В момента чета... 95

• 40 459
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нали знаете, че излезе Игра на Криеница, следващата след Кестеновия човек.
На Панаира на книгата е с отстъпка.

# 106
  • София
Довърших "Изгревът в деня на Жътвата" - средна работа, спокойно може и без нея. Личи си, че искат да изстискат още някой лев от феновете на поредицата, но трябва да се спрат. Следваща няма да купя, а съм фен.
Преполових "Съвършени останки" на Хелън Фийлдс. Много мудна работа, а инспекторът ми е напълно безинтересен. Май ще си остана само с първата за Люк Каланак.
И да се похваля - ходих на панаира на книгата и си купих само една книга Simple Smile Страхотно постижение за мен да озаптя ламтежа си. Лемур са издали още една книга на Ане Рил (авторката на "Смола").  Заглавието е "Часовникът", корична цена 22,50 лв, на панаира 18 лв.

# 107
Прочетох " Заветът на водата " на Абрахам Вергезе и чакам с нетърпение да излезе старата му " Да срежеш камъка ", която търся от доста време.
Давам оценка 5*

Започнах " Невидимите фурии на сърцето " на Джон Бойн.
Това ми е втора среща с автора, след "Стълба към небето ", която ми хареса много, но в тази някак доста вулгарно и  дразнещо натрапва хомосексуализма.
Да, обществото и нагласите са толерантни, но не всеки втори е такъв, едва ли не. И не разбирам, каква е идеята на тази книга?

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 13:23 от happy doc

# 108
  • Карлово
Прочетох " Заветът на водата " на Абрахам Вергезе и чакам с нетърпение да излезе старата му " Да срежеш камъка ", която търся от доста време.
Давам оценка 5*

В електронен вариант не искаш ли?

# 109
  • София
Давам оценка 5*

Това ми е втора среща с автора, след "Стълба към небето ", която ми хареса много, но в тази някак доста вулгарно и  дразнещо натрапва хомосексуализма.
Да, обществото и нагласите са толерантни, но не всеки втори е такъв, едва ли не. И не разбирам, каква е идеята на тази книга?
Вече е излязла, пише че я има на Панаира.

# 110
Давам оценка 5*

В електронен вариант не искаш ли?
Благодаря, но чета хартиени засега.
Ще се разходя до панаира.

# 111
Давам оценка 5*

И аз ще я започна скоро, понеже ми писаха от библиотеката, че вече е там. След 2-годишно чакане има интерес да е добра!

# 112
Бих искала да попитам, някой има ли мнение за Перфектният брак? Доста ми привлече вниманието, но искам някакво местно мнение за нея. Благодаря предварително!

# 113
  • Карлово
на Абрахам Вергезе и чакам с нетърпение да излезе старата му " Да срежеш камъка ", която търся от доста време.
Давам оценка 5*

И аз ще я започна скоро, понеже ми писаха от библиотеката, че вече е там. След 2-годишно чакане има интерес да е добра!
[/quote]
Тази книга я четохме преди няколко месеца. Ако е удобно, след като я прочетете споделете впечатления ей тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1772876]

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 17:29 от ДамаТрефа

# 114
Бих искала да попитам, някой има ли мнение за Перфектният брак? Доста ми привлече вниманието, но искам някакво местно мнение за нея. Благодаря предварително!

Ооо, невероятна книга, която за 2 дни се чете а развръзката е уау..
Аз останах очарована.
Приятна, лежерна, държаща те под напрежение.

# 115
  • Чукарландия
Прочетох "Остани с мен" - Айобами Адебайо.
Ооо, не! Тази книга ме разкости и ме захвърли в дън гори Тилелейски... До къде можем да стигнем в името на любовта и дали всичко това е позволено?!? Колко болка можем да понесем?  Орис ли е това или сами ковем съдбата си?!?
Брутално истинска и толкова затрогваща история! Пълни пет звезди! ⭐⭐⭐⭐⭐
Скрит текст:

И тази проклета (според мен) полигамия, съществуваща все още в някои страни по света... 🤦🏼‍♀️

Започвам "Дар за бурята" - Долорес Редондо . Да си довърша трилогията за Бастан. 🤗
Успоредно си продължавам "Мизъри". Ех, този Кинг. Как пише този човек?!? Така увлича... 🤗

# 116
  • Mediterraneo
Точно това харесвам на Кинг- стила му. Не жанровете му, стила му харесвам. Всяка дума е точно премерена, на място и тежи, нищо излишно и голословно.
Има нещо в това, което споделяте за скандинавските романи и автори, напоследък не мога да "лапна" по някой автор и да изчета като в несвяст всичко, написано от него. Както изгълтах Милениум, поредицата за Хуле, книгите на Лекберг и Юрт/ Русенфелт и пр. Наситих ли се, те ли започнаха да пишат заради самото писане, а не за читателите, не мога да преценя. Иначе харесвам скандинавското им писане, с все тежките и мудни разследвания, мрачните характери на героите, натоварени с житейски драми и, не на последно място, студените и мрачни пейзажи на градовете им. Усещането при четенето на скандинавски трилър няма общо с четенето на какъвто и да е друг такъв.

# 117
В момента чета "Недовършения ръкопис" Ф. Тилие. Доста ме увлече,с нетърпение чакам да ми пристигне и "Лабиринти ". В "ръкописа" се споменава "Мизъри" на Стивън Кинг май ще трябва и нея да прочета 🙃.

# 118
  • в сърцето на един мъж...
Тарти, аз си мисля, че има някакво насищане или момент за почивка. Аз в момента съм така, оставила съм на изчакване "Пътувам сама" и "Удушвача". "Пътувам сама" съм я започнала сигурно преди месеци, стигнах до някъде и не мога да продължа. Дразни ме главната героиня и не ми е интересна. Иначе си купувам криминалета, обаче ей така да ме грабне нещо и да не ме остави да спя, няма Sad

# 119
BBeLLa, с теб сме на една вълна. Успоредно четях Стивън Кинг - "Дума Ки" и "Зовът на костите" на Долорес Редондо. Е, Стивън Кинг взе превес, така че сега остана Зовът на костите. "Остани с мен" на Айобами Адебайо дали я има в електронен вариант?

Общи условия

Активация на акаунт