В момента чета... 95

• 38 728
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Аз започнах "Жените "на Кристин Хана. Увлекателно начало, дано ми задържи интереса и се развие някаква история.
А "Тайната на Димана " толкова много ми хареса, че изцяло ме върна в детството ми, което ваканциите ми преминаваха  по тоя край- Северозапада.

И двете книги на Г. Бърдаров са ми в топ 5 за годината. Невероятен автор, който по завладяващ начин те потопява в ужасите на войната.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 22:51 от happy doc

# 706
Happy doc, в такъв случай може да погледнеш “Смок” на Ели Лозанова, точно за Северозапада е, може евентуално да ти хареса.

# 707
Благодаря на който спомена Децата на Арбат, започнах я, невероятно увлекателна, бях забравила тоя богат, пълен с герои и случки начин на писане. Направо ми отложи някои от по-маломерните планове за деня
Аз бях. Успях да прочета и "Трийсет и пета и други години". Сега чета третата "Страх". Не ми се оставя. Аз съм от по-старото поколение, така че доста от имената на историческите личности са ми познати. За по-младите ще бъде трудна за четене. Чета я и изпитвам потрес и ужас от това беззаконие и диктатура, които са съществували. И страх, страх...

# 708
Чета “Дъхът на дракона. Дъхобелязан.” върви доста приятно и динамично за сега.
След нея съм приготвила “Книга за плажа на Емили Хенри.

# 709
  • Пловдив

Прочетох "Кървава клетва" - Дейвид Морел. Тръгна добре, интересна развръзка и финалът като американски екшън - толкова нереалистичен за мен.

# 710
  • в сърцето на един мъж...
Довърших "Уроци по химия" - нямам нищо против феминизма, обаче тук ми дойде в повече малко. Има и по-умерени начини да си прокараш тезата.

# 711
Прочетох “Игра на криеница” и много ми хареса. Единствено обемът беше малко повече, но върви бързо, та се преживява.

Вчера започнах “Прокълната земя” и минах повече от половината. Много ме завладя историята и се надявам днес да успея да я дочета.

# 712
Прочетох снощи “Прокълната земя”. Чудя се какво да напиша точно. 😀 Слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Не знам на колко години беше героинята, но аз останах с впечатлението, че е под 20 годишна. Голяма любов, голямо чудо. Наивна, наивна до болка. 😬 Уж имаше убийство, в цялата книга нямаше кой знае какво за него. Въпросният герой беше и то някъде към 15 годишен явно. 😀 Имаше два обрата уж, не бяха и те уау. Особено единия. За убийството обрата ми хареса, не очаквах. Обаче, това за сина на героинята изобщо - не ми хареса. Финалът ми остави усещане за коледен филм от онези с хепи енд. Не, ме беше лоша, напротив. Лека, без особено да ме развълнува или да ме натовари. Финалът ми хареса, въпреки че беше супер супер захаросан, но пък понякога имаме нужда и от такива щастливи финали.
Искаше ми се героинята да има малко повече характер. Малко ми изглеждаше на топка - който на където я подхвърли и тя се нагажда по тази сюжетна линия.

Сега продължавам с госпожа Периш (имам и втората), после съм сложила “Белези от Рая” на Доблри Станчов.

# 713
Гея, като каза "феминизъм" се сетих, че пропуснах да отбележа нелепия такъв на Исабел Алиенде в "Името ми е Емилия дел Валие". Толкова нелеп, че чак смешен.

LieToMe тъкмо тази сутрин четох мнението на моя дружка-любим книжен инфлуенсър за "Прокълната земя". Оприличава я на немски романтичен филм тип Холмарк..
Май и нея ще прескоча..

Чета "Черно сърце". За момента не мога да изкажа мнение, освен, че е наративът е типично италиански.. Техните книги имат особен почерк. Изброяват действия, някак наблягат на битовото (малко в по-голяма степен от нужната).. Суховата ми е , но да видим по-натам. Омръзна ми да изоставям недочетени книги  Simple Smile

# 714
Миж, аз наистина очаквах тази жена да е с малко повече характер. Не ми се стори сериозна. Не беше лоша иначе. Лека, приятна, точно за плажа, докато може да те разсее някой и да не ти навреди на потапянето в четенето.

*Може и при мен да е проблема, защото аз основно чета трилъри.

# 715
Не съм споделяла, но вижте какво има на последната страница на новото издание на "Майстора и Маргарита" (изданието, което се продаваше при вестниците).

Не знаех какво е това - изкуственият интелект ми каза, че било фалшив "латински" текст (т.е. само имитира, не е никакъв език), който се слага при оформянето на книгата за запълване на празно място и после се маха при крайния вариант или се заменя с истински текст.
Сега се чудя дали е трябвало да има нещо на неговото място.

# 716
  • София
Вероятно е трябвало да има нещо за книгата, защото 1929-1940 е периодът, в който Булгаков пише романа.Rolling Eyes

Rayna13, щом обичаш разкази, още една препоръка, макар че вероятно си ги чела - "Пътят на любовта" от Алис Мънро. Великолепни, усетих всеки разказ като цял роман или поне новела!

# 717
Четох ги и също ги намирам страхотни.
Един автор, който не бях чувала, но ми препоръчаха много силно - Амос Оз, поръчах си "История за любов и мрак", явно това лято няма да съм на плажна литература.

# 718
  • София
Амос Оз е може би най-големият израелски писател, има страхотни разкази - "Сцени от живота на село" е брилянтна подборка.

# 719
Може да не съм стигнала до плажа, но определено ми се чете нещо лекичко ... започнах "Great Big Beautiful Life" на Emily Henry. Миналата година имах първи досег до авторката с "Funny Story" и "Beach Read" (последната ми бе твърде прозаична, но някак я дочетох) и си спомням, че в един момент вече имах нужда да я редувам с нещо по-сериозно ... почна да ми доскучава. Общо взето не ми е съвсем по вкуса, но пък имам такива моменти през лятото, когато просто искам да си отдъхна от всичко и да си чета нещо лежерно.

Общи условия

Активация на акаунт