В момента чета... 95

• 40 492
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Тези дни преминах към сборникът ''Вълчи разкази'' на Васил Попов(авторът на книгата ''Мамник'').Може да се види на някои за странно или може би налудничево,но в тях намирам нещо магично,което ни връща в миналото на нашите предци,  където се преплитат история и фолклор, истина и легенда, любов и омраза, базирани на български митове и легенди.Има разкази , които ме карат да настръхвам от преживяната болка и нещастие на някои от героите.

0
0

# 166
Вълчите разкази са си топ Малинка за мен
Взех си новата на В.Перен, но в близкия месец няма да я започна

# 167
О, да! Не знам каква магия може да е груповото изнасилване върху дънер посред зима.

# 168
GrinScream

"Зад нейните очи" май не блести с особен стил. Много куци диалози. Но ревютата ме заинтригуваха с обещанието за този толкова неочакван финал и стискам зъби прескачайки от една на друга гледна точка и напред-назад из хронологията. Все едно превъртам касети на двугнезден касетофон.

# 169
О, да! Не знам каква магия може да е груповото изнасилване върху дънер посред зима.

Е,все пак не всички са такива,подобните ги прескачам.

# 170
"Игра на криеница" - тази сутрин я получих и вече съм напреднала съществено.Грабна ме още с първа глава от случка през 1992, която за мен беше много ключова за предстоящите събития. Разбира се,няма да казвам повече,за да не развалям емоциите на тези,които те първа ще я четат.
Ако сте харесали Кестеновия човек, тази е на същото ниво,същия стил, красиво описано и написано от Свайструп.

# 171
Поредицата на Жул Верн обаче е със страхотнк илюстрации.

Днес завършвам “Книгата на вратите”. Ако ви се чете приятно и леко фентъзи , което не е романтична боза, определено ще ви хареса.

Чудя се между “Перфектният брак” и “Попитай ме отново” за следващо четиво.

Хвърлила съм око и аз на Игра на криеница, но чак неделя ще стигна до Панаира.

# 172
  • Пловдив

Прочетох "Перфектният брак" - Дженива Роуз. Много ми хареса, лично аз не се усетих кой е убиецът. Чете се много бързо. Лично аз много се надявам да преведат и остаалите ѝ книги или поне Перфектният развод. Книгата е удоволствие да я държиш: твърди корици, бяла плътна хартия, голям шрифт, красива илюстрация на вътрешната част на корицата.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 10:51 от Десиссслава

# 173
Прочетох Безбожната уличка.Тук имаше добри отзиви за нея. Абсолютно противоположно мнение остави в мен. Не ми харесва стилът на авторката. Давам 2 от 5.

# 174
  • Карлово
Започнах "Кестеновия човек" от Сьорен Свайструп.. Много брутално начало. Дано натаък не е толкова кървава.

# 175
  • София
И аз започнах Перфектният брак.
На мен диалозите ми се видяха доста плоски, иначе историята става.
Малко са се изхвърлили с оформлението: твърда корица, скъпа хартия, шарени страници.
Ни си заслужава цената със сигурност.

# 176
Приключих със „Свекървата“ на Сали Хепуърт. Хареса ми. Дава много поводи за размисъл.
Ще ми се да има начин части от нея да бъдат заковани в първи пост на свекървенската тема... Противопоставянето снаха – свекърва е класическо. Сродяват се две жени, отгледани в различно време и в различни семейства, с различни ценности, с различен житейски опит, с различни очаквания една към друга. И вместо да намерят общ език, те се раздалечават... заради най-обикновена липса или недостиг на комуникация. Едната си помислила нещо, но не го казала. Другата казала нещо, но не обяснила защо и какво точно се крие зад думите ѝ. Плюс класическото – мама не дава, баба прави каквото си знае. За да се стигне накрая до някакво приемане и разбиране, но чак след куп грешки и когато вече е станало късно.
Интересно ми беше да чета за отношенията на двете жени – от сегашната ми позиция на бивша снаха и настояща свекърва.
А всъщност романът е за едно убийство.

# 177
Сара Джио - "Всички цветя в Париж"
Ух! Прочетох я за три дни. Ако имах време, щях и за един. Изключително много ме докосна историята. За мен лично сюжетът не е предвидим и до края не знаех какво ще стане. Двете паралелни сюжетни линии е много сполучлив избор на авторката и определено ще прочета още нейни книги!

# 178
Маргарет Вайс, Трейси Хикман
Дракони на есенния здрач. Няколко пъти я препрочитам. Харесва ми.

# 179
Довърших "Ресторантче за спомени Чибинеко" - давам й заслужени 4 *. Малък обем, леко се чете. Наподобява идеята от "Преди кафето да изстине", но не ме дразни това. Такива японски книги за душата чета между някакви по-тежки книги, или когато искам да изляза от застой.
Започнах" Всички си тръгват" - Уенди Гера, издателство Жанет - 45. Прочетох снощи 100тина страници и ме хвана за гърлото. Историята е за малко момиче, живеещо в Куба през 1978 г. Проблемни родители, беден живот, насилие... Мисля че днес, утре ще я завърша. Върви към висока оценка и тя.

Общи условия

Активация на акаунт