази причина. Лягам и сякаш си чувам сърцето как всеки момент ще изскочи. Според АГ това е нормално, тялото работи на високи обороти. Не е кръвно - нормално ми е. Другото, което е, че момента в който започна да заспивам и се стряскам, сякаш рязко ми пада кръвното.
Дали някоя от Вас има същите проблеми? Започвам да се притеснявам, въпреки че са нормални неща. Ще се радвам да сме си взаимно полезни!

# 1
Аз имах висок пукс. Попринцип ми е по-висок, но през бременността беше завишен. Ходих на кардиолог и ми казаха, че всичко ми е наред. Ако се притеснявам може да ми изпишат леки хапчета, но аз не съм ги вземала. За успокоение може да посетиш. Един преглед няма да навреди, но може да помогне. Ако не друго поне ще си спокойна, а това е важно.

# 2
  • София
Пий си магнезия и това е. И повече вода.

# 3
На коя страна спиш? Аз получавах сърцебиене, сякаш си усещах пулса в гърлото, ако лежа по гръб или наляво, където ми е сърцето.

# 4
На коя страна спиш? Аз получавах сърцебиене, сякаш си усещах пулса в гърлото, ако лежа по гръб или наляво, където ми е сърцето.

Гледам уж на лявата страна да спя, нали казват, че е по-добре.

# 5

Гледам уж на лявата страна да спя, нали казват, че е по-добре.

Може и аз да съм се объркала и да съм забравила на коя страна трябваше, но се сещам, че при мен на едната страна ми беше неприятно, сигурно на дясната е била.

Значи може да пробваш с магнезий.

# 6
И аз бях с висок пулс и ниско кръвно през цялата бременност. Няма от какво да се притесняваш. Основно спях на лявата страна, защото в другите позиции или ми се запушваше носа или се задушавах. Като гушнеш малкото вързопче и всички неразположения по време на бременността се забравят. После започват други предизвикателства Simple Smile

# 7
Аз имах сърцебиене и прескачане през цялата бременност ,а кръвното ми беше 80 на 50...90 на 60...при мен по гръб и на ляво беше ужасно и се и задушават...само на дясно можех да спя...после обаче на дясно имах киселини и направо място не можех да си намеря...мисля,че е нормално сърцебиенето все пак сърцето работи за двама

# 8
  • Банско
Сърцебиене или прескачане също може да се усети от диафрагмата. Стряскането може да е от киселини и рефлукс. Аз имах и двете през бременността.
Ето повече -
"Вродената или придобита слабост в защитата на диафрагмения или хиатален отвор води до разширяването му и постепенно навлизане на част от стомаха в гърдите, защото налягането в корема е по-голямо от налягането в гърдите. Това навлизане е диафрагмална или хиатална херния. Стомахът нормално се пълни с храна и въздух. Ако част от стомаха е в гръдната кухина се притискат белия дроб и сърцето.

Причиняват се смущения в работата на тези жизнено важни органи. Често при диафрагмална херния се нарушава работата на сфинктера, който пречи на храната и стомашния сок да се връщат в хранопровода. Получава се рефлукс. Солната киселина и храносмилателните ензими в стомашния сок увреждат хранопровода. Появяват се възпаление, ерозии или ранички, язви. Проявява се гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). При напредване на болестта се получава стесняване и скъсяване на хранопровода с промяна на лигавицата или така наречения Баретов хранопровод. Това е доста напреднало състояние и тогава операцията вече трудно може да помогне."

Не казвам това е, а МОЖЕ и да е. При мен беше това и рефлукс. Тамън заспиваш и стряскане и то няколко пъти. Пробвайте да спите на високо повдигната възглавница.

Общи условия

Активация на акаунт